قصهگویان خارجی روایتگر قصههای ملل در تهران
به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از ادارهکل روابط عمومی و امور بینالملل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، اسامی و مشخصات این قصهگویان شاخص خارجی را اعلام کرده است که در سوابق آنها تاسیس و مدیریت انجمنهای حرفهای، انتشار کتاب و تدریس قصهگویی در کشورهای مختلف جهان به چشم میخورد.
نوربرت کوبر که مؤسسه قصهگویی «گولدماند» را در جنوب آلمان تاسیس کرده است و سابقه 20 سال قصهگویی به صورت حرفهای را در کارنامه خود دارد با قصه «خرس کوچولو و قایقش» از آلمان و ماریون اوسیت آنهکنی که سابقه قصهگویی و برگزاری کارگاههای مختلف در این حوزه را در اتحادیه ملی اسکاتلند داشته است با قصه «جک و درختهای رقصان» از اسکاتلند در این جشنواره حضور دارند.
همچنین دیپا بالاسوبرامانین، قصهگوی هندی که سابقه برگزاری برنامههای آموزشی برای معلمان مدارس با موضوع استفاده از قصهگویی در کلاس درس و اجرای درسهای تصویری در تلویزیون ملی برای برنامههای تربیت معلم قبل از خدمت را در کارنامه کاری خود ثبت کرده است در این جشنواره قصه «گوزن» را روایت میکند و گریس وانگاری نویسنده کتاب درخت ابدی با قصه «طبل مخصوص» از کنیا قصهگوی دیگری است که در این جشنواره به قصهگویی میپردازد.
از دیگر قصهگویان بخش بینالملل جشنواره هجدهم میتوان از فاطمه احمدجابر با قصه «پیروزی خیر» از لبنان، ماریا بئاتریسمونتهرو، موسس شبکه بینالمللی قصهگویی - که 1هزار و 200 قصهگو را از 56 کشور جهان گردهم آورده است - با قصه «شاهزاده ویزمیکال» از اسپانیا و «سندوسوزانه ماریه» یکی از قصهگویان اصلی جشنوارهها و مراکز قصهگویی در استرالیا با قصه «ببر دریایی» نام برد.
مایک لاکت نویسنده کودکان و مدیر کارگاههای قصهگویی با قصه «آواز خواندن کدوتنبل» از آمریکا، ریکی لیوالکساندرا عضو هیات مدیره انجمن قصه دانمارک با قصه «شاهزاده کوچولو آن»، انریکه پاعز سردبیر مجلهی قصهگویی شبکهی بینالمللی قصهگویی در آمریکا از سال 2011 تاکنون با قصه «عبدل» از اسپانیا و دنیل آلفردو هرناندزکوردور، پژوهشگر توسعه قصهگویی با قصه «شب جیرجیرک» از شیلی دیگر قصهگویان حاضر در بخش بینالملل هجدهمین جشنواره قصهگویی هستند.
آموزش قصهگویی دیجیتال در یک کارگاه
کارگاه آموزشی «قصهگویی دیجیتال» توسط (گروه شهرزاد) مرکز دیجیتال قصهگویی خلاق با سخنرانی لاله خسروی پژوهشگر قصهگویی، حسین راستی فیلمساز و مرجان فروغی طراح وب، روز چهارشنبه 28 بهمن 1394، ساعت 8 تا 11:50 صبح، برگزار خواهد شد.
همچنین، نشست «پردهخوانی و قصه تصویری»، با سخنرانی دکتر علی بلوک باشی و علیاصغر سیدآبادی نویسنده و پژوهشگر ساعت 16 تا 18، همان روز اجرا میشود.
بر این اساس، نشست «قصهگویی در مدارس» نیز با حضور «مایک لاکت» قصهگوی آمریکایی، ساعت 18 تا 20 چهارشنبه برگزار میشود.
