صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۳۱ - ۰۸ مرداد ۱۴۰۱
آیت الله آملی لاریجانی:

مسئولان امر در حد توان خود بلایای طبیعی را پیش‌بینی کنند

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تسلیت به بازماندگان قربانیان سیلاب‌های مرگبار اخیر در کشور، بر لزوم پیش‌بینی‌های لازم برای کاهش آسیب‌ها و تلفات بلایای طبیعی تاکید کرد.
کد خبر : 671365

به گزارش گروه سیاست خبرکزاری آنا، آیت‌الله صادق آملی‌لاریجانی در ابتدای جلسه امروز مجمع تشخیص مصلحت نظام با تسلیت فرا رسیدن ایام سوگواری حضرت اباعبدالله‌الحسین علیه‌السلام، ماه محرم را ماه حزن اهل بیت علیهم‌السلام و شیعیان و بلکه اهل اسلام و همه اهل سماوات دانست و تصریح کرد: همه شیعیان و آزادگان جهان در این ماه، حزین و غمگینند و بر مصائب اهل بیت می‌گریند.


رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: در روایتی که در امالی شیخ صدوق، مناقب ابن شهرآشوب، اقبال سیدابن‌طاووس و آثار سایر بزرگان آمده است، حضرت علی ابن موسی‌الرضا (ع) در وصف ایام محرم و حادثه عظیم کربلا می‌فرمایند «إِنَّ یَوْمَ الْحُسَیْنِ أَقْرَحَ جُفُونَنَا وَ أَسْبَلَ دُمُوعَنَا وَ أَذَلَّ عَزِیزَنَا بِأَرْضِ کَرْبٍ وَ بَلَاءٍ وَ أَوْرَثْتِنَا الْکَرْبَ وَ الْبَلَاءَ إِلَی یَوْمِ الِانْقِضَاءِ فَعَلَی مِثْلِ الْحُسَیْنِ فَلْیَبْکِ الْبَاکُونَ فَإِنَّ الْبُکَاءَ یَحُطُّ الذُّنُوبَ الْعِظَامَ».


آیت‌الله آملی‌لاریجانی افزود: حقیقت این حادثه عظیم، هم در طول تاریخ الهام‌بخش انسان‌های آزاده بوده و احرار جوامع را به طریق سعادت رهنمون ساخته و هم در بواطن عالم اثرگذار بوده است؛ چنانکه در فرازی از زیارت عاشورا می‌خوانیم «وعظمت مصیبتک فی السموات» یعنی این حادثه برای همه اهالی سماوات نیز مصیبتی عظیم بوده است.


وی با بیان اینکه باطن حادثه کربلا برای ما شناختنی نیست اما واجد نوری است که در عوالم مختلف راهنمای همه انسان‌ها و روشنگر آسمان‌هاست، بر لزوم پاسداشت ماه محرم و اقامه عزای حسینی به احسن وجه تأکید کرد و یادآور شد: توسل به ساحت اباعبدالله‌الحسین (ع)، طریق معرفت بزرگان و اولیاءالله بوده است. تعبیر ذیل روایت مذکور از امام رضا (ع) نیز مؤید این امر است که یکی از راه‌های مهم اولیای الهی در وصول به ساحت حق تعالی، توسل به ساحت اباعبدالله بوده است. در این مسیر مداومت بر قرائت و تدبر در زیارت عاشورا نیز واجد اهمیت بالایی است، زیرا عمده تعابیر به‌کار رفته در این زیارتنامه، مناجات با حق‌تعالی است؛ چنانکه منبعث از آیه شریفه در فرازی می‌فرماید «اللهم اجعلنی فی مقامی هذا ممن تناله منک صلوات و رحمةَُ و مغفره».


آیت‌الله آملی‌لاریجانی اظهار کرد: امیدواریم همه شیعیان و محبین اهل بیت (ع) با همراهی و همدردی در حزن اهل بیت علیهم‌السلام به مقامات بالای معنوی دست یابند و همگی از آثار این ایام بهره‌مند شویم.


رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین بر لزوم برپایی هر چه باشکوه‌تر مراسم عزاداری اباعبدالله الحسین (ع) با رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی تأکید کرد.


وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به حادثه تلخ سیلاب‌های مرگبار اخیر در کشور، وقوع این حوادث در آستانه ماه محرم را موجب مضاعف‌ شدن حزن و اندوه هموطنان دانست و خاطرنشان کرد: به همه بازماندگان درگذشتگان حوادث اخیر تسلیت می‌گوییم و برای روح این عزیزان از دست‌ رفته طلب مغفرت و علو درجات از درگاه حضرت حق‌ تعالی داریم.


رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه بلایا و سوانح طبیعی در همه نقاط جهان وجود دارد، در عین حال تأکید کرد: مسئولان امر باید در حد وسع و توان خود، پیش‌بینی‌های لازم را در مورد این بلایا داشته باشند تا شاهد کاهش آسیب‌ها باشیم و تلفات نداشته باشیم و از داغدار شدن مردم عزیزمان جلوگیری کنیم.


آیت‌الله آملی‌لاریجانی همچنین بر لزوم به‌کارگیری تلاش حداکثری مسئولان برای رفع مشکلات سیل‌زدگان تأکید کرد.


سیاست‌های پیشنهادی برنامه هفتم توسعه درباره محیط زیست


در ادامه جلسه که با حضور رؤسای قوه مقننه و قضائیه، دبیر و اکثریت اعضای مجمع برگزار شد، اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه بررسی سیاست‌های کلی برنامه هفتم توسعه و پس از بحث درباره برخی از الزامات رشد اقتصادی ۸ درصدی در این برنامه، بر «افزایش خالص موجودی سرمایه با رفع موانع و تسهیل سرمایه‌گذاری (داخلی و خارجی) و جلوگیری از خروج سرمایه از کشور مگر برای اهداف اقتصادی» تأکید کردند.


در این جلسه که وزیر امور اقتصادی و دارایی، رئیس سازمان برنامه و بودجه، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس حضور داشتند، اعضای مجمع همچنین با تأکید بر موضوع بهره‌وری مصوب کردند: «بهره‌وری کل عوامل تولید (منابع انسانی، سرمایه، فناوری و مدیریت) به میزان حداقل ۲/۸ واحد از ۸ درصد رشد اقتصادی در طول برنامه افزایش یابد.»


خاطر نشان می‌شود، بررسی‌های سیاست‌های کلی هفتم در جلسات فوق‌العاده مجمع تشخیص مصلحت نظام در روزهای آینده نیز ادامه خواهد یافت.


در ابتدای این جلسه، با گرامیداشت یاد و خاطر مرحوم عادل آذر، به احترام تلاش‌های ایشان در دبیرخانه مجمع و اظهار تأسف از فقدان این پژوهشگر متعهد، فاتحه‌ای توسط اعضای مجمع قرائت شد.


همچنین اعضای کمیسیون مشترک مجمع تشخیص مصلحت نظام در بیست و پنجمین جلسه خود، موارد دیگری از سیاست‌های کلی پیشنهادی برنامه هفتم توسعه را در خصوص محیط زیست و امنیت انرژی مورد بحث و بررسی قرار دادند.


در این جلسه که به ریاست محمدباقر ذوالقدر و با حضور برخی اعضای مجمع و نمایندگانی از مجلس، قوه قضائیه و سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی، ستاد مشترک نیروهای مسلح، مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی مجمع برگزار شد، اعضای کمیسیون مشترک، دو بند الحاقی به سیاست‌های کلی برنامه هفتم را بررسی کردند.


اعضای کمیسیون در این جلسه پس از طرح دیدگاه‌های خود درباره شاخص‌های عملکردی محیط زیست به ویژه آلودگی هوای کلانشهرها با الحاق بند پیشنهادی کمیسیون زیربنایی و تولید مجمع مبنی بر «بهبود شاخص‌های عملکردی محیط زیست حداقل پنج پله در هر سال، کاهش ۱۰ درصدی سالانه آلودگی هوای کلانشهرها و مدیریت اثرات و عوارض تغییر اقلیم با استفاده از ظرفیت‌های ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی» به سیاست‌های برنامه هفتم توسعه کشور، موافقت کردند.


همچنین در ادامه اعضای کمیسیون مشترک با پرداختن به موضوع امنیت انرژی مقرر کردند که «افزایش حداکثری تولید نفت خام و گاز طبیعی با سرمایه‌گذاری و مشارکت داخلی و خارجی در اکتشاف و تولید مخازن و میادین مشترک» انجام پذیرد.


مصوبه دیگر کمیسیون راجع‌به «افزایش ظرفیت تولید صیانت شده نفت و گاز در مخازن غیر مشترک با تأکید بر بهبود مستمر ضریب بازیافت به میزان متوسط یک درصد سالانه با سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی» بود.


در این جلسه، داوود دانش جعفری، پرویز داوودی، سید مرتضی نبوی، حسین مظفر، مجید انصاری، سید مصطفی میرسلیم، سعید جلیلی، غلامرضا آقازاده، صادق واعظ‌زاده از اعضای مجمع و نمایندگان دستگاه‌های مرتبط با مباحث دیدگاه‌های خود را درباره محیط زیست و مباحث انرژی‌های فسیلی و تجدیدپذیر در برنامه هفتم توسعه بیان کردند و ادامه بحث و بررسی درباره سایر مواد بند امنیت انرژی و سایر سیاست‌های کلی برنامه هفتم به جلسه بعد کمیسیون مشترک موکول شد.


انتهای پیام/۴۰۱۳/

انتهای پیام/

ارسال نظر