صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۴۵ - ۱۲ تير ۱۴۰۱
آنا گزارش می‌دهد؛

تقلب در کنکور ۱۴۰۱؛ از مجازات تا پیشگیری/ ابزار پیچیده تقلب باید شناسایی شوند

بررسی‌ها نشان می‌دهد که متقلبان کنکور ۱۴۰۱ از ابزار پیشرفته برای تقلب استفاده کرده‌اند که امکان شناسایی آن را پیچیده می‌کرده است.
کد خبر : 667494

گروه دانشگاه خبرگزاری آنا - پروین طالبیان؛ تقلب در کنکور ۱۴۰۱ به یکی از بحث برانگیزترین موضوعات تبدیل شده تا جایی که دیگر مسئولان قسم می‌خورند که سؤالات قبل از آزمون به بیرون درز نکرده است. عبدالرسول پورعباس، رئیس سازمان سنجش آموزش کشور شب گذشته اعلام کرده که قسم می‌خورم که قبل از شروع آزمون سؤالات به بیرون از حوزه آزمون درز نکرده است.


به نظر می‌رسد که هر چه علم پیشرفت می‌کند راه‌های تقلب و تخلف نیز زیرکانه‌تر می‌شود اگر زمانی داوطلبان برای تقلب باید سر راه این طرف و آن طرف می‌چرخاندند اما امروز با ابزارهایی که به اندازه یک نخود هم نیستند می‌توانند تقلب کنند. آنچنان که وسایل کشف شده از آزمون امسال بیانگر این ادعاست.


البته آنطور که رئیس سازمان سنجش آموزش کشور می‌گوید قبل از آزمون سوالها لو نرفته و اولین عکس بعد از ساعت ۹ و نیم بیرون آمده است. وی‌ عنوان می‌کند: عوامل بیرونی این متقلبین ساعت ۹ و ۴۵ دقیقه می‌خواستند سیگنال پاسخ را به داوطلبان ارسال کنند ولی از آن زمان هر تلاشی که کردند که پاسخ‌ها را ارسال کنند سیگنال یابی که ما استفاده کردیم توانست آنها را پیدا کند.


به نظر می‌رسد که سازمان سنجش در کنکور ۱۴۰۱ نسبت به کنکور ۱۴۰۰ کمی سنجیده‌تر عمل کرده است چراکه با تقسیم بندی زمان پاسخگویی به سؤالات و تعدد پاسخنامه‌ها باعث شده که متقلبان زمان کمی برای ارسال سؤال و دریافت پاسخ داشته باشند. پیش از این داوطلبان یک پاسخنامه برای پاسخ به همه سؤالات داشتند که در سال جدید تعداد پاسخنامه‌ها افزایش و زمان هر گروه تقسیم‌بندی شد.


کسانی که از کلید تقلبی استفاده کرده‌اند مجازات می‌شوند


با این حال برخی منابع در فضای مجازی ادعای تقلب گسترده ۲۵ هزار نفر از داوطلبان تجربی را مطرح کردند که رییس سازمان سنجش ضمن رد ادعای مطرح شده درباره تقلب گسترده در کنکور تجربی، اذعان می‌کند که با تعداد ۴۸۰ نفر از متخلفان این آزمون برخورد شده و برای آنها پرونده تشکیل شده است.


در عین حال پورعباس می‌گوید: تمام پاسخنامه‌ها قرائت می‌شود و اگر ارتباطی بین کلید تقلبی و پاسخنامه فردی مشاهده شود آن داوطلب هم شناسایی می‌شود. این کار به صورت مقایسه‌ای تکنیکی انجام می‌شود. ما تمام انرژی خود را گذاشتیم و تمام عوامل اجرایی ۱۵ شب نخوابیدند. قرائت پاسخنامه هم با پیشرفته‌ترین ماشین در دنیا انجام می‌شود و نمی‌گذاریم حتی یک مورد حقی ناحق شود.


وی همچنین بیان می‌کند: ۱۲ شبکه بزرگ تخلف کنکور را شناسایی کردیم و تیم‌های حفاظت و امنیت توانستند آنها را بگیرند. یک مورد از این شبکه‌ها توانست بعد از آزمون عکس را بفرستد بیرون و سؤالات را پخش کرد. البته ما انتظار داشتیم و تدبیری اندیشیدیم که پاسخنامه در زمان کمتری در دست داوطلب باشد که این شبکه‌ها نتوانند پاسخ‌ها را ارسال کنند. این ابزارهای تقلب الکترونیکی گاه به اندازه یک نخود و یا اندازه پاک‌کن است. در این راستا از ساعت ۱۰ تا ۱۲ تمام عوامل با سیگنال یاب در تمام حوزه‌ها درگیر بودند و تمام مشتریان متقلبان که می خواستند پاسخ را بگیرند را شناسایی کردیم.




