صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۵۳ - ۲۸ بهمن ۱۳۹۴
معاون پژوهشی دانشگاه تهران خبر داد

نخستین پژوهشکده فناوری‌های پیشرو و همگرای کشور در دانشگاه تهران راه‌اندازی شد

برای نخستین بار در کشور، پژوهشکده فناوری‌های پیشرو و همگرا در چهار حوزه شناختی، بایو، اطلاعات و نانو، با همکاری دانشگاه تهران، علوم پزشکی تهران و حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در دانشگاه تهران راه‌اندازی شد.
کد خبر : 67813

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر محمد رحیمیان، معاون پژوهشی دانشگاه تهران، گفت: «هدف اصلی تأسیس این پژوهشکده که به اختصار NBIK نامیده می‌شود، توسعه فعالیت‌های نوآوری، پژوهشی و آموزشی در حوزه‌های چهارگانه علوم پیشرو (علوم شناختی، بایوتکنولوژی، علوم اطلاعات و نانوفناوری) است.»


او افزود: «دانشگاه‌هایی مثل دانشگاه تهران که به لحاظ تنوع و تعدد رشته‌های علمی جزو دانشگاه‌های جامع جهان حساب می‌شوند، اکنون به سمت هدایت و حمایت از پژوهش‌ها و آموزش‌های میان رشته‌ای در حوزه‌های پیشرو علوم می‌روند و در کشور ما نیز،‌ دانشگاه تهران برای اولین بار در کشور، با استفاده از ظرفیت‌های موجود، این هم‌افزایی علمی منسجم را در قالب یک پژوهشکده جامع و همگرا به‌ نام NBIK ایجاد کرده است.»


رحیمیان با اشاره به اینکه در دنیا و در عرصه فناوری‌های نوین، دچار یک تغییر نگاه جدی از توسعه «فناوری در خدمت انسان» به سمت خلق «فناوری‌های یک‌پارچه شده با کاربر» هستیم، ‌گفت: «این تغییر نگاه در عرصه دانش جهانی، به معنای تحول جدی در ارتباط کاربران با محصولات فناوری‌های نوین و در نظر گرفتن انسان به‌عنوان یک موجود شناختی، در مرکز طراحی و و توسعه تمامی فناور‌ها و محصولات است و به زودی این طرز نگاه و این محصولات، چهره دنیا را به شدت تغییر خواهد داد. برای درک این نگاه و عقب نماندن این گستره گروه همگرا در عرصه علم و فناوری جهانی، ما نیز ناگزیریم به این عرصه توجه جدی کنیم».


معاون پژوهشی دانشگاه تهران گفت: «به نتیجه رساندن این کار، یک حرکت فرا رشته‌ای، منسجم اما چندوجهی به سمت توسعه علوم و فناوری‌های همگراست و NBIK هسته اولیه این حرکت مهم در عرصه علمی کشور خواهد بود».


رحیمیان درباره چهار حوزه‌ای که برای تامین NBIK انتخاب شده‌اند گفت: «در پارادایم نوین علم و فناوری جهانی، توجه به قابلیت‌های شناختی انسانی، محور کار است و و فناوری‌ها، متناسب با این قابلیت و در جهت ارتقای آن طراحی و تولید می‌شود. به علاوه زیرساخت دیگر این فناوری‌ها، درک مناسب از بیولوژی انسان و مغز انسان است که با استفاده از دستاوردهای نانو و فناوری اطلاعات توسعه می‌یابد. بنابراین، کلید موفقیت در این عرصه نوین جهانی، آن است که دانش فناوری‌های همگرا (نانو، بایو، اطلاعات و شناختی) به صورت یک‌پارچه توسعه یابد و این امر نیازمند این است که بتوانیم تفکر پژوهش میان‌رشته‌ای و فرارشته‌ای را در حوزه آموزش عالی ایجاد کنیم و توسعه دهیم».


معاون پژوهشی دانشگاه تهران، هدف از تشکیل پژوهشکده فناوری‌های همگرا را هدایت پژوهش و توسعه فناوری، ایجاد و هم‌افزایی در میان دستاوردهای متخصصان رشته‌های مختلف برای ارتقای جایگاه علمی کشور، تربیت نیروی انسانی متخصص میان رشته‌ای، ایجاد تحول و تحرک در آموزش و پژوهش میان رشته‌ای در دانشگاه‌ها و اعتلای جایگاه دانشگاه تهران در عرصه جهانی در موضوعات چهارگانه فعالیت پژوهشکده فناوری‌های همگرا نام برد.


ایجاد شبکه‌ای از متخصصان چهار حوزه فوق، شبکه‌سازی آزمایشگاه‌های دانشگاه تهران و علوم پزشکی برای انجام پژوهش‌های مشترک، ورود جدی و تعامل با بازارهای بین‌المللی فناوری‌های نوین، ارتباط و همکاری با مؤسسات دانشگاهی برتر دنیا و کمک به تدوین سیاست‌های پیشرو در عرصه فناوری روز دنیا در کشور، اهداف دیگری بودند که رحیمیان برای فعالیت این پژوهشکده برشمرد.


اساسنامه پژوهشکده فناوری‌های پیشرو و همگرا به امضای معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و ریاست دانشگاه تهران رسیده است و طبق این اساسنامه، این پژوهشکده به صورت هیأت امنایی اداره شده و ریاست هیأت امنای آن بر عهده معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است.


انتهای پیام/

ارسال نظر