صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۴۳ - ۱۲ تير ۱۴۰۱
کارشناس مسائل اوراسیا در گفت‌وگو با آنا:

 اعضای ناتو از ائتلاف‌سازی‌های نوین به‌شدت نگران هستند/ توسعه پیمان آتلانتیک شمالی در عرض امنیت ملی ایران قرار دارد

روح‌الله مدبر با بیان اینکه ناتو از همه ظرفیت‌های خود برای تقابل با ائتلاف‌های جدید در کشورهای توسعه‌یافته و غیرهمسو استفاده می‌کند، بر ضرورت کنشگری فعالانه ایران به‌منظور جلوگیری از گسترش پیمان آتلانتیک شمالی تأکید کرد.
کد خبر : 667418

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، نشست سالانه رهبران کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو از چهارشنبه هفته پیش در مادرید اسپانیا به‌طور رسمی آغاز شد و سه روز ادامه داشت. نحوه مواجهه با چالش‌های یک دهه آینده به‌خصوص موضوع تهاجم روسیه به اوکراین و اتحاد در برابر مسکو و پکن، در صدر گفت‌وگوها قرار گرفت و کشورهایی از شرق آسیا (نیوزیلند، کره جنوبی، ژاپن و استرالیا) برای اولین بار به نشست ناتو دعوت شدند.


روح‌الله مدبر، کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به این تحرک به‌اصطلاح دیپلماتیک و با تأکید بر اینکه یکی از برنامه‌های سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) مقابله با رشد و پیشرفت کشورهایی همچون روسیه و چین است، گفت: این سازمان عملاً علیه روسیه اقداماتی انجام داده و علیه چین نیز به لفاظی‌هایی مختلفی پرداخته است.


مدبر با بیان اینکه این اقدامات نشان‌دهنده این است که سازمان مذکور به علت روحیه یک‌جانبه‌گرایی خود مخالف آن است که در نظام بین‌الملل، کشورهای دیگری در حوزه رشد، توسعه، قدرت و ایجاد ائتلاف نوین موفق شوند، افزود: همواره دیده‌ایم که علیه این چین و روسیه و همچنین منافع آن‌ها اقدامات عدیده‌ای صورت گرفته است.


استفاده ناتو از همه ظرفیت‌ها علیه کشورهای توسعه‌یافته غیرهمسو


این کارشناس مسائل اوراسیا ادامه داد: در این دوره به دلیل احتمالاتی که در موضوع تایوان داده می‌شود موارد پیمان آتلانتیک علیه چین پررنگ‌تر شده است. همه این‌ها نشان‌دهنده این است که اعضای سازمان پیمان آتلانتیک از ائتلاف‌سازی‌های نوین به‌شدت نگران هستند برای همین پیگیر شده‌اند تا از هر ظرفیتی برای ایجاد ممانعت در پیشرفت برای کشورهای توسعه‌یافته غیراروپایی و آمریکایی استفاده کنند.


مدبر در پاسخ به این سؤال که آیا چنین ائتلاف‌هایی می‌تواند وقفه‌ای در پیشرفت کشورهایی همچون چین ایجاد کند، گفت: اکنون بعد از بحران اوکراین، سیاست محدودسازی روسیه در پیش گرفته‌شده اما هیچ خللی در پیشرفت روسیه ایجاد نشد و خسارت اصلی را مردم کشورهای عضو این سازمان در خصوص تأمین مواد غذایی و سوخت دیدند که قطعاً در مورد چین هم وضعیت به همین شکل خواهد بود.


ایران تقویت دیپلماسی متوازن را با تمام قوا پیگیری می‌کند


به گزارش آنا، شورای روابط خارجی اتحادیه اروپا نیز روز دوشنبه ۳۰ خرداد سند "مشارکت راهبردی با شورای همکاری خلیج‌فارس" را تصویب کرد. در این سند، از جمهوری اسلامی به‌عنوان "منشاء مهم بی‌ثباتی در منطقه" یاد شده و آمده است که کشورمان از نیروهای نیابتی سیاسی و نظامی خود در منطقه به شکل مستقیم و غیرمستقیم، ازجمله با دادن موشک‌های بالستیک و تسلیحات حمایت می‌کند.



از طرفی، در بیانیه اخیر گروه هفت که متشکل از آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن و کانادا است، انواع اتهام‌پراکنی واشنگتن و متحدانش در حوزه‌های مختلف علیه ایران تکرار شد. در این بیانیه ادعاشده است: «ما تعهد صریح خود را مبنی بر اینکه ایران هرگز نباید سلاح اتمی تولید کند، تکرار می‌کنیم. ما متأسفیم که به‌رغم تلاش‌های دیپلماتیک شدید برای احیای اجرای کامل توافق برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، ایران هنوز فرصت را غنیمت نشمرده است».




