صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
طی تفاهم‌نامه ای مقرر شد؛

ثبت نشریات علمی عمان در پایگاه استنادی علوم و فناوری

دانشگاه ملی علوم و فناوری عمان نشریات و همایش‌های خود را در ISC ثبت می‌کند.
کد خبر : 666761

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا؛ محمد جواد دهقانی رئیس مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC) در دیدار هیأت دانشگاه ملی علوم و فناوری عمان از جمله علی بن سعود بن علی البیمانی رئیس دانشگاه، سالم بن خمیس بن علی العریمی معاون دانشگاه و عاصمه پوستی مدیر برنامه‌ریزی آموزشی دانشگاه ملی عمان با اعضای هیأت رئیسه ISC ضمن خوش آمدگویی، گزارش جامعی از مهمترین وظایف، خدمات و دستاوردهای مؤسسه ارائه داد.


وی ضمن اشاره به ملاقات اخیر رؤسای جمهور دو کشور و نیز انعقاد تفاهم‌نامه‌های مختلف همکاری بین جمهوری اسلامی ایران و سلطان‌نشین عُمان خاطر نشان کرد: ISC پتانسیل‌های متعددی در اختیار دارد که می‌تواند مورد استفاده جامعه علمی کشور دوست و برادر عمان قرار گیرد.


رئیس ISC گفت: این مؤسسه به عنوان یک مؤسسه استنادی بین المللی مصوبه سازمان جهانی اسلامی برای آموزش و پرورش، علوم و فرهنگ (آیسسکو) را دارد و بر اساس اهداف کلان تعیین شده است. موظف است در برنامه ۱۰ ساله ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۶ در جهت ارتقاء رتبه دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی کشورهای اسلامی در رتبه‌بندی‌های بین المللی فعالیت کند. ورود ۵۰ دانشگاه در جمع ۲۰۰ دانشگاه برتر جهان، یکی از اهداف کلان و راهبردی این مجموعه است.


دهقانی اضافه کرد: ISC طیف وسیعی از کاربران را دارد و بر همین اساس دامنه وسیعی از سامانه پایگاه‌های اطلاعاتی و خدمات را ارائه می‌کند که غالب تمرکز آنها بر روی ارزیابی و سنجش عملکرد و نیز ترسیم راهکار لازم برای ارتقاء رتبه دانشگاه‌ها، نشریات، اعضای هیأت علمی و ... است.


وی در ادامه افزود: وجود اعضای کمیته اجرایی ISC از نقاط مختلف جهان و تاسیس شاخه‌های منطقه‌ای در کشورهای مختلف و همچنین ماهیت بین‌المللی خدمات از جمله عواملی بوده که سبب درخشش این مؤسسه در سطح بین‌الملل شده، به گونه‌ای که در حال حاضر می‌توان آن را سومین نظام استنادی بزرگ جهان نامید.


دهقانی گفت: این مؤسسه با وجود نیروهای جوان و با انگیزه، سامانه‌های مختلفی چون DOR، سامانه نشریات علمی، نماگر کووید_۱۹، سامانه ثبت همایش‌های معتبر علمی، سامانه نشریات تحت احتیاط یا نامعتبر، رتبه‌بندی دانشگاه‌های جهان و ... را تولید کرده که در سطح جهان مورد اقبال فراوان قرار گرفته‌اند.


دهقانی ادامه داد: ثبت کنفرانس‌های معتبر که پیشتر در سطح کشور عملیاتی شده بود، در حال حاضر برای محیط بین‌الملل در دست پیگیری است.


