صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۰۷ - ۲۰ تير ۱۴۰۱

تولید نانوذرات با خاصیت دماسنجی و هیتر

پژوهشگران ژاپنی نانوذراتی ساختند که می‌توانند با ایجاد گرما سلول‌های سرطانی را از بین ببرند و به آرامش عضلات کمک کنند.
کد خبر : 668535

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا؛ پژوهشگران ژاپنی نانوذراتی ساختند که می‌توانند با ایجاد گرما سلول‌های سرطانی را از بین ببرند و به آرامش عضلات کمک کنند. این نانوذرات در نقش دماسنج‌ نیز می‌توانند حسگری دما را در سلول‌ها انجام دهند.


نانوذره‌ای که همزمان هم هیتر (گرم‌کننده) و هم نانو دماسنج است توسط محققان دانشگاه ژاپن ساخته شده است. به گفته محققان، این فناوری یک پیشرفت قابل توجه است که نه تنها به آرامش عضلات کمک می‌کند، بلکه می‌تواند سلول‌های سرطانی را نیز از بین ببرد.


ساتوشی آرای و همکارانش در دانشگاه کانازاوا با موفقیت نشان دادند که قرار دادن یک نقطه حرارتی قابل کنترل در بافت می‌تواند در اصلاح عملکرد سلولی موثر باشد.


قرار دادن نانوذره در سلول‌های زنده منجر به ایجاد یک نقطه گرمایی می‌شود که با روشن و خاموش کردن آن، مدولاسیون کنترل‌شده فعالیت‌های سلولی محلی را امکان‌پذیر می‌کند.


توانایی گرم کردن مناطق با ابعاد نانومتری در بافت‌های زیستی نقشی کلیدی در حوزه زیست پزشکی دارد. بسیاری از فرآیندهای زیستی به دما حساس هستند و توانایی تغییر موضعی دما راهی برای دستکاری فعالیت سلولی فراهم می‌کند.


مهم‌ترین هدف تخریب سلول‌های سرطانی با گرم کردن آن‌ها است. علاوه بر نیاز به مکانیزم گرمایش موضعی درون بافتی، اندازه‌گیری آنی دمای تولید شده نیز مهم است.


این نانوذره که توسط دانشمندان “nanoHT” نامیده می شود – مخفف نانو گرماسنج – یک ماتریس پلیمری است که یک مولکول رنگ (به نام EuDT) را برای حسگری دما و یک مولکول رنگ دیگر (به نام V-Nc) برای آزاد کردن گرما در خود جای داده است. مولکول دوم از طریق تبدیل نور به انرژی حرارتی با تابش لیزر مادون قرمز نزدیک – با طول موج ۸۰۸ نانومتر – روی V-Nc منجر به گرمایش سریع و افزایش شدید دما می‌شود.


انتهای پیام/

انتهای پیام/

ارسال نظر