صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۲۷ - ۱۲ تير ۱۴۰۱

آلمان خواستار تجدید نظر در پیمان‌های بنیادی اتحادیه اروپا شد

صدراعظم آلمان، به‌دلیل نگرانی از اینکه عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا می‌تواند توازن قدرت داخلی را به ضرر برلین تغییر دهد، خواستار تجدید نظر در معاهدات بنیانگذاران این اتحادیه شد.
کد خبر : 667376

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، علی‌رغم ادعاهای کشورهای مهم اروپایی مبنی بر تمایل آنها برای عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا، اما اکنون از نگرانی آلمان درباره تغییر توازن قدرت داخلی این اتحادیه توسط کی‌یف خبر می‌رسد.


روزنامه «تلگراف» به نقل از منابع دولتی گزارش داد، «اولاف شولتز» صدراعظم آلمان، به‌دلیل نگرانی از اینکه عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا می‌تواند توازن قدرت داخلی را به ضرر برلین تغییر دهد، خواستار تجدید نظر در معاهدات بنیانگذار اتحادیه اروپا شد.


تلگراف در این مطلب نوشت: «شولتز می‌خواهد سیستم رأی‌گیری تغییر کند تا اطمینان حاصل شود که بلوک‌های قدرت کشورهای اتحادیه اروپا نمی‌توانند برای تأمین بودجه اضافی از متحدان ثروتمند غربی‌شان تشکیل شوند».


به نوشته وبگاه «ریانووستی» به نقل از این گزارش، یک منبع دیپلماتیک نیز می‌گوید که صدراعظم آلمان این موضوع را در نشست اخیر با همتایان اروپایی در بروکسل مطرح کرد و خواستار تغییر معاهدات قبل از پیوستن اوکراین به اتحادیه اروپا شد.


تلگراف توضیح داد: «مطابق با سیستم رای‌گیری فعلی در اتحادیه اروپا، که تعداد کشورهای رای‌دهنده و جمعیت آنها را در نظر می‌گیرد، کی‌یف ۹ درصد از آراء را در شورای اتحادیه اروپا دریافت خواهد کرد. اگر اوکراین و لهستان صدای خود را متحد کنند، قوی‌تر از آلمان خواهند شد. همچنین پیوستن کشورهای اروپای مرکزی و شرقی به لهستان و اوکراین نیز منجر به تشکیل اکثریتی خواهد شد که قوی‌تر از فرانسه و آلمان خواهد بود».


دیگر منابع نیز می‌گویند، پرتغال همچنین تردید دارد که اوکراین به دلیل وضعیت اقتصادی خود در اتحادیه اروپا پذیرفته شود. انتظار می‌رود که در صورت پیوستن به اتحادیه اروپا، اقتصاد اوکراین ضعیف‌ترین باشد، سپس لیسبون باید برای اولین بار به سهم خالص در بودجه اتحادیه اروپا تبدیل شود. همین سرنوشت در انتظار جمهوری چک نیز هست.


طبق گزارش تلگراف، کی‌یف با این وجود به کشورهای اروپایی اطمینان داده است که عامدانه تلاشی برای ایجاد یک بلوک قدرت در اتحادیه اروپا نخواهد داشت.


هفته قبل بود که «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با مثبت دانستن نظر کمیسیون اروپا برای عضویت اوکراین در این اتحادیه، اما تاکید کرد که لازم است در این زمینه قدم به قدم حرکت شود.


پیش از این، یک مقام در دفتر ریاست‌جمهوری لهستان افشا کرده بود که برخی کشورهای اروپایی مانع از انتخاب اوکراین به عنوان کاندید عضویت در اتحادیه اروپا هستند.


این در حالی است که «دمیترو کولِبا» وزیر امور خارجه اوکراین گفته بود کی‌یف از بهانه‌های اتحادیه اروپا درباره راهکارهای ویژه و مدل‌های جداگانه برای ادغام در این اتحادیه به ستوه آمده و خواهان عضویت کامل است.


انتهای پیام/۴۱۰۶/

انتهای پیام/

ارسال نظر