صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۳۶ - ۲۸ بهمن ۱۳۹۴
یک متخصص گوش، حلق و بینی در گفت‌و‌گو با آنا مطرح کرد:

گرفتگی بینی در بارداری، طبیعی است؟

یک متخصص گوش، حلق و بینی با بیان اینکه گرفتگی بینی در سه ماهه دوم و سوم بارداری یک علامت طبیعی است، گفت: افزایش هورمون‌های ناشی از بارداری موجب گرفتگی بینی در بارداری می‌شود که بعد از اتمام بارداری علائم کاملا بهبود می‌یابد و نیاز به درمان خاصی ندارد.
کد خبر : 67829

دکتر بابک ساعدی در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه اجتماعی آنا با بیان اینکه التهاب و گرفتگی بینی یکی از علائم بارداری است، گفت: به طور طبیعی بینی علاوه بر شرایط محیط نسبت به تغییرات و شرایط داخل بدن نیز واکنش نشان می‌دهد.


وی افزود: برای اینکه فرد تنفس طبیعی داشته باشد باید میزان هورمون‌ها تنظیم شده باشد به گونه‌ای که هرگونه تغییری در هورمون‌ها می‌تواند موجب اختلال در تنفس شود. برای مثال کاهش هورمون رشد، کاهش هورمون تیروئید و افزایش هورمون‌های جنسی ناشی حاملگی موجب بروز علائمی مانند گرفتگی بینی می‌شود.


این متخصص گوش، حلق و بینی، در ادامه تصریح کرد: در حاملگی به خصوص سه ماهه دوم و سوم میزان هورمون‌های جنسی ناشی از بارداری افزایش می‌یابد که موجب ترشح داخل بینی، شل شدن عضلات بینی و در نتیجه احساس پر خونی در بینی می‌شود.


ساعدی عنوان کرد: این علائم در افرادی که دارای بیماری‌های زمینه‌ای مانند حساسیت بینی هستند از شدت بیشتری برخوردار است که بعد از اتمام دوران بارداری این علائم در افراد مبتلا به طور کامل بهبود می‌یابد.


این فلوشیپ جراحی پلاستیک صورت، یادآور شد: به همین دلیل به زنان باردار توصیه می‌شود اگر بروز علائم موجب تنگی نفس و سختی تنفس در آنها نمی‌شود از مصرف دارو اجتناب کنند و تنفس در بخار آب، مرطوب کردن محیط، شست‌‌و‌شوی بینی با سرم (آب نمک)، استفاده از دو بالش در هنگام خواب و افزایش ارتفاع سر از زمین به بهبود تنفس خود کمک کنند.


وی افزود: اما اگر با رعایت این نکات روند تنفس بهبود نیافت بیمار باید تحت نظر پزشک از داروهایی مجاز دوران بارداری مانند اسپری‌ها تنفسی استفاده کند.


این متخصص گوش، حلق و بینی، خاطرنشان کرد: استعمال سیگار و دود ناشی از آن، مصرف الکل و استنشاق مواد شیمیایی این علائم را تشدید می‌کند به همین دلیل به خانم‌های باردار توصیه می‌شود به شدت از قرار گرفتن در معرض این عوامل خودداری کنند.


انتهای پیام/

برچسب ها: بارداری
ارسال نظر