صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۲۱ - ۲۸ بهمن ۱۳۹۴
در گفت‌وگو با آنا

داود سلیمانی: مردم دیگر به شرکای احمدی‌نژاد رأی نخواهند داد

یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب با تأکید بر اینکه «مجلس یکدست چه مخالف دولت باشد و چه مؤید دولت، کمکی به توسعه کشور نخواهد کرد»، اظهار کرد: تجربه مجالس هفتم، هشتم و نهم که در مقابل ترکتازی‌های احمدی‌نژاد سکوت و همکاری کردند، پیش روی ماست.
کد خبر : 67599

داود سلیمانی از اعضای انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها و نماینده مردم تهران در مجلس ششم شورای اسلامی، در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، با اشاره به ردصلاحیت‌هایی که در این دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی صورت گرفته است، گفت: حذفِ جریانی قطعا خوشایند نیست؛ اما اصلاح‌طلبان در بدترین وضعی که با آن مواجه هستند و نمی‌توانند فهرست انتخاباتی مورد نظر خود را ببندند با تمام بضاعتی که دارند در انتخابات شرکت خواهند کرد.


مجلس یکدست و مؤید دولت یا یکدست مخالف دولت کمکی به توسعه کشور نخواهد کرد. چنانکه در دولت احمدی‌نژاد مجلس به‌دلیل این همبستگی و یکدستی نتوانست کمکی به کشور کند، بلکه متأسفانه در برابر ترکتازی‌های وی به سکوت و همکاری کشانده شد

وی با اشاره به اینکه «اصلاح‌طلبان، نهاد انتخابات را نهادی مهم در برقراری مردمسالاری دینی می‌دانند»، افزود: ما در هرصورت با استراتژی رقابت و برای به‌دست آوردن کرسی‌های بیشتر تلاش می‌کنیم حتی اگر حداقل امکانات را داشته باشیم و فضای حاکم را ناعادلانه بدانیم.


سلیمانی در پاسخ به این سؤال که «وضع لیست اصلاح‌طلبان در تهران و دیگر شهرها چگونه است؟»، گفت: در تهران دیدید که لیست ارائه شد هرچند که این لیست با انتظارات اولیه ما متناسب نیست و چهره‌های اصلی ما به دلیل ردصلاحیت‌ها و عدم احرازها، از ادامه فعالیت بازماندند ولی با همین بضاعت و بر مبنای واقعیات، لیست را بستیم. در شهرهای بزرگ دیگر هم وضعیت همین‌طور است و بر مبنای امکانات، فهرست ارائه خواهد شد.


وی با اشاره به اینکه «قطعا لیستی که امروز بستیم با لیستی که ابتدا مورد نظرمان بود فاصله بسیاری دارد»، ادامه داد: با این حال، وجود چهره‌های جدید و جوان‌تر می‌تواند در برخی حوزه‌های انتخابیه کمک کند که با قدرت در انتخابات حضور داشته باشیم.


سلیمانی با این حال که ابراز کرد «با نوع عملی که در برخورد با کاندیداهای اصلاح‌طلب صورت گرفته، نباید انتظار یک رقابت جدی را داشت»، گفت: البته باید توجه داشت که جریانی درصدد یکدست کردن مجلس است ولی همیشه مردم نشان داده‌اند که آگاهانه‌تر عمل می‌کنند و در روز رأی‌گیری حداقل‌هایی را که در اختیار دارند به مجلس خواهند فرستاد.


بخشی از حاکمیت تمایلی به برگزاری انتخابات رقابتی با جریان اصلاحات ندارد


این فعال سیاسی اصلاح‌طلب، پیش‌بینی خود از ترکیب مجلس دهم را این‌گونه عنوان کرد: مردم چندان به جریان رادیکال راست روی خوش نشان نخواهند داد و لذا مجلسی راست ولی معتدل‌تر خواهیم داشت، با اقلیتی از اصلاح‌طلبان و ترکیب نسل جدیدی از اصلاح‌طلبان.


سلیمانی افزود: مردم در نوع انتخابشان در انتخابات آتی، دیگر به جریان تند و رادیکال که باعث وضع کنونی کشور و تنگناهای موجود است و شریک دولت احمدی‌نژاد بوده است، رأی نخواهند داد.


وی با این حال تصریح کرد: وجود یک فکر در حاکمیت، چندان به منافع ملی کمکی نمی‌کند؛ باید رقابت اندیشه‌ها و آرا را به رسمیت شناخت. مجلس یکدست و مؤید دولت یا یکدست مخالف دولت کمکی به توسعه کشور نخواهد کرد. چنانکه در دولت احمدی‌نژاد، مجلس به‌دلیل این همبستگی و یکدستی نتوانست کمکی به کشور کند، بلکه متأسفانه در برابر ترکتازی‌های وی به سکوت و همکاری کشانده شد.


این فعال سیاسی اصلاح‌طلب همچنین در ارزیابی از رایزنی‌های دولت با نهاد نظارتی بر انتخابات برای تجدید نظر در ردصلاحیت‌ها گفت: تا جایی که ما اطلاع داریم، رایزنی‌ها خیلی هم جدی نبوده یا حداقل، خیلی نتیجه‌بخش نبوده است. بخشی از حاکمیت تمایلی به برگزاری انتخابات رقابتی با جریان اصلاحات ندارد.