بیشتر بخوانید:


رؤیاپردازی ناتو برای گستره‌ای که خورشید در آن غروب نمی‌کند/ تروئیکای ایران، روسیه و چین علیه پیمان آتلانتیک شمالی


نابسامانی اقتصادی نتیجه عضویت فنلاند و سوئد در ناتو/ شرکت‌های اسلحه‌سازی آمریکا برای اعضای جدید ناتو دندان تیز کرده‌اند


کیسینجر با پیشنهادش به اوکراین، از تصرفات روسیه حاتم‌بخشی کرد!/ زلنسکی سرگردان در میان شرکا




کارشناس مسائل اوراسیا در این خصوص گفت: امروز نظام بین‌الملل به‌سرعت در حال حرکت به سمت یک نظام چندقطبی است. راه جمهوری اسلامی نیز سیاست مستقل و تقویت دیپلماسی متوازنی است که با تمام قوا ائتلاف‌سازی جدیدی را که در حال رخ دادن است با حضور شرکای خود مانند روسیه و چین تقویت کند.


مدبر تصریح کرد: دراین‌باره چند موضوع حائز اهمیت است، چراکه این اولین بار نیست که رهبران اروپایی و سران ناتو علیه جمهوری اسلامی ایران بیانیه صادر می‌کنند.


وی ادامه داد: در سال‌های گذشته نیز آن‌ها در خصوص برنامه‌های موشکی موارد مختلف با ادبیات خاص خود که نمایانگر رفتارهای خصمانه منطقه‌ای است، علیه جمهوری اسلامی ایران بیانیه‌ها صادر کرده‌اند.


مدبر با تأکید بر اینکه نکته حائز اهمیت این است که پیمان آتلانتیک شمالی و ماهیت آن به تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی با هدف ایجاد سازمانی صلح ساز برای کشورها کاملاً کذب و دروغ است، تصریح کرد: ناتو اکنون با گسترش اعضا و همچنین توسعه برنامه خود برای گسترش به شرق نه‌تنها به مرزهای روسیه بلکه برای حضور در قفقاز و افزایش دامنه حضور خود در نزدیکی مرزهای جمهوری اسلامی ایران به ایجاد تنش‌های مختلف با کشورهای مخالف دنیا پرداخته است.


توسعه‌طلبی ناتو، عامل ناامنی و خونریزی


این کارشناس مسائل اوراسیا ادامه داد: آنچه در اوکراین رخ داد بنا به تعبیر مقام معظم رهبری، حاصل تنش‌ها و سیاست‌های خصمانه آمریکا و تنش‌های ناتو و همچنین گسترش به شرق است. به‌بیان‌دیگر، آنچه امروز در نظام بین‌الملل حاصل ناامنی، بی‌ثباتی، درگیری، تنش و خونریزی شده همین سیاست‌های ماجراجویانه و توسعه‌طلبانه سازمان پیمان آتلانتیک شمالی است. علاوه بر این، در بیانیه اخیر گروه هفت نیز با ادبیاتی زننده علیه جمهوری اسلامی ایران مواردی خطاب شده که ازجمله آن این است که ایران نباید به انرژی هسته‌ای دست پیدا کند.


مدبر با بیان اینکه امروز نظام بین‌الملل به‌سرعت در حال حرکت به سمت یک نظام چندقطبی است، اظهار داشت: این نظام چندقطبی مؤلفه‌های کاملاً متفاوتی داشته و قدرت‌های نوظهوری در آن در حال رشد بوده و ائتلاف‌سازی‌های جدیدی می‌کنند؛ نمونه بارز آن جمهوری اسلامی ایران است که نه‌تنها یک محور امنیتی بلکه به‌عنوان یک محور قابل‌اتکا در حوزه اقتصادی، ترانزیتی، اجتماعی، مستشاری و موارد مشابه شناخته‌شده برای کشورهای نوظهور در نظام بین‌المللی است.



همکاری تهران و مسکو با عضویت ایران در «شانگهای»‌ و «بریکس پلاس» به ثمر نشست


وی تأکید کرد: به‌هرحال هم‌گرایی، همکاری و نزدیکی جمهوری اسلامی ایران با روسیه باعث شد که ایران علاوه بر شانگهای به‌زودی وارد بریکس پلاس هم خواهد شد که ۳۰ درصد تولید ناخالص جهان را اعضای بریکس پلاس داشته و ۴۰ درصد جمعیت جهان در آن هستند.


مدبر ادامه داد: کشورهای عضو ناتو با همین سیاست‌های تنش‌آفرین خود امروز منطقه خود را نیز دچار بحران کرده‌اند و اضافه کردن سوئد و فنلاند هیچ مشکلی را برای مردم این دو کشور رفع نمی‌کند بلکه بحران‌های جدیدی را نیز برای مردم ایجاد خواهد کرد.


کارشناس مسائل اوراسیا در پایان تأکید کرد: دیپلماسی منطقه‌ای ایران با حضور شرکایی همچون روسیه و چین باید تقویت شود و باید از ابزارهای مختلفی استفاده کنیم تا مانع گسترش ناتو شویم چراکه گسترش ناتو دقیقاً مخالف با امنیت ملی ما است.


انتهای پیام/۴۱۰۶/

انتهای پیام/

ارسال نظر