صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

منافع عمومی ایجاب می‌کند همه استخرهای ویلاها تخریب شوند

افغانستان حتی یک مترمکعب آب نیز به ایران تحویل نداده استرئیس سازمان مدیریت بحران کشور افزود: بیش از ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار ویلای شخصی در کشور وجود دارد که ۶۰۰ هزار باب از این تعداد مجوز چاه برای آب‌رسانی دارند و مابقی هیچ مجوزی برای تأمین آب ندارند، منافع عمومی ایجاب می‌کند همه استخرها پر شوند.
کد خبر : 669932

به گزارش گروه جامعه خبرگزاری آنا، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: بستن آب‌های بالادستی و آب رودخانه‌ها توسط کشورهای همسایه، حجم تأثیرپذیری از کانون‌های گردوغبار و ریز گردها را در کشور افزایش می‌دهد.


محمدحسن نامی در نشست تخصصی مدیران بحران کلان‌شهرهای کشور در مشهد افزود: مسئله آب امروز از مباحث مهم است و طبق کنوانسیون حقوق بین‌الملل رودخانه‌ها، کشور بالادست نمی‌تواند تمامی آب را ببندد اما کشورها آب را می‌بندند، ترکیه آب دجله و فرات را بسته و سرشاخه‌های رود ارس را هم می‌بندد که این اقدام تأثیر زیادی در جغرافیای ما دارد.


وی گفت: هشت کانون مهم ریز گرد که ایران از آن تأثیرپذیر است، مربوط به عراق است و با بسته شدن رودخانه‌ها باید آماده پذیرش ریز گردهای بیشتری باشیم.


نامی اضافه کرد: کشورها در حوزه ژئوپلیتیک تلاش می‌کنند خود را از وابستگی به مؤلفه‌های مهم ژئوپلیتیک کشورهای پیرامونی رها کنند، در حوزه آب کشور ایران آسیب‌پذیر است و امروزه در کشور هیچ آب مطمئنی جز دریا وجود ندارد.


وی بیان کرد: در موضوع آب با کشور افغانستان قرارداد داریم و طبق قرارداد سال ۱۳۵۱، کشور افغانستان از رودخانه هیرمند باید ۵۰ مترمکعب آب در ثانیه به ایران تحویل دهد، اما تاکنون حتی یک مترمکعب آب نیز به ایران تحویل داده نشده است.


نامی افزود: ۳۲ حوزه آبریز در کشور وجود دارد که باید این حوزه‌ها از آب دریای عمان و خلیج‌فارس پر شوند، از این طریق، کشور می‌تواند همیشه آب دائمی داشته باشد.


رئیس سازمان مدیریت بحران کشور افزود: بیش از ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار ویلای شخصی در کشور وجود دارد که ۶۰۰ هزار باب از این تعداد مجوز چاه برای آب‌رسانی دارند و مابقی هیچ مجوزی برای تأمین آب ندارند، منافع عمومی ایجاب می‌کند همه استخرها پر شوند اما برداشت بی‌رویه از سفره‌های زیرزمینی می‌تواند بحران به همراه داشته باشد.


وی افزود: قوه قضاییه در این خصوص خوب عمل کرده و برای برخورد با انشعابات غیرمجاز پای‌کار است که باید از این ظرفیت استفاده شود.


کلان‌شهرها مهم‌ترین چالش قرن


رئیس سازمان مدیریت بحران کشور ادامه داد: کلان‌شهرها مهم‌ترین چالش نیمه اول قرن ٢١ خواهند بود، باید از بزرگ شدن شهرها جلوگیری شود که آمایش سرزمینی تنها راه جلوگیری از بزرگ شدن شهرها است.


نامی افزود: آمایش ملی و سرزمینی و برقراری ارتباط بین انسان، فعالیت و فضا راه نجات از تهدید بزرگ شدن کلان‌شهرها به شمار می‌رود، عدم تعادل بین انسان، فعالیت و فضا منجر به ایجاد عدم تعادل در سایر بخش‌ها نظیر اقتصاد نیز می‌شود.


وی ادامه داد: ۵۰ درصد اقتصاد کشور در اختیار کلان‌شهرهاست، درحالی‌که برای جلوگیری از حاشیه‌نشینی باید اقتصاد روستاها تقویت شود. رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به حادثه متروپل گفت: بازدید میدانی شهرداری‌ها از سازه‌ها و ساختمان‌های شهر ضروری است.


وی خاطر نشان کرد: البته حوادثی نظیر متروپل در سایر نقاط دنیا نیز رخ داده اما خبری از آن منتشر نشده نظیر وقوع سیل در ابتدای سال میلادی جدید در برزیل که ۸۶۰ نفر را با خود برد، اما خبری نشد.


نامی افزود: در ایران کوچک‌ترین وقایع و اتفاقات خبری می‌شود، حکومت ما بر مبنای حضور مردم است و مردم باید همه‌چیز را بدانند اما در سایر کشورها حوادث بزرگی اتفاق می‌افتد اما اطلاع‌رسانی نمی‌شوند.


انتهای پیام/۴۱۲۹/

انتهای پیام/

ارسال نظر