صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش و دانش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۲۸ - ۲۳ تير ۱۴۰۱
کارشناس مسائل منطقه در گفتگو با آنا:

شینزو آبه نه مبارز بود و نه در ژاپن رقابت‌ها خشن است/ترور نخست‌وزیر سابق زنگ هشداری برای چشم‌بادامی‌ها

کارشناس منطقه با اشاره به ترور شینزو آبه گفت: آنچه در خصوص پیامدهای ترور شینزوآبه مطرح شده این است که احتمالاً این ترور یک علامت باشد از اینکه ژاپن به مرور از فضای آرام در حال خارج شدن است.
کد خبر : 669144

سعدالله زارعی در گفتگو با خبرنگار گروه جهان خبرگزاری آنا با اشاره به ترور شینزو آبه نخست‌وزیر سابق ژاپن و تحلیل روایت‌های مطرح شده حول محور مرگ وی، گفت:شینزوآبه منصب رسمی در ژاپن نداشت و نخست‌وزیر سابق و رئیس حزب بود و تروری که صورت گرفت در مراسم سخنرانی حزبی برای انتخابات رخ داد، این ترور در هاله‌ای از ابهام قرار گرفت و خود دولت ژاپن نیز اطلاعات چندانی بیرون نداد و تنها ادعا کرد که ضارب دستگیر شده و انگیزه ترور نیز انگیزه انتقام‌جویانه ‌و تعبیری غیر سیاسی بوده است.


وی با بیان اینکه کمبود اطلاعات در خصوص ترور آبه تحلیل آن را سخت کرده است، افزود: اینکه گفته شده شینزو آبه مواضع ضدآمریکایی داشته و علت مرگ او این است چنین مطلبی در سابقه وی خیلی نمودار نیست، یعنی ما به جز اینکه کسی ادعا کرده که وی دو هفته قبل درباره آمریکا مطلبی گفته اطلاع دیگری نداریم.


زارعی ادامه‌ داد: مطلبی نیز که منصوب به شینزو آبه شده تند و تیز نیست که عامل قتل فردی در این جایگاه باشد و لذا نمی‌شود راجع این موضوع با قاطعیت صحبت کرد زیرا اطلاعاتی در دست نیست.


این کارشناس منطقه با تأکید بر اینکه شینزوآبه نه مبارز بوده و نه در فضای ژاپن رقابت‌ها خشن است که بتوان ترور یک نخست‌وزیر سابق را توجیه کرد، گفت: در صحنه ژاپن سابقه این گونه اقدامات آن قدری نیست


که چنین اظهاراتی مطرح شود زیرا یک ترور در سال ۱۹۶۵ و یک ترور نیز در ۲۰۲۲ در فاصله زیاد رخ داد از این رو نمی‌توان حرف قاطعی زد و تحلیل روشنی ارائه داد.


این استاد دانشگاه با بیان اینکه آنچه در خصوص پیامدهای ترور شینزوآبه مطرح شده این است که احتمالاً این ترور یک علامت باشد از اینکه ژاپن به مرور از فضای آرام در حال خارج شدن است، افزود: این ترور می‌تواند هشداری باشد که از این پس شاهد اتفاقاتی از این دست و تکرار آن باشیم از این رو ژاپنی‌ها باید بیشتر مراقب باشند.


وی با تأکید بر اینکه ممکن است ژاپن دشمنانی داشته باشد اما احتمالات در خصوص ترور مذکور باید بر مبنایی باشد، گفت: در مورد آبه یک روند اعتراضی در خصوص سیاست‌های جهانی شده دیده نشده است.


زارعی همچنین در پاسخ به این سؤال که آیا اظهارات انتقادی آله در خصوص اوکراین می‌تواند دلیلی بر ترور او باشد، افزود:حرف‌های انتقادی در خصوص جنگ اوکراین از سوی افراد بسیاری در دنیا زده شده این دلیل نمی‌شود که به این دلیل کسی ترور شود


آبه معروف به این نیست که مواضع تندی در عرصه جهانی داشته باشد.


انتهای پیام/۴۱۲۹/

انتهای پیام/

ارسال نظر