صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۵۴ - ۲۷ بهمن ۱۳۹۴
همراه با اجلاس هفتادم دانشگاه آزاد اسلامی/ 15

رنجبر بهادری عنوان کرد: استواری مدیریت شورایی بر پایه تفکر و خرد جمعی در دانشگاه آزاد اسلامی

رییس دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان معتقد است که تعدد وجود شوراهای راهبردی نشان دهنده این است که در دانشگاه آزاد اسلامی، مدیریت شورایی بر پایه تفکر و خرد جمعی استوار است.
کد خبر : 67485

به مناسبت برگزاری اجلاس هفتادم شورای مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی به سراغ دکتر شاهرخ رنجبر بهادری رفتیم تا درباره دستاوردهای یکساله دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان بر مبنای شعار اجلاس ۶۹ به گفت‌وگو بپردازیم. آنچه در پی می‌آید حاصل گفت‌وگوی خبرنگار خبرگزاری آنا در سمنان با وی است:


* اجلاس هفتادم مانند اجلاس قبل با شعار «دانش، فرهنگ و اقتصاد» برگزار خواهد شد. از نظر جناب عالی در یک سال گذشته این شعار تا چه حد در استان متبوع شما عملی شده است؟


- شعار اجلاس شصت و نهم دانش، فرهنگ و اقتصاد بوده است و بر این اساس مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی در هر کدام از این سه حوزه علاوه بر برنامه‌ریزی، اقدامات خوبی را در راستای اجرایی شدن این شعار انجام داده است. به عنوان مثال در حوزه دانش، موضوع ارتقای کیفی تحصیلات تکمیلی و پذیرش و آموزش دانشجویان در مقاطع کار‌شناسی ارشد و دکترا می‌تواند به نوعی تحقق شعار دانش باشد.


واحد سمنان با ایجاد کانون خیرین و تدوین اساسنامه و با مراجعه به خیران شهرستان و معرفی پروژه‌های در دست احداث از جمله مسجد فاطمه الزهرا (س) توانسته است تا حدود ۳۰ درصد منابع مالی مصروف در این مسجد را از طریق خیران جذب کند

همان‌طور که ملاحظه شد توسعه کیفی همراه با جذب هیات علمی و تاکید بر ارتقای هرم هیات علمی از سوی رییس محترم دانشگاه می‌تواند مبین این امر باشد. به طور مثال در دانشگاه آزاد اسلامی سمنان ما نزدیک به ۱۸۰ درصد رشد در گسترش رشته‌های تحصیلات تکمیلی داشتیم یا قریب به ۶۰ درصد رشته شهرهای واحدهای استان را مقاطع تحصیلات تکمیلی تشکیل می‌دهند.


به همین صورت در جذب هیات علمی نیز فرایندهای خوب و مناسبی در هیات‌های اجرایی جذب دانشگاه آزاد اسلامی انجام گرفته به طوری که نزدیک به ۳۰۰۰ پرونده در ۲ سال اخیر در هیات ممیزه دانشگاه مورد بررسی و ارتقای مرتبه قرار گرفته و با توجه به روند فراخوان جدید هیات علمی، سال آینده تعداد اعضای هیات علمی تمام وقت دانشگاه به حدود ۲۶۰۰۰ نفر می‌رسد که این یک عملکرد بسیار مناسب و چشمگیر درحوزه دانش در کشور بوده است.


اما در حوزه فرهنگ مهم‌ترین موضوعی که پیگیری می‌شود موضوع نقش دانشگاه در ارتقای فرهنگی جامعه است که این می‌تواند در چند حوزه تقسیم‌بندی شود. یکی از حوزه‌ها، موضوع طرح‌های ماندگار فرهنگی است که می‌تواند در قالب طرح‌های کالبدی و یا طرح‌های شناسایی مفاخر و شخصیت‌های بین‌المللی، ملی و استانی باشد.


