صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۳۱ - ۰۷ تير ۱۴۰۱

توسعه زیست‌بوم هوش مصنوعی و هوشمندسازی در ایران

توسعه زیست‌بوم هوش مصنوعی و هوشمند سازی در دستورکار ستاد توسعه اقتصاد دیجیتال و هوشمند سازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قرار گرفت.
کد خبر : 666744

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا؛ توسعه زیست‌بوم هوش مصنوعی و هوشمند سازی در دستورکار ستاد توسعه اقتصاد دیجیتال و هوشمند سازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قرار گرفت.


عصر انقلاب فناوری هوش مصنوعی چند سالی است که آغاز شده و در همین مدت ابعاد و کاربردهایش بسیار گسترش ‌یافته است. هوش مصنوعی می‌تواند کیفیت زندگی انسان‌ها را به شکل شگفت‌انگیزی بهبود ببخشد و کمک کند تا درک تازه‌ای از ناشناخته‌های عالم هستی به دست آید.


در سال‌های اخیر، به علت قیمت مناسب خدمات پر قدرت محاسباتی، توسعه زیرساخت‌های ارتباطی سریع و ارزان، توسعه اینترنت اشیا و تولید کلان داده‌ها، توسعه بازار بر اثر کاربردهای جدید مانند ماشین‌های خودران، تولید داروی هوشمند، تشخیص و درمان هوشمند بیماری‌ها و شهرهای هوشمند، باعث پیشرفت‌های بی‌سابقه‌ای در هوش مصنوعی و استفاده از آن در محصولات تجاری و مدیریت سازمان‌ها و کشورها شده است.


ستاد توسعه اقتصاد دیجیتال و هوشمند سازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به‌منظور توسعه فناوری‌های نوظهور طرحی با عنوان جهش هوشمند سازی را برنامه‌ریزی کرده است که در تلاش است تا عناصر مختلف پیشران اعم از شتاب‌دهنده‌ها، مراکز نوآوری و شرکت‌های نوپا، کوچک و متوسط را برای توسعه زیست‌بوم هوش مصنوعی در کشور را هدف قرار دهد و بتواند به‌صورت اهرمی منجر به شتاب گرفتن فعالیت‌های عناصر این زیست‌بوم شود.


فناوری هوش مصنوعی در ایران روندی رو به رشد داشته است و در حال حاضر شرکت‌های زیادی به این حوزه ورود کرده‌اند اما در این میان در حدود 89 شرکت دانش‌بنیان با حمایت ستاد توسعه فناوری‌های اقتصاد دیجیتال و هوشمند سازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری محصولات و خدماتشان را توسعه داده‌اند.


پلتفرم نوآوری باز هوشمند سازی می‌تواند هم رسانی بین شرکت‌های توانمند و سایر بنگاه‌ها و نهادها در راستای حل چالش‌های حوزه هوشمند سازی را ایجاد کرده و از این طریق چشم‌انداز تحول دیجیتال و انقلاب صنعتی چهارم را در کشور تسهیل کند. این پلتفرم توسط شرکت فناوری و نوآوری هوشمند سایان و با ذیل حمایت مستقیم ستاد توسعه اقتصاد دیجیتال و هوشمند سازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در اردیبهشت ۱۴۰۱ کار خود را آغاز کرده است.


نسل جدید پلتفرم‌های نوآوری باز هوشمند سازی و هوش مصنوعی بر زیر دامنه‌های کلیدی هوش مصنوعی متمرکز هستند. این پلتفرم‌ها کمک می‌کند تا همرسانی بین ارائه‌دهندگان مسئله و ارائه‌دهندگان ایده تسهیل شود و نهادهای حامی نقش زیرساختی فراهم کردن زمین‌بازی را به بهترین شکل به انجام رسانند. همچنین به‌طور مؤثر منابع فناورانه، منابع زنجیره تأمین و منابع مالی را یکپارچه کرده و ابزار مهمی برای نوآوری هستند که به‌طور مداوم قابلیت‌های اصلی تحقیق و توسعه و قابلیت‌های خدمات در هوش مصنوعی را ایجاد می‌کنند.


انتهای پیام/

انتهای پیام/

ارسال نظر