صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۰۲ - ۰۳ مرداد ۱۴۰۱

تاکید مدیریت شهری بر خانواده محوری/ شهر سرزنده نیازمند خانواده پرنشاط است

خانواده بنیادی‌ترین واحد تشکیل‌دهنده­‌ی اجتماعی و کانون اصلی اجتماعی شدن افراد و نهادینه شدن مفاهیم اخلاقی در انسان است.
کد خبر : 670624

به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه جامعه خبرگزاری آنا، زهرا شمس‌احسان عضو و رئیس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران در یادداشتی نوشت؛ خانواده بنیادی‌ترین واحد تشکیل‌دهنده‌ی اجتماعی و کانون اصلی اجتماعی شدن افراد و نهادینه شدن مفاهیم اخلاقی در انسان است. این نهاد مهم به عنوان مستحکم‌ترین محور مراقبت انسانی شناخته می‌شود و به رغم تکثر و تعدد نهادها در دنیای امروز و واگذاری بخش زیادی از کارکردهای خانواده به آنها، هنوز واجد جایگاه غیرقابل خدشه‌ای است و اتفاقاً بیش از هر زمانی مورد رجوع و تاکید سیاستگذاران و دغدغه‌مندان اجتماعی است.


خانواده امروزه در معرض تهدیدها و مخاطراتی است که سابقاً وجود نداشت؛ تهدیدهایی که بعضاً ذات این نهاد را هدف گرفته و با ماهیت آن سرستیز دارند. پیکان جنگ نرم، نفوذ فرهنگی، هجمه‌ی ارزشهای غربی و تغییر سبک زندگی و ... اغلب خانواده را هدف گرفته‌اند.


در چنین شرایطی بازگشت به کارکردهای خانواده و بسترسازی برای تحکیم و تعالی نهاد خانواده می‌بایست جزء اولویت‌های تمامی دستگاه‌ها و سازمان‌ها باشد. در این راستا سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری (مدظلی العالی) و سایر اسناد بالادستی روشنگر راه هستند.


مدیریت شهری نیز به نوبهی خود وظیفه‌ی خطیری برعهده دارد و ظرفیت‌های زیادی برای حمایت از تعالی خانواده در اختیار دارد. شهر به مثابهی مهمترین عرصه‌ی زیست انسانی مولفه‌ی مهمی در سمت‌دهی به رفتارها و تعاملات انسان‌هاست. به واقع شهر می‌تواند تعاملات خانوادگی را تقویت کند و در صورتی که چنان که باید سامان نیافته باشد، می‌تواند مخل آن باشد.
مدیریت شهری در دوره ششم با تاکید بر خانواده محوری در تمامی ماموریت‌ها و فعالیت‌های خود بر سر کار آمده است و باید بتواند در این مسیر ریل‌گذاری کند.


در این راستا لازم می‌بینم به چند محور اساسی در این باره اشاره کنم. در ابتدا شهر باید به گونه‌ای سامان یابد که امکان بیشترین تعامل درون‌گروهی را به اعضای خانواده بدهد و فرصت‌هایی برای تعامل خویشاوندان ایجاد کند. به عبارتی زیرساخت‌های شهری باید ملاحظات استفاده و انتفاع مشترک اعضای خانواده را در نظر گرفته باشند. شهر باید محیط‌ها و فضاهایی را ایجاد کند که اعضای خانواده بتوانند ساعات فراغت خود را در کنار هم بگذرانند. توسعه فضاهای تفریحی، پردیس‌های خانواده و امثال آن در این چارچوب جای می‌گیرد.


شهر تهران با در اختیار داشتن ظرفیت‌های بی‌نظیر در تمامی محلات و پلتفرم‌های آموزش مجازی و امکان تعامل گسترده با سایر نهادها باید بتواند نوعی چتر آموزش شهروندی ایجاد کند که یکی از محورهای اصلی آن ارتقاء مهارت‌های زیست خانواده‌ شهری باشد. این آموزش‌ها باید همراستا با ماموریت‌های مدیریت شهری به گونه‌ای جهت‌دهی شوند که تکالیف شهروندی بر محور مسئولیت‌پذیری خانواده تعریف شود. اعضای مختلف خانواده می‌توانند ضمن تفکیک نقش‌ها، در قالب یک واحد می‌توانند وظایف شهروندی خود را به اتفاق و همراهی هم انجام دهند.


یک شهر سرزنده نیازمند خانواده با نشاط است و موضوع نشاط خانواده‌ها میبایست در ماموریت‌های مختلف گنجانده شود. در چنین شهری به بهانه‌های مختلف امکان نشاط خانواده‌ها وجود دارد. نشاط خانواده در برگزاری مناسبت‌ها و سایر ماموریت‌ها باید ادغام شود. به صورت کلی شهر حامی خانواده که دغدغه‌ اصلی اینجانب به عنوان خادم مردم در کمیته اجتماعی است باید بیشترین آرامش را برای خانواده‌ها به ارمغان داشته باشد و به نیازهای آنها توجه داشته باشد. نیازهای مادران و کودکان و سالمندان و امثال آنها برای تردد امن و آسان در شهر تنها بخشی از این نیازهای خانواده‌هاست.


انتهای پیام/۴۱۷۲/

انتهای پیام/

ارسال نظر