احداث جاده در جنگل ابر کاملا منتفی است
خداکرم جلالی در پاسخ به پرسش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا مبنی بر اینکه چرا سازمان جنگلها در مقابل احداث جاده جنگل ابر سکوت کرده است، افزود: سازمان جنگلها به طور رسمی مخالفت خود را با احداث این جاده به مراجع قضایی اعلام کرده است و بر این اساس با اجرای پروژه جادهسازی کاملا مخالفیم.
وی تصریح کرد: در بازدید اخیری که با حضور نمایندگان سازمان جنگلها از این منطقه صورت گرفت، مخالفتمان را به طور رسمی نیز اعلام کردیم بنابراین در مقابل جادهکشی به جنگل ابر سکوت نکردهایم.
جلالی با بیان اینکه با وجود کمبود نیرو برای حفاظت از عرصههای طبیعی موارد تصرفات جنگلها نسبت به سال گذشته کاهش داشته است، ادامه داد: بر اساس شاخص عملکرد محیط زیستی در سال 2014 از وضعیت حفاظت جنگلهای با پوشش بیش از 50 درصد، ایران در میان 178 کشور با کسب عدد 84.12 از 100 رتبه شانزدهم را به خود اختصاص داده است.
وی تاکید کرد: این در حالی است که تغییرات سطح جنگلها در سال 2011 تا 2012 در جهان 3.8 درصد بوده اما این آمار در ایران به 0.1 درصد کاهش یافته است. همچنین در این مدت 230 میلیون هکتار از سطح جنگلهای جهان کاهش و در مقابل تنها 80 میلیون هکتار جنگلکاری صورت گرفته است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: البته وضعیت مراتع کشور به علت خشکسالیها و بهرهگیریهای بیرویه از این عرصهها چندان قابل توجه نبوده و تنها 7.8 درصد مراتع کشور از 84.5 میلیون هکتار در رتبهبندی غنی قرار دارند. این در حالی است که 2.5 درصد مراتع نیز وضعیتی متوسط و باقی فقیر هستند.
وی اظهار کرد: 32.5 میلیون هکتار بیابان در کشور وجود دارد که 20 میلیون هکتار آن تحت تاثیر فرسایش بادی هستند و از این میزان 7.5 میلیون هکتار از کانونهای بحرانی بیابانزا به حساب میآیند که باید تحت عملیات کنترل بیابان و تثبیت شنهای روان قرار گیرند.
جلالی خاطر نشان کرد: این در حالی است که باید حداقل سالیانه یک میلیون هکتار از کانونهای بیابانزا تحت کنترل باشند اما در حال حاضر این آمار از چند هزار هکتار تجاوز نمیکند.
انتهای پیام/