در حوزه اقتصاد هم مبنای مدیریت دانشگاه یک مدیریت درآمد و هزینه است. یعنی دانشگاه بر خلاف سایر دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی دولتی که مدیریت صرفا هزینه است باید مدیریت درآمد و هزینه داشته باشد. بنابراین براساس مصوبه هیات امنای دانشگاه در سال آتی حدود ۲۰ درصد از منابع مالی دانشگاه باید از منابع غیرشهریه‌ای دانشجویی تامین شود. منابعی مانند خیران، طرح‌های اقتصادی، طرح سا‌ها، طرح شفا و شرکت‌های دانش بنیان از جمله مواردی هستند که باید مدیریت شوند. خوشبختانه صدور بخشنامه‌های متعدد در سال گذشته به منظور تسهیل در روند اجرایی موارد ذکر شده، نشان دهنده توجه مدیریت دانشگاه به این امر است. با توجه به اینکه دانشگاه آزاد اسلامی موسسه‌ای است که هیچ گونه وابستگی به منابع مالی دولتی ندارد، این می‌تواند یک نقطه قوت مناسبی برای دانشگاه باشد.


*راهبرد‌ها و رهنمودهایی که در اجلاس قبل از سوی آیت الله هاشمی رییس هیات امنا و دکتر میرزاده رییس دانشگاه مطرح شد تا چه حد در استان مطرح، دنبال و اجرا شد؟


- به اعتقاد من تعدد وجود شوراهای راهبردی نشان دهنده این است که در دانشگاه، مدیریت شورایی و بر پایه تفکر و خردجمعی استوار است. به این معنی که رییس محترم دانشگاه نسبت به مدیریت شورایی اعتقاد راسخ دارند.


یکی از راهبرد‌ها و رهنمودهایی که در اجلاس قبل مورد تایید و تاکید رییس محترم هیات موسس و هیات امنای مرکزی دانشگاه حضرت آیت الله هاشمی رفسنجانی و دکتر میرزاده رییس محترم دانشگاه قرار گرفت، موضوع آینده‌پژوهی و آینده‌نگری بود که این امر باید در دستور کار واحد‌های دانشگاهی قرار می‌گرفت. در همین ارتباط در استان سمنان هم با دعوت از متخصصان امر در باره راه‌اندازی رشته در مقاطع تحصیلات تکمیلی در حوزه آینده پژوهشی، اقدام لازم انجام شد.


علاوه بر این، برگزاری دومین نشست تخصصی توسعه منطقه‌ای استان سمنان با حضور استاندار و جمعی از مدیران، صاحب‌نظران، اندیشمندان و استادان دانشگاه‌ها با تاکید برنقش دانشگاه در برنامه چشم انداز توسعه استان به میزبانی واحد سمنان هم یکی دیگر برنامه‌های اجرا شده در این راستا است. در این همایش مقرر گردید که در همین راستا از توانمندی‌های دانشگاه آزاد اسلامی در سطح استان بهره گرفته شود.


به اعتقاد این جانب دعوت از وزرای علوم و بهداشت به همراه معاونان ایشان در اجلاس هفتادم می‌تواند به ایجاد ارتباطی موثر و کارآمد با این وزارتخانه‌ها و معرفی بیشتر واحد‌های دانشگاهی و توانمندی‌های آن موثر باشد

در همین رابطه تدوین برنامه توسعه ششم دانشگاه که در جلسه مورخ 94/10/28 هیات امنای دانشگاه ارائه و مورد تصویب اعضا قرار گرفت را هم می‌توان نام برد. در تدوین این برنامه توسعه همه جانبه دانشگاه در شاخص‌های مورد نظر مورد بررسی قرار گرفته و سعی شده است تا با توجه به استانداردهای موجود در هر یک از شاخص‌های مورد مطالعه، روند حرکت رو به رشد و توسعه دانشگاه آزاد اسلامی استان تسریع شود.


