صعود دانشجویان شهرکردی به بلندترین قله استان خوزستان
علی همتیاندهکردی مدیر تربیتبدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا در شهرکرد از صعود موفق آمیز تیم کوهنوردی این دانشگاه به بلندترین قله استان خوزستان (کینو به ارتفاع ۳ هزار ۷۰۱ متر) خبر داد و اظهار کرد: این قله از دوردستترین قلل رشتهکوه زاگرس و منطقه زردکوه بوده و سرسخت و زیبا با طبیعتی بکر جزء طرح ملی سیمرغ کوهنوردی محسوب میشود و صعود به آن بسیار دشوار و نیاز به تجربه زیاد و آمادگی جسمانی بالا است.
وی افزود: کوهستان کینو مرز بین استان چهارمحال بختیاری و خوزستان و دارای آب و هوایی شبیه زردکوه است؛ بنابراین نباید فصل صعود را مانند قله استان خوزستان و مسجدسلیمان، اشتباه گرفت. از اواسط آبان تا اوایل خرداد صعود به این قله در شرایط خیلی سخت امکانپذیر است. دریاچه تِمی نیز که از آب برف پرمیشود در پای همین کوه قرار دارد. قله کینو محل ییلاق همه عشایر دامدار استانهای همجوار خود بوده و در بیشتر اوقات سال، پوشیده از برف است. این کوه با توجه به موقعیت ویژه خود، دوستی و رفاقت عشایر دامدار لُر زبان در بازفت از چهارمحال و بختیاری، ازنا از استان لرستان و اندیکا و لالی از استان خوزستان را مستحکمتر میکند.
مدیر تربیتبدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد عنوان کرد: کوه کینو یا همان کوه مُنار دارای قلل متعددی است و درههای زیبای آن برفچالهای زیبایی را تشکیل داده روی خط الرس طویل این کوه چالههای پربرف جلوه خاصی دارد و چال معروف (گرگ کش) دریاچه کوچک و زیبایی را به وجود آورده که چشم هر بینندهای را خیره میکند. این کوه از جنوب غربی به طرف روستای شیمبار (شیرین بهار) و از شمال شرقی به طرف منطقه لبد منطبق است.
همتیاندهکردی گفت: درختان بلوط، ارژن، کیکم، شن بلالیم، الف، گلخونگ، بنه، ستن، دره، بید وحشی، گردو، انجیر، عناب، زالزالک و تیرههای مختلف گون، چویل، جو وحشی، نعناع، پونه، گزنک، پرسیاووشان، زنبق، والک و همچنین لالههای واژگون ازجمله پوشش گیاهی این منطقه است. خرس قهوهای، پلنگ، گرگ، خوک، بزکوهی، کفتار، خرگوش، روباه، عقاب، شاهین، کبک، اردک و مرغابی وحشی و نیز بلبل کوهی و سهره هم ازجمله پوشش جانوری منطقه محسوب میشود.
انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/
انتهای پیام/