فناوری ذهنخوان به کمک نوازندگان میآید
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از sciencealert، محققان دانشگاه Tufts با مطالعاتی که روی شماری از داوطلبان انجام دادند دریافتند افرادی که با سیستم «کُر خودکار مغزی» نواختن پیانو را فرا میگیرند، بعد از 15 دقیقه توانستند دو قطعه از موسیقی باخ را بیاموزند. در واقع، این تحقیق نشان داد که این گروه در مقایسه با زمانی که بر اساس روشهای معمول نواختن پیانو را فرا میگرفتند، سریعتر در این کار موفق شدند.
محققان بر این باورند که این روش را میتوان به سایر مهارتها از قبیل یادیگیری ریاضی، خواندن، برنامهریزی و آموختن زبانهای خارجی هم تعمیم داد. به گفته آنها، هنرجویانی که با این روش نواختن را فراگرفتند، با دقت و سرعت بالاتری توانستند سازگاری مغز را ایجاد کنند و نسبت به روشهای معمول، هنگام نواختن پیانو، کنترل بهتری روی مغز خود داشتند.
این سیستم با روش «طیفسنجی نزدیک به مادون قرمز» و به شکل کاربردی عمل میکند که میزان اکسیژن را در ناحیه قشر جلویی مغز اندازهگیری میکند که مسئولیت طرحریزی، تصمیمگیری، حافظه کارکردی و یادگیری مفاهیم جدید را بر عهده دارد.
زمانی که مغز به سختی کار میکند، میزان اکسیژن بالا میرود تا از این طریق کار پردازش ذهنی تسهیل شود. این کار به میزان چالشی دارد که فرد داوطلب با مسئله پیدا کرده است. سیستم «کُر خودکار مغزی» این کار را سادهتر میکند.
محققان، این روش را روی 16 داوطلبی آزمایش کردند که نواختن پیانو را به طور غیرحرفهای انجام میدادند و در نواختن دو قطعه باخ دچار مشکل بودند. آنها برای نواختن یک قطعه با کمک سیستم جدید یادگیری، 15 دقیقه صرف کردند که نسبت به روش معمول پیشرفت خوبی را نشان میداد.
در این میان، قطعه دیگر بدون استفاده از این سیستم نواخته شد و محققان به بررسی چگونگی نواختن دو قطعه و درصد خطاها پرداختند. در نهایت مشخص شد قطعهای که داوطلبان با کمک سیستم جدید آموخته بودند، هنگام نواختن با کمترین خطا و سرعت بالاتری صورت گرفته بود و فاصله کمتری نیز بین نتها وجود داشت.
محققان معتقدند نوازندگان غیرحرفهای که نتها را اشتباه مینوازند و خطای بیشتری هنگام نواختن دارند، بیشتر میتوانند از مزایای این روش بهرهمند شوند.
مترجم: ندا اظهری
انتهای پیام/