صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۴۹ - ۱۵ تير ۱۴۰۱

امید به آینده در سیره امام محمد باقر(ع) کاملا متجلی است/ توصیه به جوانان برای تدقیق در دعای عرفه

دبیر شورای نگهبان گفت: امید به آینده و فراهم آوردن زمینه برای گسترش مفاهیم دینی توسط ائمه بعدی در سیره امام محمد باقر(ع) کاملا متجلی است.
کد خبر : 668048

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی شورای نگهبان، آیت‌الله احمد جنتی دبیر شورای نگهبان امروز چهارشنبه (۱۵ تیر ۱۴۰۱) در جلسه این شورا با اشاره به فرا رسیدن ایام شهادت امام باقر (ع) ضمن عرض تسلیت به مناسبت فرارسیدن شهادت آن حضرت، به ویژگی‌های شخصیتی ایشان اشاره کرد و گفت: امام باقر (ع) به مدت ۱۹ سال امامت کردند؛ در دورانی که آموزه‌های دین اسلام از طریق ترویج احادیث جعلی فراوان تحریف شده بود، ایشان با نقل روایات صحیح به مبارزه با این تحریف خطرناک پرداختند.


وی با بیان اینکه با وجود سختگیری بنی‌امیه، آوازه علم حضرت امام محمدباقر(ع) از سرزمین حجاز فراتر رفته بود و علما از اقصی نقاط جهان برای دیدن آن حضرت به مدینه می‌رفتند، خاطرنشان کرد: امید به آینده و فراهم آوردن زمینه برای گسترش مفاهیم دینی توسط ائمه بعدی در سیره امام محمد باقر(ع) کاملا متجلی است.


آیت‌الله جنتی با اشاره به اینکه امام باقر(ع)، دانشمندان برجسته‌ای را در رشته‌های گوناگون معارف چون فقه، حدیث، تفسیر و دیگر شاخه‌های علوم اسلامی تربیت کردند، افزود: آن حضرت این اقدامات مهم و اساسی را با سازماندهی شاگردان در قالب وکیل و نایب انجام دادند و حتی در منابع معتبر ذکر شده که تعداد شاگردان ایشان به حدود ۴ هزار نفر می‌رسید.


وی ادامه داد: دوران امام باقر(ع)، دوران مواجهه اندیشه‌های اسلامی و غیر اسلامی و روزگار رونق بازار فرقه‌های انحرافی بود و مناظرات زیادی بین دانشمندان ادیان مختلف و رهبران فرقه‌های مختلف با امام از سوی دربار سازماندهی شد که هدف‌شان از بین بردن اعتبار علمی ایشان و مخدوش کردن چهره‌شان در جامعه بود که آن حضرت از تمام این مناظره‌ها سربلند بیرون آمدند و دشمنان را ناکام گذاشتند.


آیت‌الله جنتی با تأکید بر اینکه وصیّت‌هایی که امام محمد باقر(ع) نسبت به فرزندشان حضرت امام صادق (ع) و برخی افراد دیگر داشته‌اند، گنجینه‌های ارزشمندی است که برای ما به یادگار مانده است، تصریح کرد: «وقف» و «برپایی مجلس عزای اهل بیت (س)» دو سنت مهم و ماندگاری است که حضرت امام محمد باقر (ع) در وصیت‌شان به حضرت امام صادق(ع) بر آن‌ها تأکید فرموده‌اند.


دبیر شورای نگهبان در ادامه سخنان خود به ایام ۹ ذی‌الحجه، روز عرفه اشاره و با تأکید بر استفاده همگان از فضائل این دعا، گفت: در آستانه روز عرفه هستیم، در واقع ماه ذی‌الحجه ماه مناجات و نیایش است و اوج این نیایش هم روز عرفه است که بهترین فرصت برای استفغار از درگاه الهی محسوب می‌شود که از خداوند می‌خواهیم به ما توفیق استفاده از برکات این روز را عطا فرماید.

وی با تأکید بر اینکه دعای حضرت امام حسین(ع) در روز عرفه سرشار از مضامین بلند اعتقادی و عرفانی است، به جوانان توصیه کرد که به خواندن این دعا در روز عرفه اکتفا نکنند و در ایام دیگر نیز ضمن دقت در معنای این دعای عالی المضامین از معارف موجود در آن بهره ببرند و در مجالس مذهبی نیز توجه بیشتری به مفاهیم این دعای ارزشمند بشود.


آیت‌الله جنتی همچنین در خاتمه با اشاره به فرارسیدن عید سعید قربان گفت: عید قربان از بزرگترین اعیاد مسلمانان و یادآور بندگی خالصانه در برابر خداوند و نیز یادآور تقدیر خداوند از ایثارگری مومنانه است. در واقع این روز و مناسک این روز سرشار از آموزه های تربیتی است که امیدواریم به برکت این عید سعید، روزبه روز شاهد وحدت بیشتر مسلمانان جهان و افزایش عزت و اقتدار امت اسلامی باشیم.


انتهای پیام/۴۱۶۴/

انتهای پیام/

ارسال نظر