صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۱۵ - ۰۸ تير ۱۴۰۱

کریمی: جایگاه پنجمی برای تکواندو مردان ضعف بزرگ است/ انتظارات جامعه تکواندو را برآورده نشد

کارشناس تکواندو کشورمان گفت: کسب عنوان پنجمی در آسیا جایگاه تکواندوی ایران نیست و یک ضعف بزرگ محسوب می‌شود.
کد خبر : 666698

مرتضی کریمی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، درباره عملکرد تیم مردان تکواندو در مسابقات قهرمانی آسیا و کسب جایگاه پنجمی گفت: برای اینکه عملکرد تیم ملی تکواندو مردان را در این رقابت‌ها ارزیابی کنیم به نظرم باید به گذشته برگردیم. از بعد از المپیک تیم ملی تکواندو مردان در هیچ مسابقه مهمی شرکت نکرده بود و با توجه به تغییراتی که در راس فدراسیون به وجود آمد و چالش‌هایی که خودمان برای خودمان درست کردیم تقریبا زمان زیادی را از دست دادیم. طبیعی بود که در این شرایط توجه به تیم ملی زیاد در اولویت نباشد.الان که فدراسیون به یک ثبات رسیده باید به کمک قهرمانان و پیشکسوتان بار به زمین خورده تکواندو را بلند کنیم. الان برای همه کشورها نتیجه‌گیری در المپیک جزء اولویت‌ها محسوب می‌شود. کشورها برای اینکه بتوانند در المپیک نتیجه بگیرند سرمایه‌گذاری کلانی انجام می‌دهند. اگر رشته ما المپیکی نبود ما در آسیا آقایی می‌کردیم اما المپیکی بودن تکواندو سبب شده همه کشورها روی این رشته متمرکز شوند و برای پیشرفت آن تلاش کنند.


وی گفت: این یک واقعیت است که تکواندوی ایران با توجه به سرمایه‌گذاری‌هایی که کشورهای دنیا کردند از این قافله عقب افتاده است، از طرف دیگر به خاطر مشکلات مدیریتی و مالی که فدراسیون با آن درگیر بوده نتوانستیم رشد کنیم. همه این مسائل دست به دست هم دادند تا تکواندوکاران ایران نسبت به سایر کشورها عقب بیفتند و در تکنیک و تاکتیک‌ها فنی دچار ضعف شوند. البته ما نباید نتیجه‌گرا باشیم چرا که از المپیک به این طرف تیم ملی مردان در مسابقه مهمی شرکت نکرده و طبیعی است که چنین شرایطی داشته باشد. متأسفانه تکواندو در بخش آقایان جایگاه خود را از دست داده است. اما باید از زمین خوردن فاصله بگیریم و دوباره بلند شویم. نتایج مسابقات قهرمانی آسیا باید ریشه‌یابی شود و علت باخت‌ تکواندوکاران مشخص و با برطرف کردن آن‌ها در مسابقات جهانی و المپیک به موفقیت برسیم.


کریمی همچنین در مورد عملکرد بانوان تکواندو و تاریخ‌سازی آن‌ها در آسیا اظهار کرد: بانوان ما اعتماد به نفس پیدا کرده‌اند و این جای امیدواری دارد. یکی از مسائلی که در تیم ملی تکواندوی بانوان به چشم می‌خورد جنگندگی بالای آن‌ها بود. بانوان تکواندوکار تا لحظه آخر برای کسب امتیاز می‌جنگیدند و این نشان می‌دهد آن‌ها به جسارت و اعتماد به نفس رسیده‌اند و در خودشان این باور را پیدا کرده‌اند که می‌توانند حریف را شکست بدهند. اما این موضوع در تیم ملی تکواندو مردان اصلاً به چشم نمی‌آید و من فکر می‌کنم مهم‌ترین ضعف آن‌ها همین موضوع بود. امیدوارم با موفقیتی که بانوان تکواندوکار در این رقابت‌ها کسب کرده‌اند در کسب سهمیه المپیک هم موفق ظاهر شوند و روی آن‌ها سرمایه‌گذاری شود تا بتوانند سهمیه جهانی و المپیک را از آن خود کنند.


