صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۱۴ - ۲۱ تير ۱۴۰۱

تقابل ایران و آمریکا در توافق هسته‌ای / به‌راستی چه کسی از برجام خارج شد؟

جامعه باید «خباثت و دشمنی امریکا» با مردم ایران را درک و فهم کند و الا عامل همه مشکلات را نظام مقدس جمهوری اسلامی معرفی خواهند کرد.
کد خبر : 668834

گروه جهان خبرگزاری آنا – امیرحسین بکائیان؛ وزیر امور خارجه آمریکا به‌تازگی در سخنانی جالب بیان کرده که آن‌قدر فشار می‌آوریم و تحریم می‌کنیم تا ایران به برجام برگردد!


طرح چنین مواضعی از سوی مقامات ارشد دیپلماتیک ایالات‌متحده در شرایطی است که به اذعان همکارانش این ایران است که آن‌ها را به میز مذاکره برگردانده.


گرچه از کسانی که سابقه بدعهدی‌شان در تمام موارد دیگر روشن‌شده نمی‌توان توقع کلامی جز این داشت؛ اما حداقل در تقابل رسانه‌ای با این مواضع باید دو نکته اساسی را مدنظر قرار داد.


اول اینکه؛ ایران قطعاً طرفی است که همواره به برجام پایبند بوده و رئیس آژانس انرژی اتمی نیز تقریباً بیش از هفت بار به این موضوع اشاره‌کرده است، که ایران به‌تمامی تعهداتش عمل کرده، اما آمریکا عهدشکنی کرد و از برجام خارج‌شده است.


اما گواه ادعای فوق کجاست؟


"برنامه جامع اقدام مشترک یا برجام، پس از حدود ۲۰ ماه مذاکرات فشرده میان ایران و کشورهای ۱+۵، در ۲۳ تیر ۱۳۹۴ (۱۴ ژوئن ۲۰۱۵) به دنبال تفاهم هسته‌ای لوزان، در وین اتریش به امضا رسید و در دی‌ماه همان سال به مرحله اجرا درآمد، اما به‌رغم متعهد بودن ایران به تعهدات خود در برجام، آمریکا از پایبندی به این توافق‌نامه سر باز زد و پس از نقض برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل، دونالد ترامپ رئیس‌جمهور جمهوری‌خواه آمریکا در روز ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ رسماً از برجام خارج شد و بازگشت تحریم‌ها به‌صورت گذشته را اعلام کرد ".


" جمهوری اسلامی ایران یک سال پس از خروج آمریکا از برجام و گفت‌وگو با کشورهای عضو برجام، سرانجام در ۱۸ اردیبهشت ۹۸ رویکرد تازه‌ای اتخاذ کرد و تصمیم گرفت به میزان پایبندی کشورهای باقیمانده در برجام، به این توافقنامه پایبند باشد. یعنی با وجود خروج آمریکا از این معاهده و شانه خالی کردن طرف مذاکره اروپایی ایران باز هم در برجام ماند و تلاش به طراحی جدیدی در حاشیه این معاهده کرد تا حداقل اصل پایه آن از بین نرود.


نکته دومی که باید در این گزارش به آن توجه داشت این است که جامعه باید «خباثت و دشمنی امریکا» با مردم ایران را درک و فهم کند و فشارها و تحریم‌های ناشی از ستمگری بی‌دلیل آن‌ها را به‌طور واضح ببیند، و الا عامل همهٔ مشکلات (چه آن‌هایی که به تحریم‌ها مرتبط است و چه آن‌هایی که نیست) را نظام مقدس جمهوری اسلامی معرفی خواهند کرد!


در این بازی رسانه‌ای که غرب به راه انداخته باید برای مردم روشن شود که جمهوری اسلامی ایران با موضع روشن و شفاف خود به‌عنوان عضو متعهد به برجام برای تحریم‌های غیرقانونی و یک‌جانبه آمریکا علیه ایران و انتفاع اقتصادی ملت از برجام تلاش می‌کند و آمریکا به‌عنوان عضو خارج‌شده از برجام باید تصمیم سیاسی خود را بگیرد تا بتواند به جمع اعضای برجام بازگردد.


طرف آمریکایی به‌جای اینکه با نشان دادن اراده جدی و گرفتن تصمیم سیاسی تلاش کند که مذاکرات ۱۱ ماهه را به نتیجه برساند، همواره تلاش می‌کند تا با بازی رسانه‌ای، مذاکرات را با چالش و کندی مواجه کند. بااین‌حال اختلافات کوچک اما مهمی میان ایران و آمریکا باقی‌مانده است که حل‌وفصل آن‌ها نیازمند تصمیم سیاسی واشنگتن است. توافق نهایی هنوز حاصل نشده و زمان قطعی برای آن وجود ندارد. اما با همهٔ این موارد این ایران است که پای امضای خود مقتدرانه ایستادگی کرده و غرب را بار دیگر به نقطه‌ای رسانده که راهی جز مذاکره و توافق با ایران ندارد.


انتهای پیام/۴۱۰۶/

انتهای پیام/

ارسال نظر