ضرورت ظهور نظام موضوعات متناسب با ساختار سامانه های دانشگاه آزاد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از همدان، معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی در جمع اعضای شورای دانشگاه آزاد اسلامی استان همدان ضمن استماع و اخذ نظرات تمامی اعضاء در فرایندی جمعی و مشورتی، راهکارهای مناسبی جهت رشد و ارتقاء جایگاه دانشگاه آزاد اسلامی استان همدان و رفع و دفع موانع محتمل ارائه داد.
در این نشست مشترک معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی استان همدان با بیان اینکه 360 عضو هیات علمی در استان همدان شاغل به فعالیت هستند گفت: بخشنامه جدید حقوق و دستمزد منجر به پویاتر شدن فضای علمی و آموزشی حاکم بر دانشگاه شده است.
غلامرضا خاکساری افزود: کمیته های منتخب در استان همدان فعالیت خود را در راستای ارتقاء هرم هیات علمی به نحو دقیق انجام می دهند و اساتید نیز در این زمینه علاقه و تلاش حداکثری دارند.
وی از افزایش سن اعضای هیات علمی و نزدیک شدن به زمان بازنشستگی به عنوان یکی از مسائل حائز اهمیت نام برد و افزود: در این خصوص ضرورت بهره گیری از نیروهای جوان و تمهید شرایط لازم در راستای رفع مسائل محتمل ضروری به نظر می رسد.
خاکساری با اشاره به اجرای دقیق و هدفمند بخشنامه الف و ب در استان همدان ابراز داشت: استان همدان جزو نخستین استانهایی است که این بخشنامه را به نحو دقیق عملیاتی نموده است و در راستای کیفیت بخشی به این بخشنامه 54 عنوان استخراج شده است که از آنجمله می توان به کرسی های آزاد اندیشی، فعالیت های پژوهشی و جلسات اندیشه ورزی اشاره کرد که موجب معادل سازی حضور اساتید با مباحث توانمندی سازی ایشان و استفاده بهینه از این فرصت شده است.
وی با اشاره به فعالیت های مهم اثرگذار مدیران گروه در جذب دانشجو، پوشش و انطباق سرفصل ها و .. تصریح کرد: به نظر می رسد بخشنامه حضور 32 ساعته مدیران گروه با واقعیت های موجود تناسب ندارد، از این رو به جهت افزایش انگیزه ی کاری این بخش مهم از بدنه ی اجرایی و علمی دانشگاه، بازنگری در بخشنامه مذکور شایان توجه است.
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی استان همدان اظهار داشت: در راستای تدارک نظام هماهنگ در تدوین و تببین سرفصل های دروس، شوراهای آموزشی استان اقدام به انتخاب مدیران گروه علمی استان همدان نموده است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی استان همدان نیز با بیان اینکه در سطح استان همدان در حوزه ی علوم انسانی و هنر 5 مجله ی علمی پژوهشی فعال است اظهار داشت: از این تعداد 2 مجله علمی پژوهشی با درجه ب و 3 مجله نیز علمی دانشگاه آزاد اسلامی هستند.
منصور اسماعیل افزود: در یک سال گذشته اساتید دانشگاه آزاد اسلامی استان همدان موفق به چاپ 148 مقاله آی اس آی، آی اس سی و علمی پژوهشی شده اند ضمن اینکه 8 عنوان تالیف کتاب و 2 عنوان کتاب در دست تالیف نیز از دیگر دستاوردهای دانشگاه در حوزه ی پژوهشی به شمار می رود.
وی سرانه تولیدات علمی اساتید در واحد همدان را 0.97 و در سطح استان 0.71 عنوان و بیان کرد: با تدابیری که در این زمینه اعمال می شود امیدوارم سرانه ی مذکور را به نحو قابل توجهی افزایش دهیم.
عضو هیات علمی گروه کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی همدان اضافه کرد: در حوزه ی ارتباط با صنعت در فضای علوم انسانی و هنر 5 طرح پژوهشی انجام شده است که بالغ بر 409 میلیون تومان آورده ی مالی در پی داشته است.
وی ابراز داشت: در حوزه ی طرح پویش که اشتغال همزمان دانشجو به تحصیل و کار را مدنظر قرار داده است نیز 49 نفر در رشته های روان شناسی، حسابداری، معماری، آموزش ابتدایی و حقوق به بازار کار معرفی شده اند تا بتوانند در کنار تحصیل، مهارت های خود را نیز ارتقاء دهند.
اسماعیل پور با اشاره فعالیت های مرکز رشد واحدهای فناور در حوزه ی علوم انسانی و هنر گفت: 3 هسته ی فناور با عناوین، آوانور، به نگار و سفال درمانی در واحد همدان مشغول به فعالیت هستند.
وی به گروه های پژوهشی فعال در استان اشاره و بیان کرد: گروههای پژوهشی بیومکانیک ورزشی و حرکات اصلاحی، سلامت و تندرستی، انرژی معماری، طراحی و ساخت و گروه زبان های خارجه دایر است، ضمن آنکه انجمن های علمی فعال در حوزه ی علوم انسانی و هنر نیز پس از پایان پاندمی کرونا در حال فعالیت مناسب هستند که از آنجمله می توان به انجمن های معماری، تربیت بدنی، حقوق، مدیریت و روان شناسی اشاره کرد.
معاون آموزشهای عمومی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی استان همدان نیز اظهار داشت: با توجه به دستورالعمل سازمان مرکزی مبنی بر حرکت از آموزشکده های فنی به سمت دانشکده های مهارت و کارآفرینی، استان همدان با تاسیس 2 دانشکده در شهرهای همدان ملایر در این حوزه ورود عملیاتی نموده است ضمن اینکه دانشکده مهارت تویسرکان نیز به زودی به بهره برداری می رسد.
علی برهمند با اشاره به 18 مدرسه فعال در سطح استان همدان اظهار داشت: از این تعداد 4 مدرسه متوسطه دوم، 7 متوسطه اول و 7 مدرسه ابتدایی مشغول به فعالیت هستند.
وی به اخذ مجوز 10 رشته جدید در سال جدید اشاره و ابراز داشت: دانشکده های مهارت و کارآفرینی 500 دانشجو و 6 عضو هیات علمی فعال دارند و تلاش کرده ایم در راستای پوشش دقیق و مناسب سرفصلها، از استادکاران ماهر و زبده سطح استان همدان استفاده نماییم.
برهمند با اشاره به عملکرد مناسب حوزه ی مدارس در کسب رتبه برتر کشوری ابراز داشت: در حال حاضر 2754 دانش آموز در مدارس مشغول به تحصیل هستند که نسبت به سال گذشته افزایش جذب 30 درصدی را تجربه کردیم و درصدد هستیم این جهش را مجددا تکرار کنیم.
وی خاطرنشان کرد: در راستای تقویت علمی و تربیتی دانش آموزان طرح فدک (فلسفه برای کودک) را به مدت 16 ساعت برای دانش آموزان ابتدایی مدارس سما برگزار کردیم که با استقبال بسیار خوب دانش آموزان همراه شد.
در ادامه معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی در جمع اعضای شورای دانشگاه آزاد اسلامی استان همدان ضمن استماع و اخذ نظرات تمامی اعضاء در فرایندی جمعی و مشورتی، راهکارهای مناسبی جهت رشد و ارتقاء جایگاه دانشگاه آزاد اسلامی استان همدان و رفع و دفع موانع محتمل ارائه داد.
حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه با اشاره به سامانه مند شدن دانشگاه آزاد اسلامی در عرصه های آموزشی، پژوهشی، دانشجویی و ... تاکید کرد: ضرورت شکل گیری نظام موضوعات جدید متناسب با سامانه های آموزشیار و پژوهشیار امری جدی است.
وی افزود: نظام موضوعات درونی سامانه ی پژوهشیار عناوین نمونه ای هستند که واحدها می توانند بر حسب نوع پژوهشهای موردنظرشان، نظام موضوعات جدید را در سامانه درج نمایند.
معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی از برگزاری 5400 کرسی ترویجی در سطح دانشگاه های سراسر کشور خبر داد و اظهار داشت: در هشت سال گذشته دانشگاه های سراسر کشور اقدام به برگزاری 5400 کرسی ترویجی نموده اند که از این تعداد دانشگاه آزاد اسلامی طی 2 سال 800 کرسی ترویجی را برگزار نموده است.
وی تصریح کرد: روال قدیم دانشگاه اینگونه بود که استاد بیاید و تدریسش را انجام دهد، این در حالی است که در روند فعلی دانشگاه آزاد اسلامی اساتید می بایست در امور مختلف اجرایی دانشگاه حضور فعال داشته باشند.
خسروپناه با تاکید بر جدید در مباحث آموزشی و پژوهشی خاطرنشان ساخت: تساهل در امر آموزش و پژوهش پذیرفتنی نیست چرا که تساهل در این امور منجر به رکود و بعضا سقوط یک مرکز علمی و دانشگاهی می گردد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/