صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۵۳ - ۰۱ اسفند ۱۳۹۴
مستوره برادران نصیری *

منتظر برای یک کیلو گوشت، چند کیلو میوه و یک مشت آجیل

کد خبر : 68261

قرار بود عیدی مستمری‌بگیران بهزیستی و کمیته امداد با حقوق بهمن پرداخت شود، اما نشد. قرار است امروز و فردا که اسفند شروع شده، پرداخت شود که فعلا خبری نیست؛ اما بیایید خوشبین باشیم که حتما عیدی‌شان تا فردا پرداخت می‌شود. خوشبینی که بد نیست.


نمی‌دانم چند نفر می‌دانند که مستمری مددجویان این نهادهای حامی اقشار ضعیف چقدر است؟ ما می‌دانیم، چون خبرنگاریم، مستمری هر نفر حدود 50 هزار تومان است که بسته به تعداد خانواده محاسبه می‌شود. چیزی شبیه یارانه. عیدی اما برای همه با هر تعداد نفر از اعضای خانواده، معادل مستمری یک ماه است. دقیق‌اش می‌شود 53 هزار تومان.


اگر با 53 هزار تومان برای خرید عید بروید چه چیزهایی می‌توانید بخرید؟ از خورد و خوراک در بهترین حالت، یک کیلو گوشت، چند کیلو میوه و شاید کمتر از نیم‌کیلو آجیل بتوان خرید. از پوشاک، بعید می‌دانم بیشتر از یک پیراهن مردانه و یا زنانه، چیز بیشتری نصیب شود.


با 53 هزار تومان نمی‌توان دنبال خرید عید رفت، واقعا نمی‌شود. مقصر کیست؟ کمیته امداد و بهزیستی بودجه‌شان را اعلام می‌کنند و لابد بر اساس همان مبلغ می‌توانند همین اندازه کمک کنند. البته ظاهرا سبد کالاهایی نیز مناسب با این ایام توزیع می‌شود. برخی از موسسات خیریه که البته اگر واقعا دنبال کار خیر باشند هم، در این میان کمک‌هایی می‌رسانند. خیّرینی هم هستند که در این ایام خاص، نیازمندان واقعی را شناسایی می‌کنند و از کمک‌های لازم دریغ نمی‌کنند.


فقر هزار دلیل و علت دارد، و کنترل و حذفش، نیازمند هزاران روش و راهکار است. اما یکی از شفاف‌ترین و روشن‌ترین روش‌ها برای حذف فقر، توانمند ساختن اقشار ضعیف است. توانمند بودن با حرفه، شغل و کار. در اینکه این مبالغ با عنوان مستمری و کمک ‌هزینه نمی‌تواند مشکل افراد نیازمند را حل کند، شکی نیست. از طرفی افزایش این مبالغ هم در دراز مدت نه‌تنها راهگشا نیست که مشکل جدیدتری را بوجود می‌آورد. با این تفاسیر کاش سیاست‌های نهادهای دولتی و مردم‌نهاد در حوزه مستمری‌بگیران و اقشار ضعیف، به شکل گسترده و یک‌پارچه بر توانمندی‌های تخصصی این اقشار متمرکز شود. با این سیاست نه کسی منتظر مستمری می‌ماند، نه کسی برای عیدی و کم بودنش، دست به قلم می‌شود.


*دبیر گروه اجتماعی خبرگزاری آنا



انتهای پیام/

ارسال نظر