صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۲:۰۲ - ۲۷ بهمن ۱۳۹۴

مرخصی زایمان از 30 روز تا 52 هفته/ مقایسه طول مدت مرخصی زایمان در کشورهای دنیا

در ۱۶۴ کشور جهان برای مادران مرخصی زایمان با حقوق در نظر گرفته شده است و تنها 4 کشور لیبریا، گینه نو، سوازیلند و آمریکا هستند که در این رابطه برای آنها قانون ملی وضع نشده است.
کد خبر : 67519

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا به نقل از خراسان، کشورهای اروپای مرکزی شناخته‌ترین کشورهای جهان در زمینه مرخصی زایمان هستند به ویژه آن که در این کشورها مرخصی پدران پس از زایمان همسرانشان نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در سوئد پدر و مادرها می‌توانند از ۱۶ماه مرخصی زایمان همراه با حقوق استفاده کنند که هزینه آن بین دولت و کارفرما تقسیم می‌شود. در انگلیس همه زنان می‌توانند از ۵۲ هفته مرخصی استفاده کنند که ۳۹ هفته آن همراه با حقوق است. در 6 هفته اول دوره مرخصی ۹۰ درصد حقوق کامل پرداخت می‌شود و در مابقی مرخصی حقوقی به عنوان حداقل دستمزد برای پرداخت در نظر گرفته شده است. در بلژیک هم مادران، 15 هفته مرخصی دارند.
قاره آمریکا تا 18 هفته
در کشورهای قاره آمریکا به دلیل کاهش شدید جمعیت، مرخصی زایمان جایگاه خود را یافته است و از 90 تا 120 روز در ایالت های مختلف در نظر گرفته می‌شود که می‌تواند با بخشی از حقوق یا حتی بدون حقوق باشد. در کانادا مرخصی زایمان از ۱۰هفته به ۳۵ هفته افزایش یافته است. در آرژانتین ۹۰ روز مرخصی زایمان با حقوق کامل برای مادرها در نظر گرفته شده است و در برزیل این مدت ۱۲۰روز است. درکوبا مدت مرخصی زایمان برای مادرها ۱۸ هفته است.
آفریقا؛ لطفا بچه نیاورید
در بیشتر کشورهای قاره آفریقا نیز مرخصی زایمان بین ۱۲تا ۱۴ هفته با حقوق کامل است. اما در کشوری مانند برونئی ۱۲ هفته مرخصی با ۵۰ درصد حقوق در نظر گرفته شده است. با وجود این در کشوری مانند تونس مرخصی زایمان ۳۰ روز است. در کنیا به مادرها ۲ ماه مرخصی زایمان تعلق می‌گیرد.
آسیا؛ تنوع در همه چیز، حتی مرخصی
در آسیا ایران، با قانون 9 ماه مرخصی زایمان به همراه حقوق پیشتاز است (که عملاً چندان اجرا نمی شود). مادرهای ویتنامی هم می‌توانند از 4 تا ۶ ماه مرخصی زایمان با حقوق کامل استفاده کنند. اما در کشورهای دیگر این قاره مدت مرخصی زایمان کمتر از این حد است. در چین و کره جنوبی مادران ۹۰ روز مرخصی زایمان با حقوق کامل دارند. در افغانستان هم مدت مرخصی برای مادران همین قدر است. در ژاپن به مادران برای زایمان ۱۴ هفته مرخصی با ۶۰ درصد حقوق داده می شود. مادران اردنی و کویتی می توانند به ۷۰ روز مرخصی زایمان با حقوق کامل بروند. در آذربایجان این رقم به ۱۲۶روز می‌رسد و مادران عراقی می توانند ۶۲روز مرخصی پس از زایمان داشته باشند. مادرهای کویتی ۷۰ روز مرخصی دارند و لبنانی‌ها ۷ هفته دارند. بحرین و امارات برای مادرها ۴۵ روز مرخصی زایمان در نظر گرفته‌اند اما خبری از مرخصی برای پدرها نیست. مادرهای یمنی هم ۶۰روز مرخصی زایمان دارند.
پدران خوشبخت!
در نروژ پدران 14 هفته مرخصی با حقوق و در نیوزیلند 42 روز مرخصی دارند. درانگلیس پدرها، دو هفته مرخصی دارند. در بعضی کشورها مثل بلغارستان و جمهوری چک، مردان می توانند به جای مادر از مرخصی استفاده کنند. در برزیل، پنج روز و در تونس و لبنان یک روز است.



انتهای پیام/

ارسال نظر