قطعا این برنامه برشی از سند چشم انداز تدوین شده در افق ۱۴۰۴ نظام مقدس جمهوری اسلامی است و دانشگاه آزاد اسلامی هماهنگ با این سند حرکت خواهد کرد.


* ایجاد کانون خیرین، دانشجومحوری، همکاری با مراکز علمی بین المللی، موضوعات فرهنگی و ایجاد رشته‌های تحصیلی برای تربیت مدیران تراز بالا از جمله محورهای مورد تاکید در اجلاس شصت و نهم از سوی مسئولان دانشگاه بود. چه اقداماتی در این باره از سوی استان متبوع شما در یک سال اخیر صورت گرفته است؟


- در اجلاس گذشته تاکید رییس محترم دانشگاه بر ایجاد ارتباط موثر با سایر دانشگاه‌های داخلی و بین المللی و همچنین اقدام در باره جذب کمک‌های خیران در پروژه‌های در دست احداث دانشگاه و شکل‌دهی رویکرد دانشگاه در توسعه کیفی تحصیلات تکمیلی بوده که به اعتقاد این جانب در یک سال گذشته گام‌های موثری درباره این موارد برداشته شده و دانشگاه تا حدود زیادی توانسته در دستیابی به اهداف مشخص شده موفق باشد.


واحد سمنان با ایجاد کانون خیرین و تدوین اساسنامه و با مراجعه به خیران شهرستان و معرفی پروژه‌های در دست احداث از جمله مسجد فاطمة الزهرا (س) توانسته است تا حدود ۳۰ درصد منابع مالی مصروف در این مسجد را از طریق خیران جذب کند. همچنین در واحد شاهرود نیز کانون خیرین آغاز به کار کرده و تاکنون توانسته به موفقیت‌هایی در این حوزه دست پیدا کند.


در حوزه فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی سمنان توانسته است با همکاری بنیاد ملی نخبگان استان، برنامه‌ریزی-های موثری در راستای شناسایی و تجلیل از شخصیت‌ها و مفاخر استانی انجام دهد. در همین رابطه تجلیل از شخصیت علمی پروفسور غلامرضا اعوانی در سطح شهرستان و نامگذاری ساختمان دانشکده علوم انسانی واحد سمنان به نام ایشان از جمله اقدامات قابل ذکر است. همچنین برنامه‌ریزی درخصوص تجلیل از سایر شخصیت-های استانی انجام شده است.


در رابطه با طرح‌های کالبدی نیز طرح اجرای فرهنگسرای فرهیختگان مشتمل بر مسجد، مزار شهدای گمنام، کتابخانه، آمفی‌تئا‌تر و سرای فرهنگی در دست اجرا است.


* پیشنهاد، توصیه و راهکار شما برای برگزاری بهتر و پربار‌تر اجلاس هفتادم در راستای اهداف دانشگاه آزاد اسلامی چیست؟


- برگزاری نشست‌های اینچنین که با حضور رییس محترم هیات موسس و هیات امنای دانشگاه، رییس محترم دانشگاه، معاونان و مدیران ستادی در کنار روسای واحدهای دانشگاهی که مدیران حوزه صف هستند، می‌تواند سبب ایجاد راهکارهای مناسبی درخصوص توسعه دانشگاه درسال پیش رو باشد. برگزاری کمیسیون-های تخصصی با حضور افراد صاحبنظر و بررسی پیش‌نویس بخشنامه‌های آتی دانشگاه از دیدگاه اجرایی می‌تواند دانشگاه را دراین راستا کمک کند.


به اعتقاد این جانب دعوت از وزرای علوم و بهداشت به همراه معاونان ایشان در اجلاس هفتادم می‌تواند به ایجاد ارتباطی موثر و کارآمد با این وزارتخانه‌ها و معرفی بیشتر واحد‌های دانشگاهی و توانمندی‌های آن موثر باشد.


انتهای پیام/

ارسال نظر