صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۲۲ - ۱۴ تير ۱۴۰۱
از سوی تشکل‌های دانشجویی ایرانی و غیر ایرانی صورت گرفت؛

دعوت از وزیر کشور برای پاسخگویی به مشکلات اتباع خارجی در ایران

جمعی از تشکل‌های دانشجویی و مجموعه‌های وابسته به دانشجویان مشغول به تحصیل در دانشگاه‌های ایران طی نامه‌ای به وزیر کشور از او دعوت کردند تا پاسخگوی سوالات دانشجویان در خصوص موانع و مشکلات اتباع خارجی باشد.
کد خبر : 667796

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، جمعی از دفاتر بسیج دانشجویی، هسته‌های بین‌الملل، گروه‌های جهادی و مجموعه‌های وابسته به دانشجویان مشغول به تحصیل در دانشگاه‌های ایران در نامه‌ای به احمد وحیدی، وزیر کشور از او دعوت کردند تا پاسخگوی سوالات دانشجویان در خصوص موانع و مشکلات اتباع خارجی از جمله محدودیت کارت‌های بانکی و گران شدن بلیت هواپیما باشد.


متن این نامه به شرح زیر است:


«مقام معظم رهبری (مدظله العالی) : طلاب و فضلای غیر ایرانی بدانند که آن‌ها در ایران اسلامی غریبه نیستند. شما حتّی مهمان هم نیستید، شما صاحبخانه‌اید. شما فرزندان عزیز من هستید. ما مقدم این پروانه‌های عاشق را که به شوق فراگیری معارف اسلام ناب به این دیار سفر کرده‌اند، گرامی میداریم.


جناب آقای دکتر احمد وحیدی


وزیر محترم کشور


نیک مستحضرید که جمهوری اسلامی ایران در نگاه حضرت امام خمینی (ره) صرفا یک حاکمیت سیاسی در محدوده مرزهای جغرافیایی نبوده، بلکه مجموعه‌ای مبتنی بر ماموریت‌ها و اهداف جهانی و بین المللی است که می‌خواهد پشتیبان نهضت ها، آزادی خواهان و مسلمانان در سراسر جهان باشد؛ که سوابق انقلابی حضرتعالی نیز به خوبی گواه آن است که اشراف کاملی نسبت به این عرصه از رسالت انقلاب اسلامی داشته و در عرصه بین‌الملل و خارجی جمهوری اسلامی نیز خدمات و مجاهدت‌های بسیاری داشته اید.


اما آنچه که اکنون موجب تدوین این نامه و طرح این بحث شده است، ضعف‌ها و تصمیمات و سیاست‌های سئوال برانگیزی است که ما را به تأمل واداشته است تا بپرسیم که در دهه پنجم انقلاب اسلامی، چقدر زیرساخت قانونی و سیاستی لازم برای ایفای نقش و تحقق ماموریت‌های بین‌المللی انقلاب اسلامی در میزبانی از برادران و خواهران مسلمان غیرایرانی فراهم شده است؟


اتباع خارجی مقیم ایران همواره با مشکلات زیادی روبرو هستند و با گذر زمان، تغییر شرایط و اخذ تصمیمات و اجرای سیاست‌های گوناگون، وضعیت و شرایط آن‌ها دچار چالش‌های جدی می‌شود. از اتباع مهاجر افغان و سوری که بسیاری از آن‌ها اقامت و مدارک قانونی هم نداشته و از هرگونه خدمات محروم هستند، تا دیگر اتباع خارجی از جمله دانشجویان، طلاب، علاقمندان و ایران شناسان، و همچنین بخشی از خانوده‌های معظم شهدا و رزمندگان غیرایرانی و یا افرادی که ازدواج با ایرانیان داشته اند و تجار و سرمایه گذاران از ملیت‌های مختلف که بطور قانونی در ایران هستند و اشخاصی که به جهت فعالیت‌ها و سوابق انقلابی و مجاهدت‌های خود از کشورهای تحت نفوذ دشمنان انقلاب اسلامی به جمهوری اسلامی پناه اورده اند و در داخل کشور سکنی گزیده اند.


