دانشجویان بینالملل باید در حوزههای سیاسی مورد توجه قرار گیرند
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، نشست خبری «نخستین دوره تخصصی اندیشه های مطهر» ویژۀ دانشجویان بینالملل مسلمان دانشگاهها و موسسات آموزشی سراسر کشور با هدف توانمندسازی دانشجویان بینالملل به عنوان سفیران تمدن اسلامی و تعمیق، تحکیم و آشنایی بیشتر با مبانی اندیشههای اسلامی، با حضور حجتالاسلام حسام الدین خلعتبری، مسئول اجرایی و محتوایی دوره در دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شد.
حجتالاسلام خلعتبری در این نشست ضمن تشریح برنامهها، به حضور دانشجویان مسلمان در این دوره به عنوان گروه هدف اشاره کرد و گفت: در نخستین دوره تخصصی اندیشههای مطهر که در مرداد ماه ۱۴۰۱ به میزبانی دانشگاه علامه طباطبائی برگزار میشود، به دلیل نیاز به ایجاد هماهنگی، تمرکز بر حضور دانشجویان مسلمان است.
وی درباره نام گذاری این طرح بیان کرد: نام این دوره را «اندیشه مطهر» گذاشتهاند که منظور از این نام رسیدن به اندیشه پاک است. یعنی اندیشه ای که بر مبنای فطرت و وجود انسان است و شیاطین به دنبال گرفتن این اندیشه هستند. این اردو، زمینهسازی برای اندیشه پاک است زیرا اندیشه پاک میتواند زمینه ساز عمل و رفتار پاک شود. بهترین اندیشهها، اندیشه اسلامی که در فرهنگ اسلامی مطرح میشود.
دانشجویان بینالملل باید در حوزههای اندیشهای، رفتاری، فرهنگی و سیاسی مورد توجه قرار گیرند
مسئول اجرایی و محتوایی دوره با اشاره به اهمیت جایگاه آموزش، ادامه داد: امروزه آموزش بیش از هر زمان دیگری نقش اساسی در یادگیری حوزههای، نظری، اندیشه ای و رفتاری دارد. وظیفه دانشگاه پرداختن به تمام این حوزهها است تا انسان را برای اجتماع تربیت و شایستگیها و توانمندیهای او را نمایان کند. دانشجویان مخاطبان اصلی ما هستند چرا که آنها در آینده جامعه را مدیریت خواهند کرد. دانشجویان بین الملل نیز از این قاعده مستثنی نیستند و آنها هم باید در حوزه های اندیشهای، رفتاری، فرهنگی و سیاسی مورد توجه قرار گیرند. یکی از دغدغههای مهم، پر کردن اوقات فراغت این دانشجویان، به ویژه در تابستان است.
وی بیان کرد: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای نخستین بار، آموزشهای نظری و عملی به دانشجویان بینالملل را در بستری اندیشه ساز، شادیبخش و رفتار ساز آغاز کرده است و مسئولیت برگزاری نخستین دوره را به دانشگاه علامه طباطبائی، به عنوان بزرگترین دانشگاه علوم انسانی در سطح خاورمیانه سپرده است تا این دانشگاه ضمن راهبری، بتواند برنامههای پر محتوا تهیه کند. پیشنهاد من به وزارت عتف و رئیس دانشگاه این است که دبیرخانه دائمی برگزاری این دورهها، در دانشگاه علامه طباطبائی استقرار پیدا کند.
آشنایی دانشجویان بینالملل با آئین و فرهنگ ایرانی باعث هم افزایی بین جوامع میشود
حجتالاسلام خلعتبری گفت: آشنایی دانشجویان با آیین و فرهنگ های ایران، ایجاد زمینه برای برقراری ارتباط و تعاملات فرهنگی، سیاسی و اجتماعی بیشتر با کشورها از طریق دانشجویان، تاثیرگذاری بر افکار عمومی جوامع دیگر به واسطه دانشجویان، زمینه سازی برای همافزایی بین جوامعی، کمک به روند بینالمللی شدن دانشگاه، معرفی زبان فارسی به عنوان یک زبان بسیار فاخر و آشنایی بیشتر با مبانی اندیشههای اسلامی، برخی از اهداف این دوره است.
وی افزود: این دوره تخصصی در شش محور دینداری در تمدن نوین اسلامی، فرصتها و ظرفیتهای جهان اسلام، تهدیدها و چالشهای جهان اسلام، سواد رسانهای و جنگ شناختی، هویت دانشجویی و مهارت های زندگی برگزار میشود و برنامههای جانبی زیارتی و سیاحتی، برگزاری مسابقات متنوع ورزشی و فرهنگی، بازدید از فضاهای طبیعی، بازدید از شهرک های نوآوری، برگزاری گفتوگوهای آزاد شبانه دانشجویان با استادان، ارتباط مستقیم دانشجویان با مسئولان وزارت عتف و نقد فیلم نیز بر غنای آن خواهد افزود.
حجتالاسلام خلعتبری به ظرفیت ۴۰۰ نفری طرح اشاره کرد و گفت: برای دانشجویان دختر، ۱۵۰ نفر و برای دانشجویان پسر، حدود ۲۵۰ نفر ظرفیت ایجاد شده است. تفاوت در تعداد به این دلیل است که دانشجویان پسر بینالملل بیشتر از دانشجویان دختر است. این دوره تخصصی برای خانم ها از ۱ تا ۱۰ مردادماه و برای آقایان از ۲۰ تا ۳۰ مرداد ماه ۱۴۰۱ برگزار می شود.
گفتنی است، دانشجویان بینالملل مسلمان دانشگاهها و موسسات آموزشی سراسر کشور که علاقهمند به شرکت در این دوره هستند میتوانند از طریق لینک https://atu.ac.ir/fa/form/۲۹ ثبتنام کنند.
انتهای پیام/۴۱۶۷/
انتهای پیام/