صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۵۳ - ۰۴ مرداد ۱۴۰۱

سفیر ایران در ازبکستان خبر داد؛ چشم‌انداز روشن روابط تهران و تاشکند

سفیر ایران در تاشکند گفت: چشم انداز بسیار روشنی در روابط تهران-تاشکند در همه سطوح و زمینه‌ها وجود دارد.
کد خبر : 670873

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا «حمید نیرآبادی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در ازبکستان گفت: دیدار دوجانبه روسای جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ازبکستان در شهر «سمرقند» در شهریور سال جاری، نقطه عطفی در روابط دو کشور و نشانگر چشم اندازی روشن در روابط است.


سفیر جمهوری اسلامی ایران در ازبکستان اظهار داشت: طی دو سال گذشته، روابط دو کشور دوست و برادر جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ازبکستان در بخش‌های مختلف و در تمام زمینه‌ها رو به گسترش بوده است. دیدارهای خوبی در سطوح مختلف بین مقامات عالی دو کشور برگزار شده است و حتی در دوران شیوع کرونا نیز ارتباطات به صورت گفت وگوهای تلفنی و نشست‌هایی به صورت ویدئو کنفرانس بین مقامات و متخصصین دو کشور برقرار بوده است.


وی ادامه داد: روابط سیاسی با برگزاری رایزنی‌های سیاسی دو کشور و همچنین دیدار وزرای خارجه در تاشکند، جان تازه ای گرفت و زمینه ساز تحرک در سایر حوزه‌ها شد. ششمین رایزنی‌های سیاسی دو کشور بعد از سفر معاون سیاسی وزیر خارجه ازبکستان به ایران پس از وقفه‌ای ۶ ساله در «تهران» برگزار شد و قرار است رایزنی‌های سیاسی دو کشور به صورت منظم و سالانه برگزار شود.


وزرای خارجه دو کشور بعد از ده سال در «تاشکند» دیدار رسمی و دوجانبه داشتند و این نشست مقدمه‌ای برای ارتقا و تحرک روابط دو کشور در بسیاری از حوزه‌ها شد .


سفیر ایران در تاشکند گفت: در اول اسفند ماه سال ۱۴۰۰ خورشیدی، چهاردهمین کمیسیون مشترک همکاری اقتصادی، فرهنگی و علمی و فنی دو کشور جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ازبکستان با حضور هیات عالی رتبه و ۶۰ نفره ازبکستانی متشکل از معاون نخست وزیر، سه وزیر و جمعی از معاونان و مدیران وزارت خانه‌های مهم و نمایندگان انجمن‌ها و اتحادیه‌های بازرگانی این کشور در تهران برگزار شد و این بزرگترین هیات اعزامی دولت ازبکستان به جمهوری اسلامی ایران در تاریخ این کشور است.


نیرآبادی تاکید کرد: هیات ازبکستانی در این سفر با مقامات جمهوری اسلامی ایران از جمله رئیس جمهور، معاون اقتصادی رئیس جمهور، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، وزیر صنعت، وزیر کشاورزی و برخی مقامات دیگر دیدار کردند و در نهایت همایش تجاری دو کشور در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد. همچنین در این کمیسیون چند سند مهم در حوزه‌های تخصصی امضا شد که البته نقش و کار ویژه این اسناد، بستر ساز روابط بیشتر دو کشور در زمینه‌های گوناگون و تخصصی خواهد بود.


این دیپلمات ارشد افزود: روسای جمهور دو کشور هم در دیدارهای خود در حاشیه نشست‌های شانگهای و اکو تاکید ویژه‌ای بر گسترش همه جانبه روابط دو کشور کردند و دستورات مقتضی را به همه وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های مرتبط داده‌اند و نقشه‌های راه گسترش همکاری‌ها در تمام زمینه ها در حال آماده شدن است.


وی ادامه داد: روشن است که یکی از مشخصات روابط رو به گسترش دو کشور در سال‌های اخیر، متنوع شدن ابعاد آن است. اکنون روابط دو کشور علاوه بر مناسبات خوب سیاسی، بازرگانی و حمل و نقلی و بین المللی و منطقه‌ای به حوزه همکاری‌های پارلمانی و دانشگاهی و فرهنگی و هنری و گردشگری دو کشور نیز رسیده و امضای اسناد همکاری‌های فرهنگی و گردشگری و علمی و فناوری در نوع خود جدید و تحول آفرین است.


وی خاطرنشان کرد: یکی از این اسناد مهم امضای نخستین یادداشت تفاهم همکاری‌های فرهنگی است که راه را برای برگزاری هفته‌های فرهنگ و هنر در دو کشور باز نموده است و در نظر است تا پایان سال هفته فرهنگی جمهوری اسلامی ایران به صورت فاخر و ممتاز در برخی از شهرهای ازبکستان از جمله «تاشکند» و «سمرقند» و «بخارا» و «خیوه» برگزار شود.


نیرآبادی تصریح کرد: تشکیل کمیسیون همکاری‌های امنیتی بین دو کشور اقدامی بی نظیر در منطقه آسیای مرکزی است که با سفر دبیر شورای امنیت به ازبکستان نهایی و سند مربوطه امضا شد. این گونه همکاری‌ها می‌تواند اثرات مثبت خود را بر سایر حوزه‌های همکاری نیز تسریع دهد.


