صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۵۸ - ۰۳ اسفند ۱۳۹۴

رئیس اتحادیه صنف مشاوران املاک تهران: اخذ کد رهگیری هزینه‌ای برای مردم ندارد/ تعدیل اجاره‌بها در سال 95 به دلیل کاهش نرخ سود بانکی

رئیس اتحادیه صنف مشاوران املاک تهران با تاکید بر ضرورت اخذ کد رهگیری برای کلیه معاملات از سوی مشاوران املاک گفت: الزام دریافت کد رهگیری برای کلیه معاملات مسکن به قوت خود باقی است و مردم در نظر داشته باشند که اخذ کد رهگیری نه درآمدی برای مشاوران املاک و نه هزینه‌ای برای طرفین معامله دارد.
کد خبر : 68695

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، حسام عقبایی در نشست خبری امروز خود با خبرنگاران با تاکید بر اینکه اخذ کد رهگیری بر اساس مصوبه سال 87 هیات وزیران برای مشاوران املاک قطعی و لازم‌الاجراست، افزود: بر این اساس کلیه معاملات مسکن اعم از خرید و فروش، رهن، اجاره و... باید دارای کد رهگیری باشند.


وی تصریح کرد: شکل‌گیری سامانه ملی اطلاعات املاک و مستغلات در راستای مطالبات سه قوه کشور بود تا بخشی از دعاوی حقوقی مطروحه در مراجع قضایی مربوط به مسکن از طریق این سامانه حل و فصل شود و کاهش یابد.


عقبایی با تاکید بر اینکه یکی از رویکردهای شکل‌گیری سامانه ملی اطلاعات املاک و مستغلات کشور احقاق مطالبات مردم بود،‌ تصریح کرد: در زمان شکل‌گیری این سامانه مباحثی درباره انتخاب مرجع اخذ کدرهگیری وجود داشت و بیشترین درگیری‌ها نیز میان کانون سردفتران و اتحادیه مشاوران املاک بود که در نهایت نیز خروجی مصوبه هیات‌وزیران اخذ کد رهگیری به عنوان نماد قفل‌ شدن پلاک ثبتی از سوی اتحادیه مشاوران املاک شد.


نماینده اتاق اصناف ایران در کمیسیون تخصصی املاک کشور ادامه داد: سازمان ثبت اسناد و املاک کشور متاسفانه نسبت به اتصال به سامانه اطلاعات املاک و مستغلات قصور کرد و به همین علت نیز اتحادیه املاک برای اخذ کد رهگیری براساس کدپستی با سازمان پست وارد تعامل شد. همچنین اتحادیه مشاوران املاک در ادامه تعاملاتی با سازمان ثبت احوال داشت و براساس آن سوء‌استفاده‌های احتمالی به لحاظ ارائه کد ملی جعلی از طریق این سازمان قابل تشخیص باشد.


عقبایی تاکید کرد: بند 5 و 6 مصوبه هیات‌وزیران در این راستا بود که نهادهای دولتی با سامانه اطلاعات املاک و مستغلات کشور لینک شوند و در زمان انجام معاملات و انعقاد قرارداد همانند صدور خلافی خودرو، صورت‌وضعیتی از کاربری شهرداری، بدهی بانکی و غیره برای ملک صادر شود.


اظهارنظر دیوان عدالت اداری لغو کدرهگیری نهادهای دولتی بود


رئیس اتحادیه صنف مشاوران املاک استان تهران درباره اظهارنظر دیوان عدالت اداری درباره لغو کدرهگیری بیان کرد: در این اظهارنظر اشاره‌ای مبنی بر لغو کد رهگیری نشد و تنها آمده بود که الزامی از سوی سازمان امور مالیاتی برای اخذ کد رهگیری وجود ندارد.


به گفته عقبایی، در صورتی که دیوان عدالت اداری بند 3 و 4 مصوبه هیات وزیران را لغو هم کند، باز اتحادیه صنف مشاورین املاک می‌تواند با تکیه بر قانون نظام صنفی خود اخذ کد رهگیری برای کلیه واحدهای تحت پوشش را الزام کند.


اخذ کد رهگیری درآمدی برای مشاوران املاک ندارد


وی با تاکید بر اینکه اخذ کد رهگیری درآمدی برای مشاوران املاک ندارد، گفت: گاهی طرح‌هایی در کشور ایجاد می‌شوند که از ابتدا برای حصول منافعی تعریف شده‌اند، اما کد رهگیری منافعی برای مشاورین املاک ندارد و واحدهای صنفی جز حق‌الزحمه و 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده حق دریافت هیچ مبلغی برای اخذ کد رهگیری ندارند.


عقبایی افزود: مشاوران املاک به ازای هر قرارداد خرید و فروش 40 هزار ریال و برای هر معامله اجاره 10 هزار ریال به حساب اتاق اصناف ایران واریز می‌کنند.


