صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۲۲ - ۲۵ تير ۱۴۰۱
عضو هیئت‌علمی دانشگاه خوارزمی در گفت‌وگو با آنا:

شین جیانگ و جهان اسلام جایگاه ویژه‌ای در معادلات چین دارند/ خیز پکن برای به چالش کشیدن جهان تک هژمون

یک کارشناس اقتصاد بین‌الملل تصریح کرد: چین در مسیر به چالش کشیدن جهان تک هژمونی، اسلام را پذیرفته است چراکه جهان اسلام جایگاه ویژه‌ای در حوزه اقتصادی دارد و نمی‌تواند خاورمیانه و جهان اسلام را نپذیرد و کنار بگذارد.
کد خبر : 669312

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، وحید شقاقی اقتصاددان و عضو هیئت‌علمی دانشگاه خوارزمی تأکید کرد: آمریکا با استفاده از اهرم حقوق بشر، سیاه نمایی، ایجاد آشوب در مناطق مختلف، ناامن سازی، ایجاد فقر و افراطی‌گری، فعالیت‌های سیاسی اقتصادی چین برای ایجاد هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای در منطقه شین جیانگ را هدف قرار داده است.


شقاقی به تهییج استقلال‌طلبی و آشوب آمریکا در منطقه اقتصادی شین جیانگ به‌عنوان شاهراه جاده ابریشم جدید زمینی برای کاهش سرعت رشد اقتصادی چین اشاره کرد و افزود: امروز تیر از کمان خارج‌شده است. ساختار اقتصادی آمریکا و حتی جهان مشکل دارد و در شرایط خوبی نیست.


وی افزود: سازمان‌های استراتژیست آمریکا هم به این مسئله اذعان کرده‌اند که اقتصاد چین به‌سرعت در حال پیشروی و توسعه است و امکان مقاومت در برابر آن‌ها وجود ندارد و چاره‌ای جز پذیرش نظم جدید جهانی نیست و امکان مقاومت هم وجود ندارد.


چین برای به چالش کشیدن جهان تک هژمونی، اسلام را پذیرفته است


عضو هیئت‌علمی دانشگاه خوارزمی با اشاره برنامه‌های حمایتی چین از منطقه شین جیانگ چین، عنوان کرد: چین در مسیر به چالش کشیدن جهان تک هژمونی، اسلام را پذیرفته است چراکه جهان اسلام جایگاه ویژه‌ای در حوزه اقتصادی دارد و نمی‌تواند خاورمیانه و جهان اسلام را نپذیرد و کنار بگذارد.


این اقتصاددان با بیان اینکه در معاملات جدید جهان اسلام یک ظرفیت بسیار مهمی تلقی می‌شود، اظهار کرد: چین از رشد و توسعه منطقه پهناور شین جیانگ چشم‌پوشی نمی‌کند. چراکه این منطقه (شین جیانگ) و کشورهای جهان اسلام علاوه بر بازار بزرگ، ظرفیت‌های بی‌نظیری هم در بخش‌های مختلف همچون حمل‌ونقل، قرار گرفتن در مسیر ترانزیت و ظرفیت‌های معدنی و انرژی و ظرفیت‌ها خالی بسیاری نیز دارد که قطعاً می‌تواند برای تغییر آرایش مهم باشد و چین هم نسبت به این مسئله آگاه است.



عضو هیئت‌علمی دانشگاه خوارزمی با تأکید بر اینکه اقتصاد چین با سرعت بسیار در حال پیشروی است، یادآوری کرد: شاخص برابری قدرت خرید و تولید چین بیش از آمریکا شده است. بنابراین برای به چالش کشیدن کشور تک هژمونی نیازمند پیمان‌های جدید و ساخت یک نظم جدید در برابر نظم ساخته‌شده آمریکا و جهان غرب هستند و هم اینکه به دنبال ایجاد زیرساخت‌های آنند.