سفیر ایران در تاشکند اظهار داشت: همکاری‌های پارلمانی ایران و ازبکستان نیز از دو سال پیش شروع و گروه دوستی پارلمانی دو کشور تشکیل شده است. در چند هفته گذشته رئیس مجلس شورای اسلامی و هیات پارلمانی برای نخستین بار به ازبکستان سفر و مورد استقبال گرم طرف ازبکی قرار گرفتند. همچنین در نظر است در چند ماه آینده رئیس مجلس قانونگذاری و گروه دوستی پارلمانی این کشور از ایران بازدید کنند. سفرها و همکاری‌های پارلمانی می‌توانند زمینه ساز گسترش همکاری‌های چندجانبه و دوجانبه دو کشور در بسیاری از زمینه‌ها و حوزه‌ها شوند.


نیرآبادی تاکید کرد: در حوزه اقتصادی و بازرگانی حجم روابط طرفین در سال ۲۰۲۱ با رشد ۷۳ درصدی نسبت به سال گذشته به ۴۳۱ میلیون دلار رسیده است. ولی این عدد شایسته روابط خویشاوندی و متناسب با توانمندهای اقتصادی دو کشور نیست، بنابراین، نخستین اقدام، هدف گذاری دو کشور برای رساندن این عدد به ۲ میلیارد یورو در سال در آینده‌ای نزدیک است.


وی ادامه داد: اقداماتی مانند برگزاری منظم کمیسیون‌های مشترک اقتصادی، نمایشگاه‌های مشترک برای شناخت بهتر و بیشتر بازار و توانمندی‌ها، تنظیم موافقت نامه همکاری‌های بازرگانی بر اساس رفتار ملل کامله الوداد، نهایی نمودن سند تعرفه‌های ترجیحی، پیوند بیشتر بخش‌های خصوصی دو کشور به یکدیگر، لغو روادید و رفت و آمد آسان مردم دو کشور، توسعه روش‌های ترکیبی حمل و نقل و حرکت به سمت تجارت آزاد، پایش و سنجش مستمر روند حرکت و توسعه روابط دو کشور در تمام حوزه‌ها و رفع موانع احتمالی می‌تواند در این زمینه موثر و راهگشا باشد .


سفیر ایران در تاشکند گفت: اکنون زمان کار عملی و نتیجه گرا و رفع موانع احتمالی در روابط دو کشور به ویژه در حوزه‌های تجاری و اقتصادی فرا رسیده است، در دو سال گذشته علاوه بر برگزاری کمیسیون اقتصادی مشترک دو کشور، کوشش شده است که بازرگانان دو کشور شناخت بیشتری از بازار و توانمندی‌های ایران و ازبکستان پیدا کنند.


وی عنوان کرد: برگزاری نخستین نمایشگاه کالاهای تولیدی ایران در ازبکستان و همچنین دو همایش اقتصادی که آخرین آن همایش تجاری شرکت‌های دانش بنیان ایرانی هفته گذشته در «تاشکند» و با حضور ۳۰ شرکت دانش بنیان جمهوری اسلامی ایران و به سرپرستی معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و مدیران این سازمان بود. همکاری‌های علمی و فناوری دو ملت، عمق بخشی به روابط و گسترش پیوندهای فرهنگی را در پی خواهد داشت. اکنون زمینه برای جمهوری اسلامی ایران برای ایجاد مراکز نوآوری در ازبکستان و اقدامات مشترک در این حوزه فراهم است.


نیرآبادی اظهار داشت: خوشبختانه، توانمندی‌های اقتصادی دو کشور مکمل یکدیگر هستند، مسیر ایران بهترین راه دسترسی ازبکستان به آبهای آزاد است، بازار ۱۲۰ میلیونی دو کشور و تنوع فرآورده‌ها و محصولات موجود در ایران و ازبکستان فرصتی ممتاز برای بازرگانان دو کشور است، مواضع و دیدگاه‌های بین المللی و منطقه‌ای ایران و ازبکستان بسیار نزدیک است، اراده مقامات دو کشور گسترش همه جانبه روابط است، همه این عوامل، مقوم روابط دو کشور هستند و می‌توانند ما را به هدف گذاری خود یعنی رسیدن به عدد ۲ میلیارد یورو در حوزه تجارت خارجی یاری کنند.


سفیر ایران در تاشکند گفت: بنابراین، چشم انداز بسیار روشنی برای دو کشور در همه سطوح سیاسی، اقتصادی و فرهنگی وجود دارد و انتظار می‌رود با حضور رئیس محترم جمهور در نشست سران سازمان همکاری شانگهای در شهر «سمرقند» و دیدار دوجانبه روسای جمهور دو کشور پس از گذشت ۲۰ سال در شهریور ماه و امضای چندین سند مهم در حوزه‌های مختلف، تحرک و جهش بزرگی در روابط همه جانبه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ازبکستان ایجاد می‌شود و نقطه عطفی در این روابط رقم خواهد خورد.


نیرآبادی در پایان اظهار داشت: ما می‌توانیم با برداشتن همه موانع و گسترش توسعه روابط همه جانبه دو کشور ایران و ازبکستان، الگوی مناسب و خوبی از دوستی و برادری را در سطح دنیا رقم زنیم .


انتهای پیام/۴۱۰۶/

انتهای پیام/

ارسال نظر