دولت انگلیس: دانشگاهها به مناطق محروم بروند و با مدارس آنها همکاری کنند
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا به نقل از گاردین، پیش از این دیوید کامرون، نخستوزیر انگلیس، از سطح تنوع و شیوه ورود به دانشگاههای انگلیس انتقاد کرده بود و حالا دولت در راهنمایی که از سوی دفتر «دسترسی عادلانه» برای دانشگاهها فرستاده شده از آنها خواسته است که که پویایی اجتماعی و الهامبخشی در میان محرومان را تقویت کنند.
این راهنما، پسران طبقه کارگر سفیدپوست را هدفگذاری کرده است که پنج برابر کمتر از آنهایی که زمینههایی از رفاه را دارند وارد دانشگاهها میشوند. همچنین از دانشگاهها خواسته شده است که آمار ترک تحصیل دانشجویان سیاهپوست را کاهش دهند. این دانشجویان 50 درصد بیشتر از همتایان خود در دانشگاه ترک تحصیل میکنند یا اخراج میشوند.
برای اولین بار در تاریخ دانشگاهی بریتانیا، در این راهنما نوشته شده است که دانشجویانی که مشکلات یادگیری دارند و برای مثال از بیماریهایی مثل دیسلکسیا، دیسپراکسیا، سندروم اسپرگر یا اختلالات نقص توجه رنج میبرند باید در اولویت باشند و با آنها مثل یک گروه هدف دانشگاهی رفتار شود.
وزیر دانشگاههای انگلیس همچنین در نشستی دانشگاهها را ترغیب کرده است که مشارکت بیشتر و عمیقتری با مدارس مناطق محروم داشته باشند. او پیش از این اعلام کرده بود تقریبا 40 درصد جوانان انگلیسی وارد دانشگاهها میشوند اما این آمار در میان پسران طبقه کارگر تنها 10درصد است. آماری که 5 برابر کمتر از پسران طبقات مرفه است. برنامه پیشنهادی دولت انگلیس حضور دانشگاهها در مناطق محروم، ارتباطات سازمانیافته با مدارس، خلاقیت در گسترش برنامههای تابستانی و تدریس در این مناطق، پیدا کردن دانشآموزان مستعد و کمک به آنها برای ادامه تحصیل است.
به گفته او، این شکاف در برخی دانشگاهها صورت خشنتری هم دارد. تنها شش درصد دانشجویان جدید در دانشگاه گروه راسل از مناطق محرومی که در همسایگی این دانشگاه هستند، آمدهاند. این آمار در دانشگاه آکسفورد سه درصد است.
جو جانسون همچنین از دانشگاهها خواسته از دانشجویان سیاهپوست بیشتر حمایت کنند. دولت انگلیس پیش از این اعلام کرده است میخواهد تعداد دانشجویان اقلیت و سیاهپوست این کشور را تا سال 2020 به 20 درصد کل دانشجویان برساند.
دولت در سه سال گذشته مقدار بورسیه دانشگاهی که در اختیار دانشگاهها قرار داده را از 444 میلیون پوند به 745 میلیون پوند رسانده است و میخواهد این پول در جایی سرمایهگذاری شود که اثر عینی داشته باشد.
انتهای پیام/