صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۹:۳۸ - ۱۷ تير ۱۴۰۱

غرب بحران‌زده و اعتراض‌هایی که شنیده نمی‌شود

آمارهای رسانه‌ها و نهادهای غربی حاکی از بروز همزمان بحران‌های اقتصادی و سیاسی کم سابقه و افزایش قابل ملاحظه اعتراضات اجتماعی در این کشورهاست.
کد خبر : 668271

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، در بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکا اعتراضات مردمی علیه سیاست‌های دولت‌ها بویژه در زمینه ناتوانی از مدیریت وضعیت اقتصادی و مهار تورم افسار گسیخته شدت گرفته است. شکست حزب محافظه‌کار در انتخابات محلی انگلیس که سرمنشاء استعفاهای زنجیره‌ای در کابینه جانسون بود و ناکامی ائتلاف مکرون در انتخابات پارلمانی فرانسه که در چند دهه اخیر کم سابقه بوده است، نمونه هایی از این نوع اعتراض‌های مردمی به سیاست‌های دولت است.


کارشناسان سیاسی معتقدند که به احتمال زیاد این رخداد در انتخابات پارلمانی آمریکا نیز تکرارخواهد شد


در انتخابات میان‌دوره‌ای ایالات متحده آمریکا در روز سه شنبه، ۸ نوامبر ۲۰۲۲ برای تعیین تکلیف تمام ۴۳۵ کرسی مجلس نمایندگان و ۳۵ کرسی از ۱۰۰ کرسی مجلس سنا رای‌‍‌گیری صورت خواهد گرفت.


بعد دیگر این اعتراض‌های مردمی در قالب اعتصاب‌های سراسری نمود یافته است. چنانکه در بسیاری از کشورهای اروپایی همچون انگلیس، فرانسه، اسپانیا، آلمان، ایتالیا و.... شرکت‌های هواپیمایی و اتحادیه‌های حمل و نقل ریلی و جاده‌ای اعتصاب‌های سراسری برگزار کرده‌اند.


اعتراض‌های مردمی به سیاستهای جنگ افروزانه غرب که موجب شکل گیری بحران جهانی غذا و انرژی شده از جمله وجوه پررنگ تظاهرات خیابانی است.


بانک مرکزی انگلیس هم هفته گذشته اعلام کرد؛قیمت کالاهای ضروری مانند غذا و انرژی در بریتانیا و در سطح جهان به شدت افزایش یافته و چشم‌انداز رشد بدتر شده است.


روزنامه فایننشال‌تایمز با اشاره به تشدید سیاست‌های پولی بانک‌های مرکزی در حوزه یورو، پیش‌بینی کرده که این تصمیم‌ها می‌تواند اقتصادهای بزرگ اروپا را وارد رکود کند. این روزنامه عنوان کرد: بیش از ۴۰ میلیارد دلار اوراق مشارکت اروپایی در حال حاضر به سختی معامله می‌شوند.


محاسبات فایننشال‌تایمز بر اساس شاخص‌های شرکت خدمات مالی «اینتراکتیو دیتا» نشان می‌دهد که اوراق قرضه شرکتی در پایان سال ۲۰۲۱ به میزان ۶ میلیارد یورو انباشت شده است. حجم بدهی شرکت‌های بزرگ از تاریخ ۳۱ مه (۱۰ خرداد) تا ۳۰ ژوئن (۹ تیر) بیش از دو برابر شده و نگرانی‌ها در مورد اینکه تصمیمات بانک مرکزی مبنی بر تشدید سیاست‌های پولی که می‌تواند اقتصادهای بزرگ را وارد رکود کند، افزایش یافته است.


نرخ تورم در کشورهایی که از واحد پولی یورو استفاده می‌کنند به شکل چشمگیر و کم‌سابقه‌ای افزایش یافته و رکورد تازه‌ای را از خود به جای گذاشته است. بر اساس آخرین گزارش اداره آمار اتحادیه اروپا موسوم به یورواستات، تورم سالانه در ۱۹ کشور منطقه یورو در ماه ژوئن (خرداد- تیر) به نرخ ۸.۶ درصد رسید که از میزان ۸.۱ درصد ثبت شده در ماه مه (اردیبهشت- خرداد) عبور کرده است.


بدین ترتیب نرخ تورم در منطقه یورو از سال ۱۹۹۷، زمان ثبت پول واحد اروپایی تاکنون در بالاترین سطح خود قرار گرفته است. بهای انرژی در منطقه یورو ۴۱.۹ درصد افزایش یافته و قیمت مواد غذایی و دخانیات نیز به تبع آن با افزایش ۸.۹ درصدی همراه بوده است. در انگلیس به دلیل وخامت اوضاع، پارلمان این کشور از دولت جانسون خواسته تا وزارت فقر غذایی تشکیل دهد.روزنامه بیلد آلمان نیز در گزارشی اعلام کرد؛ به دلیل افزایش تورم مردم مجبور به کاهش وعده‌های غذایی خود شده‌اند به صورتی که از هر ۶ آلمانی یک نفر برای صرفه جویی در هزینه ها یک وعده غذایی را حذف می‌کند.


فیگارونیز در گزارشی عنوان می‌کند که تورم فرانسه رکورد ۳۷ ساله را شکست.


این نشریه اضافه می کند؛قیمت مسکن، بیمه، خدمات تامین اجتماعی، اجاره، آب، جمع‌آوری زباله‌های خانگی، در حال افزایش است. غرب در حالی با بحران اقتصادی و تورمی مواجه است و از کسری بودجه برای رفع نیازهای مردم رنج می برد که همزمان ۶۰۰ میلیارد دلار برای مقابله با چین اختصاص داده است.


بی‌تدبیری غرب در این شرایط زمانی آشکارتر می‌شود که این کشورها در شرایط بحران انرژی در مسیر توافق با یکی از بزرگترین دارندگان انرژی یعنی ایران سنگ‌اندازی می‌کنند. بی تفاوتی دولتمردان غرب به مطالبات و مشکلات مردم را در این جمله بایدن می‌توان آشکارا مشاهده کرد که می‌گوید: "تورم در آمریکا به دلیل حمایت از اوکراین است ، مردم باید تحمل کنند".


منبع: نورنیوز


انتهای پیام/۴۱۲۹/

انتهای پیام/

ارسال نظر