صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

همت محققان دانشگاه آزاد اسلامی برای هوشمندسازی شهرها/ از ساخت آجر پازلی تا ارائه سازه‌های پیش‌ساخته مقام در برابر زلزله ۱۰ ریشتری

محققان دانشگاه آزاد اسلامی برای هوشمندسازی شهرها محصولات متنوعی را طراحی کرده‌اند که از ساخت آجر و سازه‌های پیش‌ساخته مقام زلزله و کم هزینه تا ارائه سامانه‌های مدیریت شهری را در برمی‌گیرد.
کد خبر : 667700

گروه دانشگاه خبرگزاری آنا – پروین طالبیان؛ این روزها که تکنولوژی پیشرفت لحظه‌ای پیدا کرده و برای هر چیزی مدلی ارائه می‌دهد شکل‌گیری شهرهای هوشمند نیز به عنوان یکی از اولویت‌های مهم تلقی می‌شود چراکه دیگر شهرهای هوشمند، رؤیایی در آینده نیستند و با ارائه وجود راهکارهای نوآورانه به سرعت در حال گسترش است. در این زمینه هر ساله نمایشگاهی با عنوان شهر هوشمند در تهران برگزار می‌شود تا دستاوردهای محققان کشور در آن به نمایش گذاشته شود و مسئولان با اطلاع از این دستاوردها در به‌کارگیری از آن‌ها همت گمارند.


دانشگاه آزاد اسلامی نیز به عنوان بازوی علمی کشور که پاسخگویی و حل مسئله را در دستور کار خود قرار داده در نمایشگاه شهر هوشمند حضوری فعال دارد. غرفه دانشگاه آزاد اسلامی که در قسمت میانی نمایشگاه جای گرفته ۳۵ محصول از سوی ۱۱ واحد دانشگاهی فناورانه را به علاقه‌مندان عرضه کرده که در نوع خود ویژگی‌های منحصر به فردی دارد. به گفته عبدالله محمدی، مدیرکل آزمایشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی؛ در غرفه دانشگاه محصولات مرتبط با شهر هوشمند و مدیریت شهری و روستایی شرکت های دانش بنیان و شرکت های مستقر در مراکز رشد، پارک علم و فناوری، مراکز تحقیقاتی، و ... واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان، نجف آباد، قزوین، واحد الکترونیکی، دماوند، ساوه، اراک، کرج، یادگار امام خمینی (ره)، علوم و تحقیقات، اسلامشهر و ... ارائه شده است.


ساخت آجر هوشمند


سالومه مسگری عباسی عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی ساوه که به خاطر ارائه آجرهای هوشمند بدون پخت در این نمایشگاه حضور یافته به خبرنگار آنا می‌گوید: فرمولاسیون ما قابلیت تولید در ابعاد آجر در ابعاد بلوک و سنگفرش را دارد آجرهای هوشمندی که ارائه دادیم نیاز به پخت ندارد و به صورت پازل و لگو در همدیگر چفت می‌شوند.


وی ادامه می‌دهد: این محصول ۶۰ درصد مصرف ملات سیمان را هنگام دیوارکشی کاهش می‌دهد به اضافه اینکه در هنگام اتصال می‌تواند توسط آرماتور و میلگرد متصل شود.


این آجرها استحکام بنا را افزایش می‌دهند و در هنگام زلزله آوار را به حداقل ممکن می‌رساند. همچنین ضد کپک و قارچ است این آجر در هر نوع ساختمان استفاده می‌شود. مصالح ما نیازی به نماکاری ندارد هم‌زمان دیوار می‌تواند نما هم داشته باشد.



پخش اذان در نقاط مختلف شهر با استفاده از بلندگوی هوشمند


محصول دیگری که از سوی محققان دانشگاه آزاد اسلامی در نمایشگاه شهر هوشمند ارائه شده تجهیزات صوت شبکه است. مهدی صوری مدیرفنی شرکت پارس جویان آوا در این باره به خبرنگار آنا می‌گوید: محصول ما در واقع بلندگوی شبکه‌ای است که یکی از کاربردهای آن پخش اذان هوشمند در ساعات شرعی است.


