صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۴۴ - ۲۴ بهمن ۱۳۹۴

ناشران از شهر آفتاب نمی‌ترسند؟

برتری آمار نشر در هفته‌های اخیر نسبت به بازه مشابه در سال‌های قبل، تنها می‌تواند دو معنا داشته باشد: امیدواری ناشران یا ناگزیری‌شان!
کد خبر : 66791

هادی حسینی‌نژاد؛ خبرنگار فرهنگی آنا: با مروری بر آمار نشر حول و اطرافِ تاریخ قطعیِ انتقال نمایشگاه کتاب تهران به شهر آفتاب، روند صعودی آمارها نشان از این دارد که ناشران با وجود نگرانی‌های موجود، همچنان به میزان بالای فروش، امیدوارند.


بعد از کش و قوس‌ها و اظهارنظراتی که طی سال‌های اخیر پیرامون مکان جدید برگزاری نمایشگاه کتاب تهران از سوی مسئولان و برگزارکنندگان این رویداد فرهنگی در رسانه‌ها و جراید منتشر شد، و در ادامه مذاکرات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با شهرداری تهران، نهایتا در هشتمین جلسه شورای سیاست‌گذاری بیست‌و‌نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران روز چهارشنبه (7 بهمن ماه) که با حضور علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی معاون امور فرهنگی و اعضای شورای سیاست‌گذاری نمایشگاه در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، تصمیمِ انتقال این نمایشگاه به شهر آفتاب، قطعی شد.


انتشار این خبر، همراه بود با انتشار نظرات مختلفی از سوی اهالی نشر که میانگین آن‌ها، چیزی جز نگرانی نبود. عمده آن‌ها معتقد بودند بُعدِ مسافتِ شهر آفتاب از تهران، روی میزان بازدیدکنندگان و لاجرم میزان فروش ناشران تاثیر منفی خواهد گذاشت و این وضعیت در شرایطی که بازار نشر، حال و روز خوبی ندارد، نگرانی‌ها را بیشتر برمی‌انگیخت زیرا چرخه نشر در کشور ما از سال‌ها قبل (حتی از دوره‌ اول برگزاری نمایشگاه کتاب) به فروشِ مستقیم کتاب از سوی ناشر در نمایشگاه کتاب (و البته نمایشگاه‌های استانی) وابسته شده و از دست رفتنِ این امکان، چه بسا به ورشکستگی کامل این صنعت منجر شود.


با این وجود وقتی به آمار کتاب‌های منتشر شده قبل و بعد از اعلام قطعی نقلِ مکان کردن نمایشگاه کتاب تهران به شهر آفتاب نگاه می‌کنیم، با صعود آمارها مواجه می‌شویم که این امر نشان از امیدواری ناشران یا حداقل ناگزیری‌شان از دل بستن به نمایشگاه کتاب تهران دارد.































بازه‌های هفت روزه
(با محوریتِ 7 بهمن‌ماه)



تعداد کتاب‌های
منتشر شده



عناوین چاپ اولی



17 دی تا 22 دی



1833



1086



23 دی تا 29 دی



2496



1299



30 دی تا 6 بهمن



2535



1638



7 تا 14 بهمن



2987



1702




پرکتاب‌ترین گروه‌ها:



17 – 22 دی‌ماه:























گروه‌ها



تعداد کتا‌ب‌ها



کمک آموزشی



464



ادبیات



225



علوم اجتماعی



187




23 – 29 دی‌ماه:






















گروه‌ها



تعداد کتا‌ب‌ها



کمک آموزشی



617



کودک و نوجوان



381



ادبیات



353




30 دی‌- 6 بهمن:






















گروه‌ها



تعداد کتا‌ب‌ها



کمک آموزشی



520



علوم عملی



435



ادبیات



379




7 – 14 بهمن:






















گروه‌ها



تعداد کتا‌ب‌ها



کمک آموزشی



618



کودک‌و‌نوجوان‌و‌علوم عملی



503



ادبیات



334




با بررسی جداول بالا مشخص است کم‌دغدغه‌ترین گروه، ناشران کتاب‌های کمک‌ آموزشی هستند که معمولا به پشتوانه فرهنگِ تحصیل‌مدار جامعه ما، همیشه وضعیت مالی قابل قبولی داشته‌اند. اما ادبیات که معمولا یکی از پرمخاطب‌ترین گروه‌ها در نمایشگاه کتاب تهران به شمار می‌رود، گرچه جایگاه سومی خود را در این جداول حفظ کرده اما شاهد صعود چشم‌گیری در تعداد کتاب‌های منتشر شده در این گروه طی بازه‌های زمانی فوق نیستیم. حتی آمار کتاب در گروه کودک و نوجوان نیز که یکی دیگر از گروه‌های پرکار در سال‌های قبلِ نمایشگاه کتاب بوده، شاهد صعودی یک‌نواخت نیستیم.

نکته جالب دیگری که در بررسی آمارها با آن برمی‌خوریم، برتری آمار نشر در بازه زمانی مذکور در سال جاری نسبت به سال‌های قبل است که بیشتر از قبل بر احتمالِ مورد اشاره در این گزارش صحه می‌گذارد: امیدواری ناشران یا ناگزیری‌شان!؟


























17 دی تا 14 بهمن



تعداد کتا‌ب‌ها



چاپ اولی



92



7869



4420



93



7550



4397



94



9851



5725




انتهای پیام/

ارسال نظر