صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۵۸ - ۲۱ تير ۱۴۰۱
مهدوی‌نور عنوان کرد؛

مهارت‌های نرم راه ورود به موقعیت‌های شغلی/ رشته‌های مهارتی بازنگری شوند

رئیس امور توسعه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای مهارتی و کاربنیان دانشگاه آزاد اسلامی گفت: امروز 85 درصد از اشتغال‌های مهارتی را مهارت‌های نرم تشکیل می‌دهند.
کد خبر : 668626

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از بجنورد، سیدحاتم مهدوی‌نور در جلسه مهارت‌آموزی خراسان شمالی اظهار کرد: امروزه تکنولوژی در حال پیشرفت و تغییر است؛ بنابراین اگر بخواهیم در جامعه کارآفرینی کنیم، نیاز داریم نیروی کار به‌روز شود و مهارت‌ها و تخصص‌های لازم را به‌طور مداوم آموزش ببیند.


وی افزود: بیکاری قشر جوان با مهارت‌آموزی جبران می‌شود و زمانی که جوان تحصیل‌کرده مهارت لازم را به‌صورت تخصصی نیاموزد در زمان ورود به بازار کار با چالش‌های زیادی مواجه خواهد شد؛ چراکه مهارت لازم را برای شغل و کسب‌وکار نیاموخته است.


رئیس امور توسعه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای، مهارتی و کاربنیان دانشگاه آزاد اسلامی تبیین کرد: برای ورود به عرصه‌های گوناگون شغلی فقط ۱۵ درصد از مهارت‌های سخت و به عبارتی مهارت‌های شغلی موردنیاز بوده و ۸۵ درصد دیگر مهارت‌ها، مهارت‌های نرمی هستند که در کنار مهارت‌های سخت به افراد آموزش داده می‌شود.


مهدوی‌نور یادآور شد: اگر افراد در زمان بدو ورود به بازار کسب‌وکار مهارت‌های لازم را کسب کنند، کار موردنظر با کمترین زمان، کمترین میزان خطا و با بهره‌وری بالا به سرانجام خواهد رسید.


رئیس امور توسعه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای مهارتی و کاربنیان دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: با توجه به فرمایش مقام معظم رهبری باید آموزش مبنی بر مهارت را در دستور کار قرار دهیم تا نیروی انسانی متخصص ماهر و کارآمد متناسب با نیاز بازار کار تربیت کنیم. دانشگاه آزاد اسلامی زیست‌بوم مهارت‌آموزی را طراحی کرده که دارای اجزای مختلفی بوده و اساس زیست‌بوم مهارت‌آموزی یعنی نظام‌نامه آموزش فنی و حرفه‌ای مهارتی در سال ۹۹ ابلاغ‌ شده است.


وی اضافه کرد: در این زیست‌بوم مراکز مدیریت مهارت‌آموزی و مشاوره شغلی قرار دارند که وظیفه هدایت و راهنمایی افراد بر اساس استعداد، بازار کاردوی نور در واحد بجنورد کنونی و آینده را بر عهده‌دارند؛ چراکه هدایت تحصیلی و شناسایی علاقه‌مندی‌های فردی به افراد کمک خوبی در انتخاب رشته تحصیلی و شغل دارد و فرد به‌راحتی می‌تواند برای آینده خود برنامه‌ریزی صحیحی داشته باشد.


مهدوی‌نور تشریح کرد: افراد شاغل در این مراکز مشاوره باید خود تخصص کافی را داشته و تسلط کافی به شغل‌های موردنیاز در آینده و نیازهای جامعه داشته باشند. در این زیست‌بوم آموزش‌های مهارتی کوتاه‌مدت و بلندمدت ارائه می‌شود. رشته‌های مهارتی در استان‌های مختلف باید بازنگری شوند و با توجه به نیاز هر استان رشته‌های موردنیاز و سرفصل‌های مهم موردتوجه قرار گیرد.


لزوم داشتن روحیه جهادی برای پیشبرد امور


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان‌شمالی هم گفت: دانشگاه آزاد اسلامی دارای تجهیزات و امکانات خوبی در زمینه‌های گوناگون آموزشی، پژوهشی و دانشجویی است که باید به‌درستی از این امکانات استفاده و بهره لازم ببریم. روحیه جهادی کار کردن در تک‌تک اعضای خانواده دانشگاه آزاد اسلامی برای پیشبرد امور وجود دارد و باید همه توان خود را برای پرورش و تربیت نیروی جوان، زبده و متخصص بگذاریم.


غلام‌رضا کاظمی با بیان شعار دانشگاه آزاد «هر دانشجو یک مهارت» ادامه داد: زمینه تحصیل و یادگیری مهارت در واحدهای دانشگاهی استان باید به‌دقت مورد توجه قرار گیرد تا با توجه به نیازها و تقاضای بازار کار منطقه و استان نیروهایی ماهر، کارآفرین و متخصص پرورش دهیم.


یکی از راهکارهای رسیدن به تمدن داشتن علم است


حجت‌الاسلام علی یوسفی‌فر رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های آزاد اسلامی خراسان شمالی هم مطرح کرد: یکی از راهکارهای رسیدن به تمدن داشتن علم است؛ زیرا علم قدرت می‌آفریند و می‌تواند جریان ساز تمدن اسلامی باشد. یکی از جلوه‌های حرکت علمی کشور این بوده که علم را به مهارت تبدیل کنیم و بدین ترتیب علم، مهارت و تخصص را برای خدمت به جامعه به‌کارگیریم.



افزایش رشته‌های مهارتی لازمه مهارت‌افزایی


معاون آموزش‌های عمومی و مهارتی بجنورد هم عنوان کرد: در اکثر واحدهای دانشگاهی دانشکده مهارت تأسیس‌ شده که دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد نیز جزء استان‌های پیشگام در این زمینه بوده است.


حجت‌الاسلام محمود حق بجانب توضیح داد: برای اینکه در استان خراسان شمالی در زمینه مهارت افزایی بتوانیم به‌خوبی ورود کنیم باید رشته‌های مهارتی کاردانی با توجه به نیاز و درخواست متقاضیان در نظر گرفته شود تا بتوانیم نیروی جوان را برای ورود به بازار کار با مهارت کامل تربیت سازیم که مسئولیتی سنگین برای متولیان این امر خواهد بود.


امیر گوهری سرپرست دانشکده مهارت و کارآفرینی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد هم گزارشی از رشته‌های تحصیلی، کارگاه‌های آموزشی برگزارشده موردنیاز استان توسط دانشکده و ... ارائه کرد.


به گزارش آنا، در پایان جلسه، رئیس امور توسعه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای مهارتی و کاربنیان دانشگاه آزاد اسلامی به همراه مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد از کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌ها تخصصی این واحد دانشگاهی بازدید کرد.


انتهای پیام/4078/4121/

انتهای پیام/

ارسال نظر