صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۵۸ - ۰۲ مرداد ۱۴۰۱

اعتراض دانشجویان دانشگاه شریف به عدم اختصاص «یارانه غذای تابستان»

دانشجویان دانشگاه شریف در پی حذف یارانه غذای تابستان در تجمعی نسبت به این تصمیم اعتراض کردند.
کد خبر : 670477

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دانشجویان دانشگاه شریف در پی حذف یارانه غذای تابستان در تجمعی نسبت به این تصمیم دانشگاه اعتراض کردند. شورای صنفی دانشجویان شریف اینگونه اعلام کرد که روز گذشته بعد از ساعت ۱۰ صبح تجمعی کنار دفتر ریاست دانشگاه شکل گرفت که تا حدود ساعت یک ظهر نیز ادامه داشت. در این تجمع که با مطالبه «تخصیص یارانه به غذای تابستان» شکل گرفته بود، بیش از ۵۰ نفر از دانشجویان شرکت کرده بودند. از مسئولان معاونت دانشجویی دانشگاه، مدیر امور دانشجویی، مدیر امور خوابگاهی، معاون مدیر دانشجویی، در این تجمع شرکت کردند و به گفت‌وگو با دانشجویان پرداختند. ریاست دانشگاه نیز بعد از اصرار دانشجویان در محل تجمع حاضر شده و دقایقی با دانشجویان معترض گفت‌وگو کرد.

بعد از تجمع سه نفر از نمایندگان دانشجویان به همراه سه نفر از اعضای شورای صنفی، جلسه‌ای با رسول جلیلی، رئیس دانشگاه شریف ترتیب داده شد. مسئولان دانشگاه با اشاره به اینکه روال دانشگاه تخصیص غذای یارانه‌ای در تابستان نبوده و بودجه مستقیمی از دولت نیز بابت غذای تابستان پرداخته نمی‌شود، کمبود بودجه را به‌عنوان دلیل عدم تخصیص یارانه عنوان کردند. دانشجویان معترض، اما کمبود بودجه را دلیل کافی بر این مسئله ندانسته و به مشکلات اقتصادی و رسمی بودن ترم تابستانی اشاره می‌کردند.

در جلسه نهایی با رئیس دانشگاه، بیان شد که عدم تخصیص یارانه به غذای تابستان مصوبه دو جلسه هیئت رئیسه است و به هیچ عنوان تغییرپذیر نخواهد بود. طبق پیشنهاد ریاست دانشگاه و مدیریت امور دانشجویی سه امکان برای کاهش هزینه‌های دانشجویان وجود خواهد داشت؛ اختصاص وامی سهل‌الوصول به ارزش حدودی ۴ الی ۵ میلیون تومان که کفاف هزینه تغذیه دانشجویان را بدهد. طبق این پیشنهاد، اخذ این وام قرار است شرایط ساده‌تری از سایر وام‌های متداول داشته باشد. ضمنا زمان پرداخت این وام نیز بعد از فارغ‌التحصیلی و در قالب قسط‌هایی خواهد بود. البته مدیر امور دانشجویی اعلام کرد که دانشگاه پذیرای طرح‌هایی است که این وام را کارآمدتر کند.


دانشگاه در راستای کاهش هزینه‌ی تمام‌شده‌ی هر وعده غذایی کوشش کند. به دانشجویان کم‌برخوردار، مانند آنچه در دوره‌ی ترم‌های پاییز و بهار متداول است، کمک بلاعوضی به تعداد محدود صورت پذیرد. نمایندگان دانشجویان معترض، در زمینه پذیرش یا عدم پذیرش این سه پیشنهاد به جمع‌بندی نرسیده و مسئله را موکول به جلسه‌ای دیگر با رئیس دانشگاه کردند، که البته به نظر می‌رسد این ارجاع، بیش از پیش باعث فوت وقت شده و مشکلات را تشدید کند.


یارانه‌ای به غذای دانشجویی در تابستان تعلق نمی‌گیرد


در پی این اعتراضات دانشجویی رئیس صندوق رفاه دانشجویان نیز اعلام کرد که ترم تابستان جزء برنامه‌ریزی‌های سازمان برنامه و بودجه نیست که بخواهد به آن پول تغذیه نیز اختصاص دهد. ما ترمی به‌نام ترم تابستان نداریم، ترم تابستان را دانشگاه‌ها خود برگزار می‌کنند، دانشگاه‌هایی که ظرفیت دارند این دوره را برگزار کرده و حتی از دانشجویان روزانه هم برای این دوره شهریه دریافت می‌کنند.

وی ادامه داد: بنابراین این ترم جز برنامه ریزی‌های سازمان برنامه و بودجه نیست که بخواهد به آن پول تغذیه نیز اختصاص دهد، یارانه غذا را برای ۹ ماه اختصاص می‌دهند که از اول مهر تا ۱۵ تیر هر سال را شامل می‌شود که ۱۵ روز سال نو را نیز به علت تعطیلات از آن کم می‌کنند، بنابراین تابستان برای ما ترم محسوب نمی‌شود.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم درباره قیمت غذا در سال جاری گفت: تا مهر ماه قیمت غذای دانشجویی تغییری نکرده و به این شرح است: صبحانه هزار و ۶۰۰ تومان، ناهار و شام کم هزینه ۲ هزار و ۱۰۰ تومان، ناهار و شام متوسط هزینه سه هزار تومان، ناهار و شام پرهزینه سه هزار و ۵۰۰ تومان، حداقل و حداکثر مبلغ غذای دانشجویان شاغل به تحصیل در سنوات غیر مجاز ۶ هزار و ۸۰۰ تا ۹ هزار و ۶۰۰ تومان.

وی درباره سهم دانشجو از پرداخت غذای دانشجویی گفت: سعی ما این است که سهم دانشجو از پرداخت غذای دانشجویی را به زیر ۱۰ درصد برسانیم.


انتهای پیام/۱۰۴/

انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان 0 نظر
ناشناس
18:18 - 1401/05/02
ان وقت انتقاد می کنند که چرا نخبه ها می روند هاروارد و برکلی وMITواکسفوردو کمبریج و...برای اینکه در ایران انها را خیلی تحویل می گیرند وانها نمی دانند از خوشحالی چیکار کنند.