صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۱ - ۰۲ اسفند ۱۳۹۴
با امضای حجت الاسلام واعظی و دکتر حمید میرزاده

دانشگاه آزاد اسلامی و دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم تفاهم نامه همکاری امضا کردند/ دکتر میرزاده: توسعه فرهنگی از اولویت‌های اصلی دانشگاه آزاد اسلامی است

دکتر حمید میرزاده، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و حجت‌الاسلام احمد واعظی، رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند.
کد خبر : 68460

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، واعظی در نشست مشترک امضای این تفاهم‌نامه ابراز امیدواری کرد انتخابات پیش رو فارغ از نتیجه با پیروزی نظام همراه باشد.


رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم دانشگاه آزاد اسلامی را یکی از رهاوردهای نظام اسلامی خواند و تاکید کرد در زمانی که نیاز حیاتی به تحصیلات عالی وجود داشت این دانشگاه موفقیت قابل توجهی رقم زد.


واعظی گفت: «در دورانی که امکانات دولت اجازه تامین نیاز به تحصیلات عالی نمی‌داد، این دانشگاه با ابتکار موسسانش از جمله مقام معظم رهبری و آیت‌الله هاشمی رفسنجانی و جمع دیگری از بزرگان این نیاز را تدبیر کرد و خلاقیت تاثیرگذاری را شاهد بودیم.»


واعظی تاکید کرد برآوردها از دانشگاه آزاد اسلامی موفقیت این دانشگاه است. او ادامه داد: «من به واسطه حضوری که در دانشگاه آزاد اسلامی داشتم شاهد یک واقعیت در دانشگاه بوده‌ام و آن هم رشد طبیعی و گستردگی آن است.»


رئیس دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم در ادامه این دفتر را دفتری چندبعدی خواند و گفت: «این دفتر هم مبلغ اعزام می‌کند و هم پژوهشگاه و پژوهشگر دارد و هم دانشگاهی دارد که تعداد دانشجو در آن زیاد نیست اما رشته‌های متنوعی در دو مقطع کارشناسی‌ارشد و دکتری دارد و بعضی رشته‌ها برای اولین بار در آن‌ اجرا می‌شود.»


او افزود: «دفتر تبلیغات انتشارات مهمی در اختیار دارد که شاید بزرگترین انتشارات مذهبی کشور باشد. در بعضی از سال‌ها ۵۰۰ کتاب منتشر می‌کنیم که ۲۵۰ تا ۳۰۰ کتاب آن چاپ اول هستند. با این تنوع کاری زمینه همکاری گسترده‌ای وجود دارد.»


واعظی به وسعت دانشگاه آزاد اسلامی و تعداد قابل توجه دانشجویان آن اشاره کرد و این دانشگاه را میدان بسیار مناسبی برای تبلیغ دین و صیانت از ارزش‌های اسلامی توصیف کرد. او ابراز امیدواری کرد آغاز همکاری متقابل بین حوزه و دانشگاه آزاد اسلامی از مصادیق وحدت حوزه و دانشگاه باشد.



همکاری حوزه و دانشگاه امکان استفاده از قابلیت های هم را به دو طرف می دهد



رئیس دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این جلسه امضای این تفاهم‌نامه همکاری با دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم را مایه افتخار دانشگاه آزاد اسلامی خواند و آن را فرصتی مغتنم برای آغاز همکاری با مجموعه‌ای فاخر دانست.


او دانشگاه آزاد اسلامی را از دستاوردهای بزرگ انقلاب اسلامی در عرصه‌های علمی و آموزشی خواند و گفت: «اکنون این دانشگاه در حدود ۴۰۰ نقطه در سراسر کشور گسترده است و پنج شعبه هم در خارج از کشور دارد. نزدیک به یک میلیون و ۷۰۰ هزار دانشجو در همه مقاطع از کاردانی تا دکترای تخصصی فعالیت می‌کنند. تقریبا شرایط توسعه همه رشته‌ها و بیش از ۸۰ درصد رشته‌های تحصیلات تکمیلی از نظر استاد و امکانات فراهم شده است.»


میرزاده افزود: «خوش‌بختانه ۵۶درصد تحصیلات تکمیلی کشور بر عهده دانشگاه آزاد اسلامی است و حدودد 29.5 درصد دانشجویان این دانشگاه در تحصیلات تکمیلی مشغول به تحصیل هستند. هدف برنامه ۱۴۰۴ این بود که این سهم به ۳۰ برسد و خوشحالم که اعلام کنم دانشگاه به این سطح نزدیک شده است.»


