صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۲۳ - ۰۴ مرداد ۱۴۰۱
به همت محققان تولید شد؛

ساخت آئروژل انعطاف‌پذیر در دمای بالا

محققان آئروژل انعطاف‌پذیری ساختند که در محدوده دمایی بسیار وسیعی عملکرد خود را حفظ می‌کند و از خاصیت ابرالاستیسیته نیز برخوردار است.
کد خبر : 670766

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا؛محققان آئروژل انعطاف‌پذیری ساختند که در محدوده دمایی بسیار وسیعی عملکرد خود را حفظ می‌کند و از خاصیت ابرالاستیسیته نیز برخوردار است.


آئروژل‌ها به‌عنوان مواد محافظتی مورد نیاز برای بسیاری از زمینه‌ها، از جمله مواد محافظ تداخل الکترومغناطیسی و مواد عایق حرارتی در ساختمان‌های بلند نقش حیاتی ایفا می‌کنند. با این حال، مواد محافظ فعلی اغلب عملکردهای حفاظتی خود را در شرایط سخت مانند دمای شدید از دست می‌دهند و آن‌ها را بی اثر می‌کند.


به تازگی مواد آئروژل جدیدی توسط تیمی از محققان دانشگاه سیچوان ساخته شده است که می‌توانند عملکرد و الاستیسیته خود را در دماهای بسیار بالا حفظ کنند. نتایج این پروژه در نشریه Nano Research منتشر شده است.


های بو ژائو استاد کالج شیمی در دانشگاه سیچوان، می‌گوید: «عملکرد مواد آئروژل محافظ معمولی تحت شرایط سخت کاری به شدت بد می‌شد. هدف ما این بود که این مشکل را حل کنیم.»


قبل از پیشرفت‌های تیم ژائو، مواد فوم مبتنی بر پلیمر معمولاً به عنوان مواد محافظ استفاده می‌شد. این مواد دارای ویژگی‌های مثبت فوق الاستیسیته و تراکم پذیری بالا بودند اما پس از رسیدن به دمای ذوب، پلیمرها قادر به حفظ این خواص نبودند.


رویکردی که به یک راه‌حل مقیاس‌پذیر نزدیک‌تر شد، شامل استفاده از آئروژل‌های کربنی بود که دارای ویژگی‌هایی مانند سطح ویژه بالا، چگالی کم، هدایت الکتریکی خوب و پایداری شیمیایی و حرارتی هستند که به خوبی به عایق حرارتی و تداخل الکترومغناطیسی کمک می‌کنند. با این حال، آئروژل‌های کربنی به دلیل ویژگی‌های ذاتی خاصی، دارای محدودیت‌هایی هستند. نانولوله‌های کربنی به روشی محبوب برای ساخت آئروژل‌های کربنی فوق الاستیک تبدیل شدند، زیرا می‌توانستند خواص مورد نیاز را در دماهای بالا حفظ کنند، اما از آنجایی که آماده‌سازی به مراحل زیادی نیاز داشت، این روش‌ها مقیاس‌پذیر نبودند.


انتهای پیام/

انتهای پیام/

ارسال نظر