صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۵۰ - ۳۰ تير ۱۴۰۱

صفر تا صد بررسی چمدان در پرواز های خارجی

به شما پیشنهاد می کنیم قبل از خرید بلیط هواپیما، لطفاً اطلاعات مربوط به مسافران را مطالعه دقیق کنید.
کد خبر : 670187

به گزارش خبرگزاری آنا، تصور کنید چمدان خود را بسته اید و با بلیط استانبول به تهران علی بابا به سمت فرودگاه حرکت می کنید. هنگامی که وسایل خود را از ماشین تخلیه می کنید، متوجه می شوید که وزن و چمدان برای شرکت هواپیمایی بسیار زیاد است. اگر به میزان بار مجاز در هواپیما آشنایی داشتید دیگر دچار این مشکل نمی شدید. اما در این لحظه هم آرامش خود را حفظ کنید چون برای حل آن چاره است.


به شما پیشنهاد می کنیم قبل از خرید بلیط هواپیما، لطفاً اطلاعات مربوط به مسافران را که یکی از مهم ترین مسائلی بوده و اغلب نادیده می گیرند، مطالعه دقیق کنید.


آیا می دانستید وزن چمدان موضوع مهمی است که باید قبل از پرواز در نظر گرفت؟ اکثر ما وقتی چمدان هایمان را می بندیم دوست داریم تمام وسایل مورد نیاز خود را به همراه داشته باشیم. روتختی، ملحفه، انواع لباس های تابستانی و زمستانی، کیف و کفش و انواع تنقلات! اما قبل از بستن چمدان به دلیل فشار زیاد به این نکته توجه داشته باشید که در هر پرواز فقط می توانید بار مجازی با خود حمل کنید.


چرا نباید بیشتر از ۳۰ کیلوگرم وزن بار در هواپیما باشد؟


اگر بخواهیم در اکثر مسیرهای داخلی و بین المللی بر سر حداکثر بار مجاز توافق کلی داشته باشیم به 30 کیلوگرم می رسیم. اما چرا 30 کیلوگرم؟


قوانین بین المللی حمل کالا یا بسته هایی با وزن بیش از 30 کیلوگرم را ممنوع می کند. حمل بیش از 30 کیلوگرم چمدان برای سلامت کارکنان فرودگاه مضر است و بسیاری از ایرلاین ها از پذیرش بیش از این مقدار منع می کنند. همچنین اندازه چمدان شما باید حدود 50-70 سانتی متر باشد. اگر در زمان سوار شدن متوجه شویم که بار ما بیشتر از 30 کیلوگرم است چه کاری باید انجام دهیم؟


قوانین لازم برای مقدار اضافه بار و نرخ اضافه بار در هواپیما


اگر باری که حمل می کنید از میزانی که شرکت هواپیماهایی شما مشخص کرده بیشتر باشد، در این صورت باید قوانین بار اضافه در مورد شما اجرا شود. بنابراین برای معیارهایی مانند مبدأ، مقصد و نوع کلاس پروازی باید هزینه اضافی پرداخت کنید. برای پرداخت این هزینه می توانید قبل از رزرو و هنگام خرید بلیط هواپیما در گیشه و ایرلاین، اضافه بار را گزارش دهید و در فرودگاه و در زمان پذیرش مبلغ اضافه را پرداخت نمایید.



توصیه ما به شما این است که در هنگام خرید بلیط هواپیما از روش اول استفاده کنید زیرا هزینه آن بسیار کمتر است. میانگین هزینه انتقال به ازای هر کیلوگرم به صورت یک درصد از کل قیمت بلیط در همان مسیر محاسبه می شود.


قوانین مخصوص مقدار بار مجاز در ایرلاین های مختلف خارجی برای مسافر


میزان بار مجاز توسط مسافران در پروازهای بین المللی و داخلی بسته به ایرلاین، کلاس پروازی و شرکت هواپیمایی انتخابی متفاوت است. وزن مجاز هواپیما بسته به نوع فوق از 23 کیلوگرم تا 50 کیلوگرم متغیر است. میزان کالاهای مجاز در پروازهای خارجی پرکاربرد که از فرودگاه امام خمینی (ره) به کشورهای اروپایی و آسیایی توسط ایرلاین های معروف ایرانی مانند ایران ایر، ماهان، هواپیمایی امارات، قطر ایرویز، ترکیش ایرلاینز، هواپیمایی اتحاد و سایر خطوط هوایی بین المللی انجام می شود به شرح زیر است:


پروازهای خارجی با بلیط کلاس اکونومی تا 30 کیلوگرم (یک چمدان)


پروازهای خارجی با بلیط بیزینس کلاس تا 40 کیلوگرم (دو چمدان)


پروازهای بین المللی با بلیط درجه یک تا 50 کیلوگرم (دو چمدان)


این میزان بار مجاز در پروازهای آمریکا کمی بیشتر از این مقدار است و برای اکثر خطوط هوایی تا 46 کیلوگرم می باشد. البته این مقدار برای پروازهای اکونومی است و در بیزینس و فرست کلاس به 64 کیلوگرم می رسد.