بیشتر بخوانید:


تقلب به معنای افشای سؤالات در کشور امکان ندارد/ شناسایی ۱۲ شبکه تخلف در کنکور ۱۴۰۱


نتایج اولیه کنکور ۱۴۰۱ اواسط مردادماه اعلام می‌شود




تبعات تقلب در کنکور


تقلب و تخلف در هر آزمونی ممکن است و حتی ابزارهای قانونی برای آن در نظر گرفته شده که می‌توان به جزای نقدی از ده میلیون ریال تا یک میلیارد ریال یا حبس از یک تا پنج سال، محرومیت از شرکت در آزمون از یک تا ۱۰ سال بعد اشاره کرد اما نکته‌ای که نباید از نظر دور داشت این است که وقوع تقلب گسترده در یک آزمون نشان می‌دهد که تدابیر در نظر گرفته شده مناسب یا کافی نبوده که تا این حد متخلفان توانسته‌اند نفوذ کنند. تا جایی که رئیس سازمان سنجش آموزش کشور نیز معترف است که ابزار عکس گرفتن و ارسال آن خیلی پیچیده است و هنوز ابزاری نداریم که بتوانیم آن را کشف کنیم.


تبعات دیگر تقلب در کنکور متوجه داوطلبان است داوطلبانی برای آینده خود ساعت‌ها درس خوانده‌اند و زحمت کشیده‌اند این داوطلبان می‌گویند وقتی عنوان می‌شود که عده‌ای بدون زحمت و با تقلب توانسته‌اند موفق شوند شکست بزرگی برای ماست.


راهکار پیشگیری از تقلب


بنابراین به نظر می‌رسد که باید زیرساخت‌های لازم برای آزمون فراگیری نظیر کنکور سراسری فراهم شود تا امکان تقلب به کمترین حد برسد. البته پورعباس رئیس سازمان سنجش برگزاری آزمون‌های الکترونیک را راهکار پیشگیری از تقلب می‌داند و می‌گوید: آزمون الکترونیک به این شکل است که هر داوطلب برای هر پاسخ یک پاسخنامه خواهد داشت و در محیط تحت کنترل به سؤالات پاسخ می دهد و آزمون به صورت ترکیبی از آنلاین و آفلاین خواهد بود و امکان حمله سایبری به آن وجود ندارد و ما این آزمون را طراحی کردیم و می‌توان یکی از راهکارهای مهم مواجهه با تقلب باشد.


انتهای پیام/۴۰۴۰/

انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان 2 نظر
ناشناس
11:24 - 1401/06/07
رومشکان کوهدشت خرم اباد در تقلب کنکور غوغا کرد ،چرا جلو این همه تقلب را نمیگیرید
ناشناس
15:44 - 1401/05/13
خدارو شکر که تونستید امسال متقلبان رو بگیرید ولی شما ها که میگید باید اونی که واقعا درس خونده به حقش برسه و قبول باشه ، چرا کاری برای اونایی که از سهمیه استفاده میکنند و حق خیلی از درس خوان ها داره ضایع میشود نمکنید
بدبخت
15:50 - 1401/04/19
اونایی که سال 99 تقلب کردند وکنکور دربدترین بحران کرونا برگزارشد وباعث شد که عدهای رشته ی تعهد خدمت راانتخاب کنند واون وقت عده ای قانون تصویب میکنند که تا8 تا ده سال از گرفتن تخصص محروم هستن به جه قانونی وقتی این قدر درکنکور تقلب میشه شما به چه قانونی قانون ها ی جدید را میارید کجای قرآن نوشته لست شما رابه امام زمان قسم این قانون رالعو کنید باسرنوشت جوانان بازی نکنید
دانش اموز کنکور
11:21 - 1401/04/16
چگونه ساعت 4 صبح به یکی از معلمان دانش اموزان سوالات کنکور را فرستادن که حل کند که ایشان قبول نکرده حتی این معلم در اینستا خود سوالات فرستاده شده را گذاشته این معلوم میشوند که کارمند یا کارمندانی از سازمان سنجش سوالات را فروخته اند وخدا می داند چند نفر تقلب کرده اند وشاهد بودیم که پارسال متقلبین به واسطه مجلس در رشته پزشکی که جایگاه ان مال یک دانش اموز درسخوان بوده نشسته اند خوب متقلبین الان هم می گویند حتی اگر شناسایی بشیم باز مجلس مارو روی صندلی های دانشگاههی که حق مانیست می نشاند این متقلبین پشتشان به سازمان سنجش ومجلس گرم است واقعا متاسفم برای خودم وتمام افرادی که یک سال جان کندن ودرس خواندن
دانش آموز کنکوری
23:38 - 1401/04/14
امیدوارم که جدی برخورد شود متاسفانه این اتفاقات
این تفکر را در دانش آموزان ایجاد کرده که راه موفقیت در کنکور تقلب است
گفته می شود که افراد متقلب در کنکور را، ۵ سال از کنکور محروم می کنند و پذیرش آنها در دانشگاه لغو می شود
خوب این کار را بکنید باید قاطع بود!
افرادی در کنکور ۱۴۰۰ هم تقلب کردند و متاسفانه اکنون بر صندلی پزشکی در دانشگاه نشسته اند (با این ها هم باید برخورد کرد حتی اگر سال آخر یا فارغ التحصیل باشد)
وای به حال آن بیماران!