وی درباره اظهارات رئیس کانون سردفتران مبنی بر لغو ضرورت اخذ کد رهگیری برای معاملات مسکن بیان کرد: زمانی که مسئولی بر لغو کد رهگیری تاکید دارد چرا باید خود به دنبال اخذ آن باشد؟ رئیس کانون سردفتران برای معامله یک ملک که شخصا قصد خرید آن را داشت، از اتحادیه مشاوران املاک درخواست کدرهگیری کرد. درحالی که حق‌الزحمه مشاور املاک برای این معامله میلیاردی تنها 62 هزار و 500 تومان از هریک از طرفین معامله بود، رئیس کانون سردفتران میزان حق‌الزحمه دریافتی را 7 میلیون و 500 هزار تومان اعلام کرد.


عقبایی با تاکید بر اینکه بخشی از املاک کشور فاقد اسناد رسمی هستند، اظهار کرد: صاحبان این املاک برای انجام معاملات خود نمی‌توانند به دفاتر ثبت اسناد و املاک مراجعه کنند بنابراین باید مشاوران املاک این‌گونه معاملات را انجام دهند.


اخذ کد رهگیری هزینه‌ای برای مردم ندارد


عقبایی با بیان اینکه در انجام معاملات باید حق‌الزحمه مشاوران املاک از سوی طرفین معامله پرداخت شود، گفت: البته اخذ کد رهگیری در معاملات هزینه‌ای برای مردم ندارد.


وی با تاکید بر اینکه امکان دریافت کد رهگیری صوری در کشور وجود ندارد، ادامه داد: برخی تصور می‌کنند که در صورت اخذ کد رهگیری برای معاملات خود، اطلاعات به سازمان امورمالیاتی منتقل می‌شود و مالیات مضاعف از آنها دریافت خواهد شد، در حالی که این تفکر نیز اشتباه است و اطلاعات دریافتی به این سازمان منتقل نمی‌شود.


به گفته نماینده اتاق اصناف ایران، در کمیسیون تخصصی املاک کشور، برخی مشاوران املاک برای اخذ کد رهگیری به کدپستی مندرج بر روی کارت ملی یا پیش قبوض آب و برق تکیه می‌کنند در حالی که این امر موجب ایجاد اشکال می‌شود. مردم برای افزایش ضریب امنیت معاملات خود حتما باید کدپستی ملک مورد معامله را از اداره پست دریافت کنند.


عقبایی درباره آخرین آمار کد رهگیری‌های اخذ‌شده در کشور بیان کرد: از زمان شکل‌گیری کد رهگیری در سال 87 تاکنون 10 میلیون و 419 هزار و 676 کد رهگیری اخذ شده که از این میزان 6 میلیون و 674هزار و 24 مبایعه‌نامه و باقی اجاره‌نامه و سایر قراردادها بوده است.


افتتاح سومین نمایشگاه بین‌المللی املاک و مستغلات


عقبایی از افتتاح سومین نمایشگاه بین‌المللی املاک و مستغلات کشور از فردا خبر داد و اظهار کرد: این نمایشگاه بزرگترین نمایشگاه بین‌المللی املاک در منطقه از سال 2011 میلادی به بعد از است که تا هفتم اسفندماه نیز ادامه خواهد داشت.


وی با بیان اینکه 18 شرکت خارجی در این نمایشگاه حضور دارند، گفت: 110 غرفه در این نمایشگاه برقرار است و شرکت‌کنندگانی از کشورهای ترکیه، آلمان، مالزی، انگلستان، امارات و غیره حضور دارند.


به گفته رئیس اتحادیه صنف مشاوران املاک استان تهران، در این دوره از نمایشگاه فرصت فروش ویژه برای فروشندگان، سازندگان و انبوه‌سازان مسکن فراهم شده و پروژه‌هایی نیز برای عرضه در نظر گرفته شده است. همچنین در این نمایشگاه اجازه فروش ملک خارج از کشور به غرفه‌داران خارجی داده نشده است.


تعدیل نرخ اجاره‌بها با کاهش نرخ سود بانکی


عقبایی با بیان اینکه طی سال‌های گذشته شاخص قیمت مسکن از مباحث موثر در رشد نرخ اجاره‌بها نبوده است، تصریح کرد: در مقابل قیاس مردم از ارزش ملک و سپرده‌های بانکی یکی از علل افزایش اجاره‌بها بوده است. موجرین ارزش ملک را با نرخ سود سپرده‌های بانکی تطبیق می‌دهند اما با کاهش نرخ‌های سود بانکی اجاره‌بها متعادل خواهد شد.


سیر صعودی معاملات مسکن در پایان سال


وی با بیان اینکه سیر انجام معاملات مسکن از مهرماه تا بهمن‌ماه امسال صعودی بوده است، گفت: البته این امر به معنای شکسته شدن یخ بازار مسکن نیست چرا که میزان معاملات برای خروج این بازار از رکود باید بیش از این باشد.


عقبایی تاکید کرد: با این حال پیش‌بینی می‌کنیم وضعیت بازار مسکن تا پایان سال ثبات نسبی خود را حفظ کند اما در اردیبهشت‌ماه سال آینده بالانس بازار مسکن ایجاد خواهد شد. همچنین در تابستان سال 95 پیش‌بینی افزایش حجم معاملات وجود دارد، اما در مقابل در نیمه نخست سال آینده شاهد افزایش قیمت مسکن نخواهیم بود.


انتهای پیام/

ارسال نظر