صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۰۲ - ۲۹ بهمن ۱۳۹۴
یک جراح قلب در گفت‌و‌گو با آنا مطرح کرد:

بیماری قلبی در کشور جوان شده است

یک جراح قلب با توجه به اینکه سن ابتلا به بیماری‌های قلبی در کشور حدود 10 سال کاهش یافته است، گفت: متاسفانه به دلیل افزایش استرس، استعمال دخانیات، بی‌تحرکی و ... شاهد کاهش سن ابتلا به بیماری‌‌های قلبی از جمله تنگی عروق کرونر در کشور هستیم.
کد خبر : 67987

دکتر رضا سادات افجه‌ای در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه اجتماعی آنا با بیان اینکه سن ابتلا به تنگی عروق کرونر قلب در کشور کاهش یافته است، گفت: تنگی عروق کرونر یکی از شایع‌ترین بیماری‌های قلبی در جهان از جمله کشور ما است که متاسفانه با توجه به افزایش استرس در جوانان، ما شاهد کاهش سن ابتلا به این بیماری هستیم. به گونه‌ای که امروزه حتی جوانان 30 ساله و یا کم‌تر نیز به تنگی عروق کرونر مبتلا می‌شوند.


این جراح قلب با توجه به علائم این بیماری، افزود: تنگی نفس و درد در قفسه سینه از علائم شایع تنگی عروق کرونر است. درد در قفسه سینه می‌تواند به دست‌ها، پاها، کمر، فک، گردن و یا سایر اعضای بدن منتشر شود و حتی ممکن است موجب بروز علائم گوارشی نیز شود که به همین دلیل برخی بیماران به دلیل اشتباه در تشخیص درمان‌های گوارشی دریافت می‌کنند که این مساله برای آنها بسیار خطرناک است.


وی با بیان اینکه تنگی عروق کرونر در 10 درصد از بیماران می‌‌تواند بدون علائم بروز پیدا کند، یادآور شد: افرادی که دچار علائم نمی‌‌شوند ممکن است بر اثر یک استرس شدید مانند شنیدن یک خبر خوب یا بد دچار استرس شدید و سکته قلبی شوند و حتی ممکن است موجب مرگ نیز بشود. به همین دلیل توجه به ریسک فاکتورها یا عوامل خطر این بیماری بسیار حائز اهمیت است.


افجه‌ای با توجه به عوامل خطر این بیماری، اظهار کرد: بالا بودن میزان کلسترول، چربی خون، کمبود HDL(چربی خوب بدن)، افزایش ضربان قلب، استعمال دخانیات، قرار گرفتن در معرض هوای آلوده و بی‌تحرکی از عوامل اصلی ابتلا به این بیماری محسوب می‌شود که البته نتایج برخی تحقیقات ابتلا به عفونت‌ها را نیز یکی از علل ابتلا به تنگی عروق کرونر اعلام کرده است.


این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی استرس و افزایش ضربان قلب را از عوامل شایع ابتلا به تنگی عروق کرونر و سکته قلبی در کشور دانست و خاطرنشان کرد: قرار گرفتن به مدت طولانی در معرض استرس و افزایش ضربان قلب از عواملی است که باید بیشتر مورد توجه قرار بگیرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر