صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۲۳ - ۱۰ تير ۱۴۰۱
به بهانه سالروز ازدواج بزرگان اسلام؛

چرا مسئله ازدواج در جامعه ایرانی _ اسلامی کم رنگ شده است ؟

براساس آمار سازمان ثبت‌احوال کشور طبق آخرین سرشماری‌های پایگاه اطلاعات جمعیتی، در حال حاضر ۱۱ میلیون و ۲۴۰ هزار نفر در سنین بالا هنوز ازدواج نکرده‌اند.
کد خبر : 667156

به گزارش گروه جامعه خبرگزاری آنا، براساس آمار سازمان ثبت‌احوال کشور طبق آخرین سرشماری‌های پایگاه اطلاعات جمعیتی کشور، در حال حاضر ۱۱ میلیون و ۲۴۰ هزار نفر در سنین بالا هنوز ازدواج نکرده‌اند؛ یعنی بیش از 11 میلیون جوان ایرانی هم سن ازدواج را رد کرده‌اند، بدین‌معنی که این افراد در سن متعارف ازدواج قرار دارند، اما هرگز ازدواج نکرده‌اند. از این بین ۵ میلیون و ۵۷۰ هزار مرد و ۵ میلیون و ۶۷۰ هزار زن هستند مدیرکل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی سازمان ثبت احوال با بیان اینکه یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در سن تجرد قطعی هستند گفته بود: از این تعداد ۳۲۰ هزار مرد و ۹۸۰ هزار زن هستند؛ یعنی زنان هرگز ازدواج‌نکرده بالای سن متعارف قبل از تجرد قطعی، سه برابر مردان با این شرایط است .


آمار های فوق نشان می دهد که علیرغم تمایل ۹۶.۵ درصد دختران کشور به ازدواج اما آمار ازدواج میان دختران ۳۰ درصد کاهش یافته است؛ آن هم در شرایطی که برخلاف تبلیغات رایج رسانه های معاند، براساس پیمایش ایسپا، حدود ۹۰% از خانم‌های ایرانی گفته‌اند تمایل دارند که در سنین بین ۱۶ تا ۲۵ سال ازدواج کنند. اما چرا این اتفاق رخ داده است ؟


بر اساس پژوهش های میدانی بسیاری از دلایل ازدواج نکردن جوانان مسئله ای غیر از نکات اقتصادی است ! آن هم در شرایطی که در نگاه اول به نظر می رسد مشکلات معیشتی جوانان را از افتادن در دایره تشکیل خانواده منع می کند .


پیمایش دقیقی در زمینه فوق توسط برخی دستگاه های اجرایی در کشور صورت گرفته که نشان می دهد سخت گیری بی‌مورد خانواده ها برای ازدواج جوانان و آداب و رسوم غلط، مشکلات نظام آموزشی و آماده نبودن دختران و پسران جهت تشکیل خانواده(عدم مسئولیت پذیری)، کم ارزش شدن ازدواج و تشکیل خانواده در میان جوانان نسبت به سایر ارزش های اجتماعی، هزینه‌های غیر ضروری و تجملاتی مراسم ازدواج و یده آل گرایی جوانان در انتخاب همسر و ... موانع اصلی هستند که یک جوان قبل از روبه رو شدن با غول هزینه های مادی با آنها رو به رو می شود .


بر اساس این پیمایش دقیق ؛ شغل و مسکن در امتداد موانع فوق قرار می گیرد که از مهم‌ترین دغدغه‌های جوانان است و بایستی برای تأمین آن جوانان را یاری کرد؛ در همین راستا، تسهیل دریافت تسهیلات قرض الحسنه بانکی (به عنوان تنها کمک مالی موجود) برای ازدواج جوانان مطرح می شود که آن هم با وجود هزاران سنگ اندازی بانک ها و دستگاه های اجرایی؛ گردابی درست می کند که جوانان از کرده خود تا حد زیادی پشیمان می شوند !


پذیرش مسئله دوستی دختر و پسر با نظارت خانواده، حضور دوستان و همکاران در عرصه رفت‌ و آمدها به جای شبکه فامیلی، کاهش ازدواج‌های فامیلی، تغییر نگرش در روابط زن‌ و مرد و نحوه آشنایی قبل از ازدواج از جمله دلایل دیگری است که در نسل‌های جدید نسبت به قبل در این رابطه رخ داده و اصلا مسئله تشکیل خانواده را با ارزش های پوچ و عجیبی رو به رو ساخته است .


به نظر می رسد در جامعه ای که روزی ارزش زندگی به تشکیل خانواده بود و مهمترین دل مشغولی دختران و پسران ازدواج در سن پایین ؛ تغییر نگرش به چنین مسائلی که در بالا به آن اشاره شد نوعی شکست فرهنگی و فروپاشی اجتماعی است! که اگر به همین شکل کنونی به حال خود رها شود یا با پاد زهر های لحظه ای به فکر درمان آن باشند بلایی به سر هویت و فرهنگ ایرانی_ اسلامی ما بیاورد که آن سویش ناپیدا !


انتهای پیام/

انتهای پیام/

برچسب ها: ازدواج خانواده
ارسال نظر