وی تصریح کرد: با توجه به اینکه یکی از اعضای کمیته اجرایی ISC از کشور عمان است و همچنین پیرو سفر قبلی مسئولان ISC به عمان و جلسات متعدد برگزار شده با دانشگاه‌ها و وزارت آموزش عالی کشور عمان، ISC برگزاری کارگاه‌های مختلف از جمله کارگاه‌های علم سنجی، رتبه بندی، ارتقای جایگاه نشریات و اثربخشی علم را با همکاری وزارت آموزش عالی کشور عمان در دست اقدام دارد. همچنین از جمله مواردی که پیرو تعاملات با وزارت آموزش عالی عمان در دست پیگیری است، موضوع ثبت همایش‌های علمی و نیز ثبت نشریات علمی کشور عمان در ISC است که برای بیش از ۳۰ دانشگاه و مؤسسه آموزش عالی کشور عمان عملیاتی خواهد شد.


دهقانی در پایان با توجه به رونمایی از سامانه نان (نظام ایده‌ها و نیازها) و همچنین پروفایل اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها، عملیاتی‌سازی این موارد برای نظام آموزش عالی کشور عمان را یکی از اولویت‌های این مؤسسه دانست که در قالب طرح های بین المللی پیگیری خواهد شد.


ورع، معاون پژوهش و فناوری مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC) نیز ضمن تشریح خدمات دیگری از مجموعه نظیر انتشار کتاب و نشریه، به معرفی سامانه "رایمگ" و همچنین سامانه "نسخ خطی" پرداخت که مورد توجه مهمانان قرار گرفت.


فلاحتی،‌ مدیر اداره همکاری‌های علمی بین‌المللی مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC) نیز ضمن تشریح تعاملات بین‌المللی این مؤسسه، آمادگی ISC برای فعال‌تر شدن تعاملات بین المللی بین دو طرف را اعلام کرد.


رئیس بخش گروه تجزیه و تحلیل منابع ISC نیز در خصوص وضعیت ثبت نشریات دانشگاه‌های عمان در ISC گزارشی ارائه داد و اعلام کرد: در حال حاضر ۷ نشریه از عمان در سامانه جامع نشریات علمی ISC ثبت شده است.


وی همچنین در خصوص رتبه دانشگاه‌های کشور عمان در سامانه رتبه‌بندی جهانی ISC اطلاعاتی را ارائه کرد.


علی بن سعود بن علی البیمانی رئیس دانشگاه ملی عمان نیز ضمن ابراز خرسندی از فرصت بازدید پیش آمده خدمات ISC را چشمگیر دانست و تقاضا کرد خدمات و سامانه‌های ISC در اختیار اعضاء هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه ملی عمان قرار گیرد.


رئیس دانشگاه ملی عمان همچنین برگزاری سلسله کارگاه هایی را برای ارتقاء رتبه دانشگاه در رتبه بندی‌های بین المللی خواستار شد.


بر اساس مباحث صورت گرفته در این جلسه مقرر شد پیش‌نویس تفاهمنامه همکاری‌های علمی، پژوهشی و فناوری برای دانشگاه ملی عمان ارسال شود تا پس از طی مراحل قانونی به امضاء طرفین برسد. همچنین، رابط هایی از سوی دانشگاه برای پیگیری مسائل مربوط به ثبت نشریات و همایش‌ها و نیز ارتقاء رتبه دانشگاه به ISC معرفی شود.


از دیگر مواردی که مورد توافق همکاری‌های علمی مشترک قرار گرفت، برگزاری کارگاه‌های علم سنجی و اثربخشی علم با اولویت برای دانشگاه ملی عمان بود. علاوه بر این، مقرر شد لینک دسترسی به خدمات و سامانه‌های ISC در وبگاه دانشگاه ملی عمان بارگذاری شود.


علاوه بر این، دسترسی سه ساله و IP-BASED به منابع اطلاعات علمی ISC در اختیار دانشگاه عمان قرار می‌گیرد.


در پایان البیمانی ضمن دعوت از ریاست مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC) و مدیران حاضر در جلسه به عمان، ابراز امیدواری کرد با توجه به روابط و تفاهم‌های خوب دو کشور در حوزه علمی نیز شاهد تعامل هر چه بیشتر طرفین باشیم.


انتهای پیام/

انتهای پیام/

ارسال نظر