برنامههای بخش علمی هجدهمین جشنواره بینالمللی قصهگویی در روزهای 24 تا 29 بهمن 1394، هر روز از ساعت هشت صبح آغاز میشود و تا ساعت 20 ادامه خواهد داشت.
کارگاه آموزشی «قصهگویی دیجیتال»، نشست «پردهخوانی و قصه تصویری» و «قصهگویی در مدارس» در مرکز آفرینشهای فرهنگی هنری کانون در خیابان حجاب، انجام خواهد شد.
هجدهمین جشنواره بینالمللی قصهگویی قرار است طی روزهای 27 تا 30 بهمن 1394 در مرکز آفرینشهای فرهنگیهنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان واقع در خیابان حجاب برگزار شود.
مراسم پایانی و تجلیل از برگزیدگان و راهیافتگان به مرحله نهایی جشنواره نیز عصر روز 30 بهمن در محل سینما کانون واقع در خیابان شهید بهشتی، خیابان خالداسلامبولی(وزرا)، مجتمع فرهنگی شهید ملک شامران کانون برگزار خواهد شد.
«پرنیان قصهها»ی جشنواره بینالمللی قصهگویی منتشر شد
این کتاب دوزبانه فارسی انگلیسی با مدیر مسوولی محمدعلی شامانی و سردبیری محسن حموله از سوی ادارهکل آفرینشهای فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان منتشر شده است.
هجدهمین جشنواره بینالمللی قصهگویی طی روزهای 27 تا 30 بهمنماه در شهر تهران برگزار میشود و در آن نزدیک به 37 قصهگوی ایرانی و 11 قصهگوی خارجی حضور دارند. معرفی این قصهگویان و انتشار خلاصهای از قصهی آنان بخشی از مطالب این کتاب را به خود اختصاص داده است.
در ابتدای کتاب جشنواره، پیامهایی از علیرضا حاجیانزاده مدیرعامل کانون، محمدعلی شامانی معاون فرهنگی و دبیر، محسن حموله مدیر فرهنگی، مجتبی دانشور مدیر اجرایی جشنواره انتشار داده شده است.
در ادامه این کتاب، که در هشت فصل چاپ شده است؛ بیانیه هیات داوران و یادداشتی از مژگان خلیلپور مسوول دبیرخانه جشنواره، علیمراد خرمی کارشناس فرهنگی و پژوهشگر، معصومه عبدالهی مسوول بخش مجامع بینالمللی و کمیته امور بینالملل، آمده است.
معرفی کتاب «رازهای قصهگویی» نوشته باتریس مونته رو و ترجمه فرزانه فخریان که قرار است در هنگام برپایی جشنواره رونمایی شود بخش دیگری از مطالب این کتاب را به خود اختصاص داده است.
همچنین بخشهایی از این کتاب به قصهای از محمدعلی شامانی، مهدی افروز منش و... بخش دیگری از این کتاب را تشکیل میدهد.
مدیرعامل کانون در یادداشت خود از مسوولان و متولیان سایر نهادهای فرهنگی و سازمانهای دولتی و حاکمیتی، خواسته است که به موضوع قصه و قصهگویی به عنوان موضوعی فراتر از بحثهای اداری و درون سازمانی بنگرند و در پاسداشت هنر دیرینهی قصهگویی و ارج نهادن به مقام قصهگویان – این راویان افکار و اندیشهها و دغدغههای ارزشمند جامعه- همهی توان و نیروی خود را به کار گیرند.
علیرضا حاجیانزاده اظهار امیدواری کرده است تا دست در دست یکدیگر، به حفظ و صیانت این گنجینهی پربها و میراث پرشکوه که یادگار نیاکان ماست، همت گماشته شود.
در همین ویژهنامه که در 56 صفحه فارسی و 29 صفحه انگلیسی منتشر شده است، اعضای شورای سیاستگذاری و عوامل اجرایی جشنواره نیز در صفحههای جداگانهای به خوانندگان معرفی شدهاند.
انتهای پیام/