برخی از محبوب ترین خطوط هوایی اروپایی در همه پروازها بارهایی با وزن کم را برای مسافر در نظر می گیرند این وزن در همه کلاس های پروازی تا ۲۳ کیلوگرم ارائه می شئد.


مقدار بار مجاز مسافر به ازای هر نفر در هواپیما


در تمامی کلاس های اکونومی به جز کلاس نرخ Y، هر مسافر می تواند 20 کیلوگرم بار حمل کند، کلاس قیمتی Y کلاس دیگری است که حداکثر وزن مجاز در آن 25 کیلوگرم است. وزن مجاز کالا برای هر مسافر 30 کیلوگرم می باشد. در تمام این موارد، مقدار بار مجاز هواپیما برای حمل در کابین 7 کیلوگرم است.


مقدار بار مجاز برای بردن به کابین هواپیما


اما بیایید به یکی از مهمترین موارد در هر پرواز برسیم، چه نوع تجهیزاتی را می توان در هواپیما آورد؟ به عبارت دیگر میزان بار مجاز هواپیما چقدر است؟ از جمله بارهایی که در هواپیما جزء لوازم جانبی مجاز محسوب می شوند می توان به موارد زیر اشاره کرد:


مدارک لازم سفر مانند پاسپورت


· کیف پول کارت اعتباری، چک، پول نقد، کارت شناسایی


· داروهای مورد نیاز یک مسافر دارای مجوز پزشکی


· عینک طبی و عینک آفتابی


· لوازم آرایشی


· لوازم الکترونیکی از قبیل لپ تاپ، تلفن همراه، تبلت، دوربین


· لوازم بهداشتی و غذای مورد نیاز برای کودک



بار و لوازم ممنوعه برای بردن به کابین هواپیما


اقلامی که نباید وارد کابین هواپیما شوند، اجسام تیز مانند ناخن گیر، قیچی، چاقو، سوهان ناخن و ابزار مغناطیسی هستند. علاوه بر این، حمل مایعات مانند آب معدنی، نوشیدنی، ژل مو، خمیر دندان، کرم، ترکیبی از مایعات و جامدات، عطر و هر نوع اسپری در کابین و... اکیدا ممنوع است. شاید برای برخی این سوال پیش بیاید که آیا آوردن عطر به هواپیما مجاز است؟ در پاسخ باید گفت بله! اگر عطر خود را در بسته بندی از فری شاپ فرودگاهی تهیه کرده اید، ورود آن مانعی ندارد.


مقررات و نکات مهم برای حمل بار مجاز مسافر در هواپیما


1- اگر اشیای قیمتی مانند پول، لپ‌تاپ، جواهرات، مدارک، اسناد و ... همراه خود دارید، بهتر است آن را با خود به داخل کابین ببرید و با وسایلی که در قسمت بار تحویل می دهید مجزا باشد.


2- هنگام تحویل کالا به پذیرش، برچسبی با اطلاعات شما به آن چسبانده می شود. این برچسب شناسه چمدان شماست پس تا پایان سفر آن را محافظت کرده و سعی کنید از چمدان شما جدا نشود.


3. بر اساس مقررات سازمان هواپیمایی کشوری، ورود هرگونه حیوان زنده به داخل کابین هواپیما ممنوع است. آوردن حیوانات زنده نیز هزینه دارد.


4. مواد خطرناک به کالاها و اقلامی گفته می شود که سلامت و ایمنی مسافران یا هواپیما را به خطر می اندازند. بر اساس توصیه های انجمن شرکت های هواپیمایی (IATA) و سازمان بین المللی هواپیمایی کشوری (ICAO)، حمل چنین اقلامی در چمدان اکیداً ممنوع است.


سخن پایانی


برخی افراد بهترین معیار برای خرید چمدان را قد مسافر می دانند. این افراد می گویند چمدان باید به گونه ای باشد که مسافر بتواند به درستی آن را حمل کند. البته این کاملا درست است و چمدانی که مسافر در سفر به همراه می آورد باید با قد و وضعیت جسمانی او مطابقت داشته باشد.


اما فراموش نکنید که این ویژگی بهترین معیار برای خرید چمدان نیست. از آنجا که خطوط هوایی در سراسر جهان برای پذیرش چمدان مسافران به ارتفاع خود توجه نمی کنند، بلکه از قوانین تعیین شده خود پیروی می کنند - به عنوان چمدان مسافر فقط چمدان هایی با وزن و اندازه مناسب را مجاز می دانند. بنابراین با توجه به آنچه گفتیم علاوه بر مقدار مجاز بار در هر چمدان، اندازه آن نیز مهم است، پس مسافر نمی تواند چمدانی که خودش دوست دارد همراه خود ببرد.


به طور کلی، اگر بعد از تهیه بلیط استانبول به تهران علی بابا نتوانید قوانین خاص میزان بار مجاز در سفرهای خارجی را رعایت کنید بدون شک برای میزان اضافه باید مبلغی پرداخت شود. با مطالعه این مقاله متوجه خواهید شد که این مبلغ در هواپیماهای مختلف متفاوت است. اگر تجربه استفاده از هزینه اضافی بار در فرودگاه را داشتید لطفا با ما به اشتراک بگذارید.


انتهای پیام/

انتهای پیام/

ارسال نظر