میرزاده:‌ اگر ناهنجاری‌های اجتماعی را آسیب‌شناسی کنیم می‌بینیم بسیاری از آنها به خاطر ضعف‌های فرهنگی است. دانشگاه‌ می‌تواند در رفع مشکلات فرهنگی تاثیرگذار باشد اما قبل از آن باید خودش توسعه پیدا کند

او گفت: «همه امکانات خود را صرف این کرده‌ایم که استاد تمام‌وقت در واحدها برای تدریس در مقاطع کارشناسی‌ارشد و دکتری فراهم شود. از مهر ۹۲، مقدمه استخدام ۱۱هزار نفر فراهم شده است و سال آینده 26 هزار استاد تمام‌وقت با درجه دکتری خواهیم داشت.»


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی هم‌چنین به طرح ساها اشاره و تاکید کرد با این طرح بیش از ۱۱هزار آزمایشگاه و کارگاه تجمیع شده‌اند و ابزار توسعه تحصیلات تکمیلی به وسیله آن فراهم شده است.


او به اهتمام جدی دکتر سیدطه هاشمی، معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی، به توسعه فرهنگی اشاره کرد و افزود: «۴۰درصد دانشجویان ما در حوزه علوم انسانی تحصیل می‌کنند. توسعه فرهنگی هم از امهات و اولویت‌های اصلی در دانشگاه آزاد اسلامی است و از همان ابتدای مسئولیت اولین شورایی که تشکیل شد شورای فرهنگی و اجتماعی بود.»


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «توسعه فرهنگی لازمه توسعه اقتصادی و اجتماعی است. اگر ناهنجاری‌های اجتماعی را آسیب‌شناسی کنیم می‌بینیم بسیاری از آنها به خاطر ضعف‌های فرهنگی است. دانشگاه‌ می‌تواند در رفع مشکلات فرهنگی تاثیرگذار باشد اما قبل از آن باید خودش توسعه پیدا کند.»


میرزاده یادآوری کرد 300 طرح ماندگار فرهنگی در هشت حوزه در دانشگاه به اجرا درآمده است و برنامه‌های فرهنگی با بودجه‌های فرهنگی در سال‌های 92 تا 94 اجرا شده‌اند. او ابراز امیدواری کرد این برنامه‌ها با بودجه معین در سال ۹۵ ادامه پیدا کند.


میرزاده به تفاهم‌نامه بین دانشگاه آزاد اسلامی و دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم اشاره کرد و گفت: «این تفاهم‌نامه در موضوعات فرهنگی و آموزشی، برگزار جشنواره‌های فرهنگی و هنری، برنامه‌ریزی‌های فرهنگی و هنری، برگزاری دوره‌های مشترک پژوهشی و دکتری، ممیزی علوم انسانی و پیش‌بینی تعریف پایان‌نامه‌ و پذیرش طلاب بندهایی دارد. دانشگاه آزاد اسلامی می‌تواند با این دفتر هم در داخل و هم خارج کشور همکاری کند.»


او تاکید کرد دانشگاه آزاد اسلامی تعهد می‌کند که به تمام مفاد این تفاهم‌نامه را عمل کند و ادامه داد: «هر کدام از این دو مجموعه ویژگی‌ها و تجربیات جداگانه‌ای دارند که منحصر به خودشان است. این نوع ارتباطات می‌تواند کمبودهای دانشگاه را برطرف کند و این امکان را به حوزه بدهد که از امکانات و قابلیت‌های دانشگاه استفاده کند.»


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به آخرین ملاقاتی که اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی با مقام معظم رهبری داشتند، اشاره کرد و گفت: «در آخرین ملاقاتی که با مقام معظم رهبری داشتیم ایشان دو توصیه جدی داشتند. ایشان تاکید کردند بچه‌های ما شخصیت‌های غربی را بیشتر از بزرگان ایران می‌شناسند. مثلا مرد عنکبوتی را می‌شناسند اما فارابی را نمی‌شناسند. دانشگاه‌ها باید شخصیت‌های بزرگ را معرفی کنند و جوانان را با ریشه‌های خود آشنا کنند. تاکید دیگر ایشان حفظ و گسترش زبان فارسی بود که می‌تواند برای تحقق نظرهای ایشان با تکیه به همین تفاهم‌نامه اقدام کرد.»


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی هم‌چنین پیشنهاد کرد نگاه و فعالیت علمی کانون‌های قرآن و عترت و شرکت‌های دانش‌بنیان فرهنگی که از سوی معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه پیگیری می‌شود از محورهای فعالیت مشترک دانشگاه آزاد اسلامی و دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم قرار گیرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر