صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۳۴ - ۱۳ اسفند ۱۳۹۳
در فاصله 6 کیلومتری از سطح 67P

«روزتا» از سایه خود روی سطح دنباله‌دار عکس گرفت

واضح‌ترین عکس‌های کاوشگر فضایی «روزتا» از دنباله‌دار 67p منتشر شد که در یکی از این تصاویر، سایه خود روزتا بر سطح این دنباله‌دار دیده می‌شود.
کد خبر : 6776

به گزارش خبرگزاری آنا به نقل از BBC، «روزتا» این تصاویر را روز ۲۵ بهمن (۱۴ فوریه) و زمانی که فقط 6 کیلومتر از سطح 67P فاصله داشت گرفته است. در زمان عکسبرداری، خورشید مستقیما پشت روزتا قرار داشت، بنابراین سایه روزتا بر سطح دنباله‌دار افتاده بود.


وقتی خورشید درست پشت دنباله‌دار قرار می‌گیرد که به آن «فاز صفر» می‌گویند، سطح دنباله‌دار مسطح‌تر از آنچه واقعا هست دیده می‌شود، در صورتی که اگر روزتا با زاویه بیشتری از دنباله‌دار عکسبرداری کند، پستی و بلندی بیشتری در سطح آن دیده می‌شود.


پس از اینکه روزتا ۲۵ بهمن به نزدیک‌ترین فاصله از سطح دنباله‌دار رسید، در ادامه مدار خود از دنباله‌دار دورتر و به خورشید نزدیک‌تر می‌شود. با نزدیک شدن 67P به خورشید، گاز و غباری که دنباله آن را تشکیل می‌دهد اصطکاکی (drag) ایجاد می‌کند که هدایت روزتا را در فضا دشوارتر می‌کند.



بخشی از دنباله‌دار که روزتا از آن عکسبرداری کرده با مربع مشخص شده است


بنابراین فعلا دانشمندان تصمیم گرفته‌اند که فعالیت روزتا را محدود به زمان‌هایی کنند که مثل ۲۵ بهمن در فاصله نزدیکی از دنباله‌دار قرار می‌گیرد.


67P در حال حاضر ۳۲۸ میلیون کیلومتر با خورشید فاصله دارد و با سرعت ۲۳ کیلومتر در ساعت در حال حرکت است. در هفته آخر مرداد ماه 67P به نزدیکترین فاصله از خورشید می‌رسد (۱۸۶ میلیون کیلومتر) و گرمای خورشید به سرعت یخ سطح دنباله دار را بخار خواهد کرد. بنابراین روزتا مجبور خواهد بود که خود را چند 100 کیلومتر دورتر نگه دارد.



دنباله‌دار 67P از فاصله 100 کیلومتری


مشکلات نزدیک شدن روزتا به دنباله‌دار در روز ۲۵ بهمن بیش از پیش واضح شد، چون غلظت ذرات پایین‌ترین قسمت جو 67P که «کما» نام دارد، باعث شد روزتا رد ستارگانی را گم کند که از آنها برای ناوبری و جهت یابی استفاده می‌کرد.


به همین دلیل نزدیک بود برای قرار دادن روزتا در وضعیت ایمن، تمام دستگاه‌های علمی آن را خاموش کنند و این فرصت نادر جمع‌آوری اطلاعات را از دست بدهند.


انتهای پیام/

ارسال نظر