صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
معاون اسناد کتابخانه ملی در گفت‌وگو با آنا:

اسناد، گذشته ملت‌ها را روشن می‌کند

محمدجواد جعفریان معتقد است که اسناد زبان ندارند اما با این حال تمام گذشته یک ملت را روشن می‌کنند.
کد خبر : 670082

به گزارش خبرنگار حوزه حماسه و مقاومت گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، محمدجواد جعفریان، معاون اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران در حاشیه برگزاری مراسم رونمایی از مهم‌ترین اسناد قیام مسجد گوهرشاد در گفت‌وگو با خبرنگار آنا، گفت:‌ سند و اسناد زبان ندارند اما گوش دارند. آن‌ها حرف‌های مهمی هم برای گفتن دارند که تمام گذشته و زندگی یک ملت را روشن می‌کند. باید به این نکته توجه کرد که اسناد روایت‌کننده تاریخ هستند، خودشان تاریخ نیستند اما ورق به ورق آن را رقم می‌زنند.


وی در پاسخ به این پرسش که در مراسم امروز از چند سند رونمایی شد، بیان کرد: امروز از ۱۰۰ سند رونمایی شد که برخی از آن‌ها اولین بار بود که به نمایش در آمدند، برخی از این اسناد نشانگر حضور برخی چهرها و افراد از جمله برادر امام خمینی (ره) در ماجراهای پس از مسجد گوهرشاد بوده است. همچنین یک پرونده قطور از استنطاق‌های اداره محرمانه شهربانی در ابتدای دوره پهلوی دوم از استاندار سال ۱۳۱۴ خراسان است که فاجعه قیام مسجد گوهرشاد را رقم زده بود. کپی این اسناد در نمایشگاهی در اختیار پژوهشگران و علاقه‌مندان در آرشیو ملی ایران قرار داده خواهد شد. همچنین اصل آن در سالن رویت اصل اسناد در آرشیو ملی ایران قرار می‌گیرد.





بیشتر بخوانید:





نمایش بلندای تاریخ کشور برای آیندگان


جعفریان اظهار کرد: کار ما در سازمان اسناد ملی، نمایش بلندای تاریخ کشور از زاویه اسناد برای مردم، نسل جوان و روایت آن برای آیندگان است. غیر از آن، این نکته مهم را هم هدف‌گیری می‌کند که زوایای تاریک و کمتر افشا شده دوره‌های زمانی در طول تاریخ را مورد توجه قرار دهد. در این کشور وقتی ساسانیان روی کار آمدند تمام آن‌چه از اشکانیان باقی‌مانده بود را از بین بردند. طبیعی است که بسیاری از روایت‌ها، اسناد و وقایع باقی مانده از دوران پهلوی هم توسط پادشاهان پهلوی پنهان شد و به آن‌ها پرداخته نشد. گنجینه ملی ایران در دوره جدید خود تلاش کرده تا اسناد ناخوانده و بررسی نشده این حوزه را در دسترس عموم مردم قرار دهد تا پژوهشگران بتوانند با استفاده از آن‌ها روایات معتبری را داشته باشند. بالاخره تمام زندگی ما حتی سنگ نوشته‌های موجود بر یک دیواره یا مزار هم روایتی دارد. وظیفه ما ارائه دقیق‌ترین روایت برای نسل امروز و فرداست، تحلیل روایت هم با پژوهشگران خواهد بود.


معاون اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی درباره برنامه‌های این سازمان، خاطرنشان کرد: سلسه برنامه‌هایی را خواهیم داشت. سعی داریم از آرشیو بزرگ سازمان اسناد ملی که میراث‌دار تاریخ بلند و پرافتخار کشور است، اسناد گم شده‌ای از وقایع مختلف در طول تاریخ و بعد از انقلاب اسلامی را استخراج کرده و در مراسم پیش رو این اسناد در قالب برنامه‌های سند نگار، عصر سند و کافه سند در اختیار مردم قرار دهیم. هر ۳ ماه یکبار هم مجموعه‌ای که در سازمان اسناد ملی فهرست می‌شود را در اختیار مردم می‌گذاریم. هفته آینده هم از ۱۰ هزار سند شامل شکل‌گیری سند آب و برق در کشور برای بازه زمانی ۱۰۰ تا ۲۰۰ سال قبل، شکل‌گیری عکاسی در ایران، اسنادی از تبعیدی‌های گروه‌های سیاسی قبل انقلاب در اروپا و در دوره مشروطه و غیره رونمایی خواهد شد.


انتهای پیام/۱۱۰/

انتهای پیام/

برچسب ها: مسجد گوهرشاد
ارسال نظر