صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۳۲ - ۱۳ اسفند ۱۳۹۳

مصوبات مجلس برای مساجد و نمازخانه‌ها/ سازمان «اوقاف و امور خیریه» به سازمان «اوقاف، مساجد و امور خیریه» تغییر نام داد

به دنبال تصویب کلیات طرح یک فوریتی حمایت از احداث، تجهیز، نوسازی و مدیریت مساجد کشور و پیگیری امور نمازخانه‌ها در جلسه علنی امروز مجلس، نمایندگان مصوب کردند «معاونت امور مساجد کشور» در سازمان «اوقاف، مساجد و امور خیریه» تأسیس شود.
کد خبر : 6809

به گزارش خبرنگار سیاسی آنا، نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز - چهارشنبه - پس از تصویب کلیات طرح مذکور، وارد جزئیات آن شده و ضمن تعیین تعاریف مسجد و نمازخانه، درباره مسئولیت نگهداری، احداث و تجهیز مساجد تصمیماتی اخذ کردند.


وکلای ملت، در جریان رسیدگی به طرح یک فوریتی حمایت از احداث، تجهیز، نوسازی و مدیریت مساجد کشور و پیگیری امور نمازخانه‌ها، ماده یک این طرح را پس از بحث و بررسی به تصویب رساندند.


به موجب مصوبه مجلس، تعاریف مسجد و نمازخانه به شرح ذیل است:


مسجد: در این قانون، منظور از مسجد مکانی فعال و یا غیرفعال است که شرع مقدس و یا عرف متشرعه آن را مسجد بداند، اعم از آنکه وقف شرعی شده یا نشده باشد.


نمازخانه: نمازخانه مکان عمومی است که مسجد نباشد و نماز در آن اقامه شود. مانند نمازخانه‌های بین‌راهی و اماکنی از قبیل ادارات،‌ بوستان‌ها و مجتمع‌های تجاری که برای خواندن نماز تعیین گردیده است.


نمایندگان، ماده یک این طرح با 131 رأی موافق، 10 رأی مخالف و 6 رأی ممتنع از مجموع 206 نماینده حاضر در صحن علنی به تصویب رساندند.


تغییر نام «سازمان اوقاف و امور خیریه» به «سازمان اوقاف، مساجد و امور خیریه»


نمایندگان همچنین با بررسی ماده 2 این طرح، در مصوبه‌ای مسئولیت نگهداری، احداث و تجهیز مساجد را به سازمان «اوقاف، مساجد و امور خیریه» محول کردند.


طبق مصوبه مجلس، «سازمان اوقاف و امور خیریه» به «سازمان اوقاف، مساجد و امور خیریه» تغییر نام می‌یابد که در این قانون «سازمان» نامیده می‌شود.


وکلای ملت مقرر کردند که این سازمان مسئولیت حمایت از مدیریت مساجد، اقدامات و امور مربوط به نگهداری، احداث، تجهیز، نوسازی و پیگیری امور نمازخانه‌ها را به ترتیبی که در این قانون می‌آید، بر عهده دارد و این مسئولیت به سایر وظایف سازمان مذکور اضافه می‌شود.


نمایندگان مجلس با 128 رأی موافق، 23 رأی مخالف و 11 رأی ممتنع از مجموع 204 نماینده حاضر در صحن علنی این ماده را به تصویب رساندند.


«معاونت امور مساجد کشور» تأسیس می‌شود


نمایندگان مجلس در ادامه با بررسی ماده 3 این طرح، مصوب کردند «معاونت امور مساجد کشور» در سازمان «اوقاف، مساجد و امور خیریه» تأسیس شود.


بر اساس مصوبه مجلس، به منظور اجرای وظایف محوله در این قانون با استفاده از نیروی انسانی و امکانات موجود، معاونتی به نام «معاونت امور مساجد کشور» که در این قانون معاونت نامیده می‌شود در سازمان «اوقاف، مساجد و امور خیریه» تأسیس می‌شود.


مجلس مقرر کرد، معاونت در تعیین امام جماعت و انجام فعالیت‌های فرهنگی و مذهبی مسجد دخالت نخواهد داشت.


وکلای ملت با 119 رأی موافق، 17 رأی مخالف و 7 رأی ممتنع از مجموع 205 نماینده حاضر در جلسه علنی ماده 3 طرح مذکور را مصوب کردند.


همچنین مجلس در ماده 4 طرح مذکور مقرر کرد که اختیارات، نمودار سازمانی و نحوه فعالیت «معاونت امور مساجد کشور» حداکثر تا 3 ماه پس از تصویب این قانون، از سوی سازمان «اوقاف، مساجد و امور خیریه» تدوین می‌شود و از طریق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به تصویب هیئت وزیران می‌رسد.


وکلای ملت با 144 رأی موافق، 10 رأی مخالف و 6 رأی ممتنع از مجموع 204 نماینده حاضر در صحن علنی ماده 4 طرح مذکور را تصویب کردند.


شرایط تغییر کاربری برای احداث مساجد تعیین شد


نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه بررسی جزئیات طرح حمایت از مدیریت، احداث، تجهیز و نوسازی مساجد و نمازخانه‌های کشور، ماده 5 این طرح را مورد بررسی قرار دادند و شرایط تغییر کاربری برای احداث مساجد را تعیین کردند.


بر اساس این مصوبه، سازمان اوقاف، مساجد و امور خیریه مکلف است با همکاری دستگاه‌های اجرایی ذیربط و دانشگاه‌ها با پژوهش مستمر و پس از تعیین شاخصه‌های جمعیتی مربوط و بر اساس پراکندگی جمعیت شهرها و روستاهای کشور مساجد و نمازخانه‌های مورد نیاز و مساحت آنها را تعیین کند و اصول و ضوابط آمایش مساجد کشور، جانمایی و احداث آنها را پیگیری کند.


در مواردی که نیاز به تغییر کاربری باشد استانداری و شهرداری‌ها موظفند پس از اعلام رضایت مالک و درخواست معاونت امور مساجد کشور در استان با قید فوریت از طریق کمیسیون‌های ماده پنج قانون تاسیس شورای عالی شهرسازی و معماری در شهرها و شورای توسعه برنامه‌ریزی استان‌ها در سایر موارد و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در محدوده روستاها نسبت به تغییر کاربری بر اساس ضوابط اقدام کنند.


نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز، ماده پنج این طرح را با 118 رأی موافق، 12 رأی مخالف و هفت رأی ممتنع از مجموع 196 نماینده حاضر در مجلس، تصویب کردند.


انتهای پیام/

ارسال نظر