جزئیاتی از چگونگی اختصاص خوابگاههای دانشجویی به دانشجویان/ ۱۰۰ هزار خوابگاه متأهلی احداث میشود
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، مسعود گنجی در بازدید از پروژه خوابگاه دانشجویی دانشگاه محقق اردبیلی گفت: در تمامی دانشگاههای کشور به دنبال آن هستیم که ۵۰ درصد دانشجویان را تحت پوشش خوابگاهها قرار دهیم، دانشگاه محقق اردبیلی در این زمینه ۲۰ درصد پوشش را دارد و در این راستا نیازمند اهتمام ویژه است تا این میزان را به میانگین کشوری که ۳۷ درصد بوده و سیاست گذاری ما ۵۰ درصد است، برسانیم.
وی افزود: در این زمینه سعی ما بر این خواهد بود که با کمک صندوق رفاه دانشجویان و برنامه ریزی و اهتمام مسئولان دانشگاه، این مهم صورت گیرد.
گنجی اضافه کرد: خوابگاه دانشجویی نیمه کاره پسران دانشگاه محقق اردبیلی یکی از پتانسیلهایی است که با تکمیل این پروژه ۴۰۰ نفر به ظرفیت خوابگاهی این دانشگاه اضافه خواهد شد، البته لازم است مشابه این خوابگاه، دو بلوک خوابگاهی نیز برای پسران و دختران ساخته شود تا بتوانیم از متوسط کشوری عبور کرده و به اهداف صندوق رفاه دانشجویان که برای دانشگاههای کشور در نظر گرفته، دست یابیم.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری سهم دانشگاه محقق اردبیلی از خوابگاه متأهلی را ۶۰۰ واحد خوابگاهی ذکر کرد و گفت: انتظار میرود دانشگاه محقق اردبیلی ایجاد خوابگاه برای یک هزار و ۱۰۰ دانشجوی پسر، یک هزار و ۷۰۰ دانشجوی دختر و ۶۰۰ واحد خوابگاهی متاهلی برنامهریزی کند و صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم نیز در این راه حامی دانشگاه خواهد بود.
گنجی با اشاره به تسهیلات اعطایی برای تعمیر و تجهیز خوابگاههای دانشجویی گفت: در تبصره ۳ قانون بودجه امسال ۲ میلیارد یورو به صورت فاینانس پیشبینی شده که استفاده از این ظرفیت همت مسئولان دانشگاه محقق اردبیلی را میطلبد.
وی بر لزوم استفاده دانشگاهها از اوراق مالی اسلامی برای تعمیر و تجهیز خوابگاههای دانشجویی تاکید کرد و افزود: هر دانشگاهی که بتواند وامی برای طرحهایی مثل خوابگاه یا آشپزخانه از بانک اخذ کند، اصل وام را دانشگاه و سود این وام را صندوق رفاه دانشجویان پرداخت خواهد کرد.
گنجی با بیان اینکه ارتقای آشپزخانهها و خوابگاهها در قالب دو طرح اجرا میشود، اظهار کرد: طرح ۴۰-۳۰-۳۰ یکی از این طرحها است که در آن ۳۰ درصد هزینه را دانشگاه و ۳۰ درصد را هم خیرین پرداخت میکنند و ۴۰ درصد هزینه باقیمانده را صندوق متقبل میشود و طرح دیگر، طرح ۵۰- ۵۰ است که در این طرح برای هر پروژه ۵۰ درصد هزینه را دانشگاه و ۵۰ درصد بقیه را صندوق پرداخت میکند.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه این صندوق در حوزه مراکز بهداشت و مشاوره، تربیت بدنی و ورزش و خرید کتاب برای استفاده دانشجویان در خوابگاهها کمک حال دانشگاهها است، ادامه داد: در خصوص حمایت از دانشجویان نیازمند نیز با کمک خیرین در خدمت آنان هستیم.
وی با بیان اینکه برنامههای دانشگاه محقق اردبیلی در حوزه دانشجویی علاوه بر سایت اصلی در دانشکدههای اقماری در شهرستانها نیز در نظر گرفته شود، افزود: انتظار آموزش، پژوهش و فعالیتهای فرهنگی مطلوب از دانشجویان در گرو تامین وضعیت مناسب معیشتی برای دانشجویان است.
ابوالفضل دانشور، مدیرکل امور دانشجویان داخل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این نشست گفت: آییننامه کمیسیون موارد خاص باید در دسترس دانشجویان باشد.
وی به برگزاری مراسم ویژه برای دانشجویان ورودی جدید در آغاز سال تحصیلی جدید تاکید کرد و افزود: آموزش برای دانشجویان در زمینههای مختلف در جمعهای کوچک دانشجویی باید مورد توجه دانشگاه قرار بگیرد.
سرپرست دانشگاه محقق اردبیلی هم با بیان اینکه در حال حاضر این دانشگاه دارای حدود ۱۱ هزار و ۲۵۰ دانشجو است، گفت: در حوزه پسران یک هزار و ۱۰۰ دانشجو تحت پوشش خوابگاه دولتی قرار گرفته است، همچنین در حوزه دختران یک هزار و ۱۰۰ دانشجو تحت پوشش خوابگاه دولتی و ۷۰۰ دانشجو تحت پوشش خوابگاه خودگردان قرار دارند.
اسماعیل چمنی با بیان اینکه در حوزه خوابگاههای متاهلی، اولین خوابگاه متاهلی دانشگاه با ظرفیت ۱۵ واحد در حال استفاده دانشجویان است، ادامه داد: برنامه ما برای سالهای آینده افزایش این ظرفیت به ۱۰۰ واحد خواهد بود.
وی خواستار توجه ویژه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بویژه صندوق رفاه دانشجویان و سازمان امور دانشجویان به حوزههای دانشجویی دانشگاه محقق اردبیلی شد.
انتهای پیام/۴۱۶۷/
انتهای پیام/