صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۲۳ - ۰۴ مرداد ۱۴۰۱

انکار نقش انگلیس و کانادا در جنایت بر علیه کودکان بومی

با گذشت یکسال از افشای جنایت تاریخی دولت‌ انگلیس علیه کودکان بومی کانادا هنوز ملکه الیزابت به عنوان مسئول این وضعیت از بومیان عذرخواهی نکرده است.
کد خبر : 670898

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان با سفر به کانادا از بومیان این کشور بابت جنایات مدارس شبانه روزی علیه فرزندان آن‌ها عذرخواهی کرد. سیستم مدارس شبانه‌روزی که بین سال‌های ۱۸۳۱ تا ۱۹۹۶ فعالیت می‌کرد، حدود ۱۵۰ هزار کودک بومی را از خانواده‌های خود جدا و به مدارس مسیحی کاتولیک آورد.


گزارش یک کمیسیون فدرال نشان می‌دهد در این مدارس اعضای یک خانواده از هم جدا نگه‌داشته می‌شدند. علاوه بر این استفاده از نام بومی توسط دانش‌آموزان ممنوع بوده و باید نام مسیحی اروپایی خود را می‌پذیرفتند و حق نداشتند به زبان بومی خود صحبت کنند.


بسیاری از این کودکان با بیماری، خودکشی، در سوانح و یا در هنگام فرار از این مدارس جان خود را از دست دادند. همچنین جمع زیادی از این کودکان به خانه‌هایشان بازنگشته و در گورهای بی‌نام‌ونشان دفن شدند.
در سال گذشته وقتی صدها گور بی‌نام‌ونشان کودکان در نزدیکی مدارس بومی کشف شد، فشارها بر پاپ و کلیسای کاتولیک به شدت افزایش پیدا کرد. هر چند نقش متولیان کلیساها در این جنایت ضد بشری امری انکار ناپذیر است اما همچنان ابهامات زیادی در خصوص نقش دولت‌ها در این جنایت مطرح می باشد.


بومیان کانادا در یک سال گذشته بارها خواستار عذرخواهی دولتمردان و دربار انگلیس در مورد این جنایتها شده‌اند. در همین چارچوب نیز چندی پیش رهبران بومیان کانادا در ملاقات با چارلز، ولیعهد بریتانیا که به آن کشور سفر کرده بود از وی خواستند ملکه انگلیس به خاطر رفتار گذشته کانادا با بومیان از آنان رسما عذرخواهی کند.


نکته مهم که موضوع نسل‌کشی در کانادا را همچنان در ردیف یکی از اولویت‌های جامعه بومیان این کشور حفظ کرده، قرار داشتن کانادا تحت سلطه انگلیس است. ساختار حکومت در کانادا از پادشاه، دولت محوری فدرال، دو مجلس سنا و عوام، دولت‌های ایالتی و فرماندار کل به نمایندگی از سلطنت انگلیس تشکیل شده است.با این وصف می‌توان گفت که ادعای مسئولیت اختصاصی کلیسا در برابر قربانیان مدارس اجباری نوعی انحراف افکار عمومی است.
نکته مهم آنکه این جنایات تا سال ۱۹۹۷ و در زمان سلطنت ملکه نیز استمرار داشته است.


جالب اینکه دولت کانادا نیز تلاش می‌کند تا این جنایت را صرفا به کلیسا نسبت دهد چنانکه در اقدامی تامل برانگیز جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا شخصا خواستار حضور پاپ در کشورش و عذرخواهی وی از بومیان کانادا شده است.


موضوع قابل توجه آنکه رفتارهای تبعیض آمیز و ضد انسانی علیه بومیان اکنون نیز در کانادا ادامه دارد چنانکه در سال ۲۰۱۸ یک نهاد دولتی در کانادا گزارش داد؛ هنوز هم خطر مرگ یا مفقود شدن زنان بومی کانادا ۱۲ برابر بیشتر از سایر زنان است!از سوی دیگر در گزارش سال ۲۰۱۸ دیده‌بان حقوق بشر تاکید شده بود که بومیان این کشور هنوز به حداقل‌های زندگی مانند آب آشامیدنی دسترسی ندارند و ۴۰ درصد از بومیان کانادا نیز به دلیل سوء تغذیه و عدم دسترسی به غذای مناسب دچار دیابت نوع ۲ شده‌اند. رسانه‌های وابسته به خاندان سلطنتی انگلیس و کانادا بویژه تلویزیون بی بی سی نیز این کشتارها را به انچه مراکز دینی مسیحی می‌نامند نسبت می دهند و با استفاده از واژگانی همچون سهل انگاری در رسیدگی‌ها، کم کاری و بی توجهی به روحیه و وضعیت جسمی کودکان و... بدنبال پنهان کردن مسئولیت و نقش دولتمردان انگلیس و کانادا در این نسل کشی هستند.


منبع: نورنیوز


انتهای پیام/۴۱۲۹/

انتهای پیام/

ارسال نظر