صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۱۰ - ۰۴ اسفند ۱۳۹۴

یک وزیر عربستانی: شبکه‌های فارسی زبان ایجاد می‌کنیم

وزیر فرهنگ و اطلاع‌رسانی عربستان سعودی گفت: «خبرگزاری رسمی عربستان سعودی به زبان فارسی خبر منتشر می‌کند و رسانه‌های خبری دیگری در این زمینه داریم و به زودی شبکه‌های تلویزیونی فارسی زبان ایجاد می‌کنیم.»
کد خبر : 68994

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا به نقل از شبکه تلویزیونی اسکای‌نیوز عربی در ریاض، عادل الطریفی با اشاره به اینکه تلاش وزرای فرهنگ اعضای شورای همکاری خلیج فارس این است که یک هویت یکپارچه در میان کشورهای عضو شکل بگیرد، بر ضرورت تقویت زبان‌های مختلف در پایگاه خبرگزاری‌های رسمی اعضای این شورا تاکید کرد.


وی گفت: «پایگاه خبرگزاری رسمی عربستان سعودی شش هفته پیش با شش زبان افتتاح شد و در پایان سال‌جاری ده زبان دیگر به این پایگاه افزوده می‌شود و امیدواریم در سال آینده بیست زبان به این پایگاه اضافه کنیم و امیدواریم با اضافه شدن این زبان‌ها به این پایگاه‌ها، بتوانند دیدگاه عربستان سعودی را به بهترین شکل در اختیار افکار عمومی خارجی قرار دهند.»


الطریفی با این ادعا که برخی از کشورهای همسایه تلاش می‌کنند امنیت در منطقه خلیج (فارس) بی‌ثبات شود، مدعی شد: «ایران حامی نخست تروریسم در جهان است.»


وی در پاسخ به این پرسش که تلاش‌های عربستان سعودی برای مقابله با تروریسم چیست؟ گفت: «کشورهای غربی از سال 2011 این وعده را داده بودند که بهاری در کشورهای عربی به وقوع می‌پیوندد ولی این بهار ناامنی و تجزیه این کشورها را به همراه داشته است و این کشورها به کشورهای ورشکسته تبدیل شده‌اند.»


وی در پاسخ به این پرسش که رسانه‌های ایرانی در روزهای گذشته انتقادات زیادی از شما داشته‌اند، چرا این حملات آغاز شده است؟ مدعی شد: «رسانه‌های ایران افرادی بالاتر از من را در عربستان سعودی مورد حمله قرار داده‌اند. ایرانی‌ها از عملکرد سیاست عربستان و تصمیمات قاطع این کشور در ترسیم سیاست‌های درست به شدت ناراضی هستند. زمانی که ایرانی‌ها سفارت عربستان سعودی را به آتش کشیدند واکنش این کشور در فراخواندن دیپلمات‌های خود قاطع بوده است.»


وی ادامه داد: «خبرگزاری رسمی عربستان سعودی به زبان فارسی خبر منتشر می‌کند و رسانه‌های خبری دیگری در این زمینه داریم و به‌زودی شبکه‌های تلویزیونی فارسی زبان ایجاد می‌کنیم.»


این وزیر عربستان سعودی ادعا کرد: «ما با این‌گونه اقدامات نمی‌خواهیم با جامعه ایران مقابله کنیم بلکه می‌خواهیم وجهه روشن و پیشرفته جامعه عربستان را به تصویر بکشیم.»


الطریفی در پاسخ به این پرسش که ارزیابی شما از موضع عربستان سعودی در توقف کمک خود به لبنان چیست؟ گفت: «لبنان یک کشور عربی است و ملت لبنان دوست ملت عربستان است و همیشه توصیه‌های پادشاه، ولیعهد و جانشین ولیعهد این کشور این است که روابط با لبنانی‌ها حفظ و تقویت شود. مسئله توقف این کمک‌ها یک مسئله فنی در عربستان بوده و این کشور بر این باور است که نه‌تنها تصمیم‌گیری مستقل در لبنان وجود ندارد بلکه علیه عربستان وجود دارد و یکی از موارد نادر است که می‌بینیم لبنان در اتحادیه عرب به عربستان سعودی اعتراض می‌کند.»


وی ادامه داد: «کشورهای عربی دیگری نیز وجود دارند که ممکن است اختلافاتی با ریاض داشته باشند ولی برای حفظ منافع اعراب به عربستان اعتراض نمی‌کنند. روشن است که این گونه اعتراضات توسط برخی لبنانی‌ها از تهران و محافل دیگر می‌آید. توقف این کمک ها برای این است که این کمک‌ها در اختیار افراد نادرست در لبنان قرار نگیرد و این تصمیم فرصتی برای سیاستمداران لبنانی است تا درباره تحولات این کشور بازنگری داشته باشند.»


انتهای پیام/

برچسب ها: ایران و عربستان
ارسال نظر