کشف اثرانگشتهای 3000 ساله
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ایندیپندنت، به گزارش موزه «فیتز ویلیام» در کمبریج، اثر انگشتهای قدیمی کشفشده متعلق به هنرمندی است که پیش از خشک شدن جلای پوشیده شده روی در تابوت، به قسمت داخلی در آن دست زده بود.
محققان معتقدند که این تابوت متعلق به یک کشیشی است و به حدود هزار سال قبل از میلاد مسیح برمیگردد که با حضور در نمایشگاه جدیدی تحت عنوان «مرگ روی نیل»، تغییرات ایجاد شده در نحوه طراحی تابوت را در دوره مصریهای باستان طی 4 هزار سال نشان میدهد.
«جولی داوسون»، رئیس حفاظت این موزه معتقد است که این اثر انگشتها را محققان اولین بار در سال 2005 شناسایی کردند ولی تا به حال به طور عمومی خبر آن را منتشر نکرده بودند.
این اثر انگشت یکی از خطاها و اثر انگشتهای انسان است که آدمی را به سازنده این تابوتها در تاریخ نزدیک میکند. تابوت «نسامون» یکی از زیباترین تابوتها در نوع خود در دنیا به شمار میرود.
محققان این تابوت را با اشعه ایکس و سطح داخلی در آن را با رادیوگرافی ایکس مورد بررسی قرار دادند و تابوت را برای مطالعات بیشتر و انجام سیتی اسکن به بخش رادیوگرافی بیمارستان «آدنبروک» در بیمارستان دانشگاه کمبریج منتقل کردند.
محققان علاوه بر کشف این اثر انگشتها، دریافتند که سطح داخلی تابوت از چند تکه چوب ساخته شده که بخشی از آن را نیز یک تابوت قدیمیتر تشکیل میدهد. زمانهای باستان، چوب ابزاری گرانبها بوده است.
رادیوگرافیها و اسکنهای تهیه شده از این تابوت، نشان میدهد که مصریهای باستان چگونه تابوتها را در گذشته نگهداری میکردند.
مترجم: ندا اظهری
انتهای پیام/