دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۳۸ - ۰۳ اسفند ۱۳۹۴

چرا اسرائیل به طولانی شدن جنگ سوریه علاقه دارد؟

روزنامه‌ای فرامنطقه‌ای در گزارشی به بررسی پیروزی‌های اخیر ارتش سوریه در مناطق شمالی این کشور پرداخت و با بیان کمک‌های نظامی ایران و روسیه به ارتش سوریه نوشت که اسرائیل از تحولات میدانی سوریه ترسیده و استراتژی سیاسی خود را در مواجهه با حکومت سوریه تغییر داده است.
کد خبر : 68502

به‌گزارش خبرنگار گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، روزنامه رای‌الیوم در گزارشی که روز گذشته (یکشنبه) منتشر شد، نوشت: «امروز منابع سیاسی و امنیتی عالی‌رتبه در تل‌آویو افشا کردند که اسرائیل درصدد تغییر سیاست پنج‌ساله خود درباره جنگ داخلی جاری در سوریه است. این منابع گفتند که دلیل این تغییر استراتژی، استمرار موفقیت‌های ارتش عربی سوریه در همه عرصه‌ها و ادامه حمایت‌های ایران و روسیه از آن است.»


علاوه بر این، عاموس هارئیل، تحلیلگر امور نظامی روزنامه هاآرتص، با بیان اینکه معارضان سوری با شکست مواجه شده‌اند، ارتش سوریه توانست به پیشرفت دست یابد و اینکه غرب هیچ اقدامی برای تغییر وضعیت نکرده است، گفت: «تغییر سیاست اسرائیل هرگز به‌معنای انجام عملیات نظامی نیست. از سوی دیگر مراکز تصمیم‌گیری در تل‌آویو به‌شدت از سکوت کشورهای غربی و کمک‌هایشان به سوریه (برای مبارزه با تروریست‌ها) نگران هستند.»


منابع سیاسی و امنیتی اسرائیل تاکید کردند که سیاست اسرائیل در سوریه از آغاز بحران تاکنون بر محور حفظ منافع خود متمرکز بوده است و آن‌ها متعهد به واکنش نظامی نسبت به هرگونه حمله به اراضی خود هستند. علاوه بر این، اسرائیل بارها به صراحت اعلام کرده است که در راستای به شکست کشاندن عملیات انتقال سلاح از سوریه به حزب‌الله لبنان اقدام می‌کند.


اسرائیل درصدد تغییر سیاست پنج‌ساله خود درباره جنگ داخلی جاری در سوریه است. دلیل این تغییر استراتژی، استمرار موفقیت‌های ارتش عربی سوریه در همه عرصه‌ها و ادامه حمایت‌های ایران و روسیه از آن است.

رای‌الیوم نوشت که مقام‌های اسرائیلی مدعی شده‌اند جنگ داخلی در سوریه خدمت بزرگی به منافع اسرائیل کرده است و استمرار این وضع منجر به فرسایش ارتش سوریه می‌شود.


هارئیل گفت: «مقام‌های تل‌آویو از گفتن حقیقت به‌طور آشکارا منع شده‌اند ولی آن‌ها پشت درهای بسته راضی به ادامه جنگ تا چند سال دیگر با هدف وارد کردن فشار بر همه طرف‌ها ازجمله حزب‌الله لبنان هستند. منابع اسرائیلی معتقدند که پاشنه جنگ در سوریه با ورود نیروی هوایی روسیه به سوریه به‌سود منافع بشار اسد چرخید. به عبارت دیگر، تحولات واقعی و میدانی از آغاز ماه ژانویه سال جاری (اواسط دی) که در آن روسیه به‌طور مستمر اقدام به هدف قرار دادن گروه‌های معارض مسلح سوریه کرد و منجر به شکست آن‌ها شد، تغییر کرده است؛ موضوعی که زمینه پیشروی ارتش سوریه و آزادسازی خاک این کشور از تسلط گروه‌های مسلح را فراهم کرد.»


وی در ادامه مدعی شد: «مهم‌تر از این موضوع آن است که منابعی در تل‌آویو تاکید کردند ارتش سوریه، حزب‌الله و سپاه پاسداران ایران توانستند از محاصره پایتخت اقتصادی سوریه یا همان شهر حلب واقع در شمال این کشور عبور کنند و به شهر درعا در جنوب نزدیک شوند. همچنین ظاهرا آن‌ها آمادگی دارند تا حمله جدیدی (علیه مواضع گروه‌های تروریستی) در منطقه ادلب ترتیب دهند.»


پیروزی اسد نتیجه بدی برای اسرائیل به‌دنبال دارد، زیرا منجر به تقویت نفوذ ایران در منطقه خاورمیانه می‌شود. ایران دولتی است که پس از توافق هسته‌ای با کشورهای بزرگ می‌تواند قدرتمندتر شود.

این منابع معتقدند در سایه این تحولات میدانی در سوریه، اسرائیل درصدد تغییر مواضع خود است؛ البته اسرائیلی‌ها نگران خشم آمریکا از مواضع خود هستند؛ خشمی که به‌راحتی از انتقادات مقام‌های آمریکایی نسبت به سیاست‌های بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل، درباره سوریه مشهود است.


با وجود این، منابع آگاه تل‌آویو گفتند که موضع‌گیری اسرائیل بر سه محور متمرکز است که عبارتند از:


- پیروزی ارتش سوریه موضوعی کاملا بد برای اسرائیل تلقی می‌شود، زیرا این به‌معنای پیروزی هم‌پیمانان سوریه یعنی ایران یا حزب‌الله است.


- باوجود شکست‌هایی که ارتش سوریه به گروه‌های معارض مسلح وارد کرده است، هنوز بعید است این گروه‌ها نابود شوند و خود را تسلیم کنند.


- غرب باید از خواب عمیقی که در آن فرو رفته است، بیدار شود و دست‌کم اقدام به ارسال تجهیزات و کمک‌های نظامی به «متمردین افراطی اهل‌سنت» یا کردها کند تا بتوانند مقابل نظام سوریه بایستند.


این منابع افزودند: «پیروزی اسد نتیجه بدی برای اسرائیل به‌دنبال دارد، زیرا منجر به تقویت نفوذ ایران در منطقه خاورمیانه می‌شود. ایران دولتی است که پس از توافق هسته‌ای با کشورهای بزرگ می‌تواند قدرتمندتر شود؛ به‌ویژه اینکه غرب تحریم‌های وضع‌شده علیه جمهوری اسلامی ایران را برداشته است.»


انتهای پیام/

ارسال نظر