او ادامه داد: اگر تجارت بخواهد توسعه پیدا کند و این سازمان‌ها تمایل به اختیار گیری تجارت جهانی داشته باشند و در این زمینه نقش‌آفرینی کنند، نیازمند ایجاد زیرساخت‌های حمل‌ونقل جدیدی هستند تا نظم زیرساختی گذشته را به چالش بکشند و کنار بزنند. در اینجا پروژه‌های کریدور شمال جنوب و همچنین جاده ابریشم نقش بسیار مهمی را دارد که می‌تواند آسیای جنوب شرقی را به اروپای شرقی متصل کند و هم سرعت مبادلات تجاری افزایش می‌یابد و از سوی دیگر هزینه‌های حمل‌ونقل بسیار کاهش پیدا می‌کند.


غرب در حال تغییر آرایش و برنامه‌ریزی برای مقابله با چین است


این اقتصاددان با بیان اینکه پروژه جاده ابریشم چین در راستای به چالش کشیدن جهان تک هژمونی آمریکا است، عنوان کرد: بدون شک جهان غرب و در رأس آن آمریکا به مسئله پروژه جاده ابریشم چین آگاه است. آن‌ها هم در حال بازنگری آرایش خود هستند و اروپا نیز به یک اروپای غرب و اقمار آمریکا تبدیل‌شده است و جهان غرب با رهبری آمریکا در حال تغییر آرایش و برنامه‌ریزی برای مقابله با چین هستند.


او با تأکید بر اینکه این آرایش جدید اتفاق خواهد افتاد، ادامه داد: مطالعات جدید نیز نشان می‌دهد که دیگر جهان تک هژمونی وجود نخواهد داشت و آمریکا هم ناچار به پذیرش این نظم جدید جهانی است که در این جهان جدید چند هژمونی، چین هم جایگاه ممتازی خواهد داشت.


شقاقی با اشاره به اینکه سیطره دلاری آمریکا به‌زودی زیر سؤال خواهد رفت، تصریح کرد: قواعدی که آمریکا بعد از جنگ سرد به‌ویژه بعد از فروپاشی کشورهای سوسیالیستی شوروی اتخاذ کرد به هم خواهد ریخت. جهان باید قواعد جدیدی را تعریف کند که در این عرصه جایگاه چین، هند، روسیه و کشورهای درحال‌توسعه همانند برزیل، ایران، اندونزی و دیگر کشورها، تغییر خواهد کرد. قواعد و روابط دیگری تعریف و شکل خواهد گرفت و جهان غرب پی برده است که توان مقابله با این نظم جدید را ندارد.



طراحی ابزار چینی‌ها برای کنار گذاشتن نظام تک‌قطبی


او ادامه داد: با تمام این مسائل سیاست بایدن بر روی چین متمرکزشده است همان‌طور که در دوران ترامپ این‌چنین بود اما شاهدیم که آن اثربخشی لازم را نداشت چراکه اقتصادی چین یک اقتصاد بسیار بزرگ است که در حوزه تولید از آمریکا پیشی گرفته است و ازنظر جمعیت یک اقتصاد بسیار بزرگی قلمداد می‌شود و متحدان خوبی هم دارد. به‌عبارت‌دیگر دنیای غرب باید دنیای جدید شرق را بپذیرد.


این اقتصاددان با اشاره به اینکه چین به دنبال طراحی ابزار است، عنوان کرد: ابزاری که بتواند تک هژمون دنیای غرب را کنار بگذارد. یکی از آن ابزارها بحث سازمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی است و دیگری فراهم کردن زیرساخت‌های سازمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی است.


عضو هیئت‌علمی دانشگاه خوارزمی با تأکید بر اینکه گروه بریکس نیز با ایده چین شکل گرفت، خاطرنشان کرد: روسیه و هند به‌عنوان دو کشور بسیار مهم و تأثیرگذار عضو این گروه هستند. هرچند که برزیل و آفریقای جنوبی نیز عضو بریکس هستند اما در واقع این گروه بر پایه چین، روسیه و هند شکل‌گرفته است.


انتهای پیام/۴۱۰۶/

انتهای پیام/

برچسب ها: چین جهان اسلام
ارسال نظر