سلیمانی دلیل این موضوع را این‌گونه برشمرد: از نظر آنها، این خطر وجود دارد که در صورت تأیید چهره‌های مطرح جریان اصلاحی و اعتدالی، دیگر مجلس یکدست نخواهد شد و اصولگرایان در اقلیت قرار می‌گیرند که البته به نظر می‌رسد ارزیابی آنها از روحیات و تمایلات مردم درست است.


وی ادامه داد: اگر آن‌ها نتیجه‌ آرای مردم در انتخابات پیش‌رو را اقبال از جریان راست تلقی می‌کنند، باید اجازه می‌دادند که مردم خود به این نتیجه برسند ولی آنان ترجیح دادند که جریان اصلاحی با حداقل نیرو وارد این رقابت شود که در صورت پیروزی هم نتواند در مجلس آینده چندان امکان عمل داشته باشد.


پوست‌اندازی اصلاحات نباید به استحاله ختم شود


متأسفانه برخی به‌دنبال استحاله‌ اصلاحات‌اند و با نقش‌آفرینی رادیکالیسم راست، آن را پوست‌اندازی می‌نامند. این جنگ نرم توسط برخی رقبا که جریان اصلاحات را برنمی‌تابند سازماندهی و هدایت می‌شود

سلیمانی در ادامه تأکید کرد: البته آنچه پیش روی ما در این انتخابات است، به نظرم امر مبارکی است. اگر چه اصلاحات در انتخابات مجلس دهم از چهره‌های مؤثر خود محروم است، وجود نیروهای جدید کمک شایانی به تداوم راه اصلاحات خواهد کرد. اینها سرمایه‌های اصلاحات هستند که امیدوارم بتوانیم این سرمایه‌ها را وارد مجلس کنیم.


وی ورود نسل جدید و جوان اصلاح‌طلب در عرصه سیاسی را به فال نیک گرفت و گفت: من این را مرحله‌ای از پوست‌اندازی اصلاح‌طلبان می‌دانم. اما این باید متکی به اندیشه اصلاح‌طلبی و تجارب جریان اصلاحی در کشور باشد.


سلیمانی با بیان اینکه «رقیب ما، استحاله اصلاحات در لوای پوست‌اندازی را پیگیری می‌کند»، تأکید کرد: در جریان پوست‌اندازی باید توجه داشت که استحاله صورت نگیرد. متأسفانه برخی به‌دنبال استحاله‌ اصلاحات‌اند و نقش‌آفرینی رادیکالیسم راست را پوست‌اندازی اصلاحات می‌نامند. این جنگ نرم توسط برخی رقبا که جریان اصلاحات را برنمی‌تابند سازماندهی و هدایت می‌شود که متأسفانه در نوع عملکرد و موضع‌گیری‌هایشان منافع ملی و حقوق شهروندان نادیده انگاشته می‌شود.


وی تأکید کرد: قرائت ما از پوست‌اندازی، ریشه در تفکر اصلاحی دارد نه رایکالیسم.


کوتاهی در بسیج مردم برای شرکت در انتخابات، اشتباهی بزرگ است


آقای دکتر مطهری در مجلس از حقوق ملت، گاه به تنهایی و با شجاعت تمام دفاع کرده است. عکس‌العمل طبیعی و بدیهی اصلاح‌طلبان باید استقبال از ایشان و قرار دادن نام ایشان در فهرست اصلاحات باشد و این امر مبارکی است

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب درباره ضرورت دعوت مردم به شرکت در انتخابات نیز گفت: هرگونه کوتاهی در بسیج مردم برای شرکت در انتخابات هفتم اسفند، اشتباهی بزرگ است. بزرگان اصلاحات باید رسما و علنا و بدون هیچ تردیدی، مردم را به حضور در پای صندوق‌های رأی تشویق کنند. حضور حداکثری مردم از یکسو کمک به حفظ مردمسالاری دینی و عزت و انسجام ملی است و از سوی دیگر راه مجلس را بر تندروها خواهد بست.


وی افراطیون را بازنده اصلی انتخابات هفتم اسفند خواند.


سلیمانی در پایان این گفت‌وگو با اشاره به حضور علی مطهری در فهرست اصلاحات و دلایل این انتخاب، گفت: اصلاح‌طلبی به معنای آینده‌نگری در رفتارها و موضع‌گیری‌ها و حفظ منافع ملی، و تلاش برای احقاق حقوق ملت و دفاع از حقوق و آزادی‌های مردم طبق قانون اساسی است. با این وصف، هر فردی که این آرمان‌ها را نصب‌العین خود قرار داده باشد، مورد حمایت اصلاح‌طلبان است و از نگاه ما اصلاح‌طلب است. آقای دکتر مطهری در مجلس از این حقوق گاه به تنهایی و با شجاعت تمام دفاع کرده است. عکس‌العمل طبیعی و بدیهی ما باید استقبال از ایشان و قرار دادن نام ایشان در فهرست اصلاحات باشد و این امر مبارکی است.


انتهای پیام/

ارسال نظر