وی ادامه می‌دهد: همچنین شهرداری‌ها می‌توانند از این بلندگو در شرایط بحرانی برای اطلاع‌رسانی به شهروندان استفاده کنند. حتی در مواردی که قرار است اطلاعیه‌ای در بخشی از شهر منتشر شود می‌توان تنظیمات لازم را انجام داد تا در آن قسمت از شهر اطلاع‌رسانی لازم صورت گیرد. صوری از صادرات این محصول خبر می‌دهد و می‌گوید که برخی از کشورهای همسایه این محصول را خریداری کرده‌اند.




مصطفی عابدینی، مدیر برند و روابط عمومی مرکز رشد واحد الکترونیکی نیز از ارائه یک مجموعه سامانه‌ دانشگاهی در نمایشگاه شهر هوشمند خبر می‌دهد و می‌گوید: این سامانه توانسته در دوران کرونا به همه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی خدمات آموزش آنلاین ارائه دهد و این زمینه نیز موفق بوده است. وی از اعلام آمادگی خود برای ارائه این سرویس به سایر دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی خبر می‌دهد.


سازه پیش‌ساخته مقاوم دربرابر زلزله ۱۰ ریشتری


مجیدرضا ابدی، بنیان‌گذار شرکت مهندسی ویراسازه یکی دیگر از شرکت‌کنندگان غرفه دانشگاه آزاد اسلامی در نمایشگاه شهر هوشمند است که سازه‌های پیش‌ساخته را در این نمایشگاه ارائه داده است. به گفته ابدی، این سازه را می‌توان در پنج طبقه اجرا کرد، حسن این سازه‌ها در برابر زلزله بالای ۱۰ ریشتر هم مقاومت دارد. عایق در برابر گرما سرما و صدا است و قابلیت اجرا در تمام مناطق کشور را دارد.


بر مبنای اعلام بنیان‌گذار شرکت مهندسی ویراسازه؛ این محصول تجاری‌سازی شده و هم‌اکنون بهترین گزینه برای مناطق زلزله‌خیز و خانه‌های روستایی در سراسر کشور است. این شرکت همچنین بتن‌های سبک که در آن از سیمان استفاده نمی‌شود را ارائه داده که دوستدار محیط زیست است.



سامانه شهرمن از دیگر محصولات ارائه شده در این نمایشگاه است که می‌تواند انواع خدمات شهری از جمله خدمات فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی را ارائه دهد، این سامانه در شهرهای مختلفی مورد استفاده قرار گرفته و بستر مناسبی برای ارائه خدمات شهری است. ربات مرطوب کننده اتوماتیک هوا محصولی دیگر است که نمایشگاه شهر هوشمند ارائه شده است. این ربات می‌تواند رطوبت محیط‌های مختلف و حساس نظیر چاپخانه‌ها یا دیتاسنترها را اندازه‌گیری کند و رطوبت مورد نیاز را فراهم کند.


پنل روشنایی هوشمند، مولدهای برق( دیزلی و گازسوز) انرژی های تجدیدپذیر، توربین های بادی، اندازه گیر نیروهای وارد بر سازه، سیستم هوشمندسازی چراغ های خیابانی با استفاده از اینترنت اشیا، ربات آتش نشان، ربات امدادرسان، دستگاه اتوماتیک سنگ بر از دیگر محصولاتی است که این نمایشگاه ارائه شده است.


در سومین دوره از نمایشگاه شهر هوشمند، ۲۳۰ استارت‌آپ، شرکت دانش‌بنیان و فناوری حضور دارند، همچنین تعداد زیادی از شهرداری‌های کشور با حضور در این نمایشگاه خدمات خود را به عموم مردم ارائه کردند.


انتهای پیام/۴۰۴۰/

انتهای پیام/

ارسال نظر