به طور کلی اتباع خارجی در کشور دچار مشکلات و محدودیت‌های متعددی هستند؛ از انجام معاملات گرفته تا مسائل ساده‌ای نظیر خرید سیمکارت و بلیط قطار و هواپیما و... که انان را در امور روزمره و فعالیت عادی نیز دچار چالش می‌کند تا فرایندهای اداری، اقامتی، کنسولی و اخذ مجوزات خروج و... که به نظر می‌رسد بخش عمده‌ای از این مسائل نیز بیشتر به علت عدم بروزرسانی ساختارها و زیرساخت‌های الکترونیکی و شبکه اطلاعات اتباع خارجی می‌باشد؛ و علی‌رغم توانمندی و اشراف دستگاه‌های اطلاعاتی و نظارتی، اما همچنان بستر کافی و لازم جهت اخذ استعلامات و مجوزات و امور اداری، خدماتی و بانکی و... برای اشخاص حقیقی غیرایرانی وجود ندارد.


سیاست‌های اخیر نیز از جمله تغییر تعرفه خدمات شرکت‌های هواپیمایی برای اتباع خارجی و همچنین قطع و ممنوعیت ناگهانی ارائه هرگونه خدمات بانکی به دانشجویان و اتباع خارجی حاضر در داخل کشور، بخشی از نظام مسائلی است که پرداختن به آن به اندازه حل آن با توجه به سازوکارهای کنونی دشوار و نیازمند اهتمام و عزم جدی و همه‌جانبه است.


جدا از صحیح یا خطا بودن تصمیمات اخیر، پیامدهای منفی این سیاست ها، جریان دانشجویی مسلمان و انقلابی که همواره با مسائل انقلاب اسلامی مألوف بوده را بر این داشت است که چرایی عدم وجود زیرساخت‌های لازم برای خدمات دهی به اتباع خارجی که بخش قابل توجهی از آنان از نخبگان و فعالان و علاقمندان به انقلاب اسلامی هستند را جویا شود.


چنانچه معتقد هستیم که انقلاب اسلامی بر اساس نگاه متعالی امام خمینی (ره) حامی و پشتیبانی مسلمانان جهان است و مدافع حاکمیت نگاه امتی، برادری و برابری مسلمین و بی‌اعتباری مرزهای جغرافیایی استعماری بوده و در این راستا جمهوری اسلامی نیز بخواهد به عنوان ام القرای جهان اسلام میزبان برادران و خواهران مسلمانی باشد که با اهداف گوناگون فرهنگی، علمی، آموزشی، اقتصادی و گردشگری به ایران سفر می‌کنند، ضروری است دولت و سایر قوای کشور، در سطوح گوناگون سیاست گذاری، قانون گذاری، اجرا و نظارت با جدیت تلاش کنند تا بستر و زیرساخت‌های لازم و کافی جهت تحقق این امر را محقق نمایند.


اکنون مزید بر مشکلات و مسائل قبلی در ارائه خدمات الکترونیکی و بانکی و... به اتباع خارجی، تصمیمات اخیر در دو موضوع سیاست جدید سازمان هواپیمای کشوری برای اتباع خارجی و قطع ناگهانی خدمات دهی بانک‌ها به ایشان بدون اطلاع‌رسانی قبلی نیز، علاوه بر مشکلات و چالش‌های گوناگون معیشتی و اقتصادی و اداری و... که برای این عزیزان ایجاد نموده است، تبعات منفی گسترده‌ای نیز برای کشور به همراه داشته است که از جمله‌ی آن مخدوش شدن چهره جمهوری اسلامی نزد ملت‌های همسایه ما در منطقه و سوء استفاده جریانات مخالف محور مقاومت و جمهوری اسلامی در ایجاد اجماع و حرکت‌های مشترک در فضای مجازی و شناختی کشور گردیده است.


لذا تشکل‌های دانشجویی انقلابی سراسر کشور برای پیگیری مسائل اتباع خارجی از جمله دانشجویان، طلاب و فعالان و علاقمندان به انقلاب اسلامی که علی‌رغم تمامی فضاسازی‌های منفی رسانه‌های بیگانه و معاند علیه جمهوری اسلامی و با وجود مشکلات و مسائل اداری و اقتصادی بسیار، در کشور در حال تحصیل و فعالیت می‌باشند، ضمن درخواست پیگیری موضوع مذکور با قید فوریت، از حضرتعالی جهت گفتگو و هم‌افزایی پیرامون این مسائل دعوت به عمل می‌آورند.»


انتهای پیام/۴۱۶۷/

انتهای پیام/

ارسال نظر