کارشناس تکواندو کشورمان در پاسخ به این سوال که دختران تکواندو هم بعد از المپیک در مسابقات مهم شرکت نکرده بودند اما موفق شده‌اند، چرا مردان تکواندو تا به این اندازه افت کرده‌اند، گفت: ما باید بپذیریم که مردان ما بد بازی کردند و انتظارات جامعه تکواندو را برآورده نکردند. اما تا زمانی که کادرفنی و فدراسیون دلیل این عملکرد ضعیف را ریشه‌یابی نکنند نمی‌توان در مورد آن قضاوتی داشته باشیم. باید دیگر چرا مردان تکواندو جنگندگی ندارد و چرا اعتماد به نفس پایین دارند؟ آیا این به مسائل روحی و روانی یا فنی ارتباط دارد یا خیر. این موضوعات باید از سوی کادرفنی ریشه‌یابی شود. من فکر می‌کنم یکی از ایرادهایی که می‌توان به کادرفنی گرفت، اعتماد دوباره به تکواندوکاران قدیم بود.‌ در تمامی مسابقات تقریبا ۷۰ تا ۸۰ درصد بازیکنان جوان عملکرد خوبی داشته‌اند، در مقابل بازیکنان قدیمی نتیجه نگرفته‌اند. در صورتی که بازیکنان جوان پتانسیل بالایی دارند و اگر سرمایه‌گذاری خوبی روی آن‌ها شود قطعا نتیجه‌ می‌گیرند. همانطور که فدراسیون الان به قهرمانان سابق اعتماد کرده و در قالب مربیان جوان کار می‌کنند باید به تکواندوکاران جوان هم فرصت داده شود تا بتوانند موفقیت کسب کنند. پوست‌اندازی در تیم ملی زمان‌بر است و شاید در این پروسه ناکام شویم و باید آن را بپذیریم.مقانلو هم یکی از مربیان کاربلد است اما کسب عنوان پنجمی در آسیا جایگاه تکواندوی ایران نیست و یک ضعف بزرگ محسوب می‌شود. نباید روی این ناکامی سرپوش بگذاریم و علت آن باید ریشه‌یابی شود.


کریمی همچنین خاطرنشان کرد:ساعی خودش از ملی‌پوشان پرافتخار تکواندوی ایران بوده و باید با این موضوع منطقی برخورد کنند و ضعف‌ها را شناسایی کنند، حتی ممکن است در این راه تغییر و تحولات هم بپذیرند در این صورت می‌توان موفق شویم.




بیشتر بخوانید؛


مهرو کمرانی: برای معرفی کیانی به‌عنوان المپین اذیت شدم/ همه در یک کشتی هستیم، مربیان یکدیگر را تخریب نکنند


مقانلو بهترین مربی آسیا شد/ ‏‏‬کیانی و خدابنده فنی‌ترین تکواندوکاران قاره کهن


قهرمانی تاریخی زنان تکواندوی ایران در آسیا/ پنجمی مردان و سومی مجموع




وی در مورد تغییر در راس کادر فنی و نتایجی که به دست آمد، اظهار کرد: فدراسیون باید از یک نقطه کار را شروع می‌کند و براساس تصمیماتی که گرفته شد قبل از مسابقات قهرمانی آسیا تغییرات ایجاد شد؛ نتایجی هم که به دست آمده نمی‌توان به پای مربیان فعلی تیم ملی گذاشت. به هر حال یک مربی برای نتیجه‌گیری به زمان نیاز دارد و در یک مدت زمان کوتاه نمی‌تواند به نتیجه برسد؛ حال اینکه این نتایج این رقابت‌ها ضعیف یا قوی باشد. به نظرم باید این تغییر و تحولات زودتر انجام می‌شد تا زمان از دست نمی‌رفت. مثلا بعد از مسابقات جام ریاست جمهوری یا جام فجر باید تصمیمات را می‌گرفتند تا ما بیش از این زمان را از دست ندهیم. با این حال برای مسابقات قهرمانی آسیا کادر انتخاب شد، بعد از این مسابقات هم مسابقات مهم‌تری پیش‌رو داریم که آزمون و خطای مربیان کادرفنی از همین مسابقات بعد از آسیایی شروع می‌شود. یعنی اگر تیم در آینده نتایج خوبی بگیرد می‌توان گفت کادرفنی خوب کار کرده و اگر نتیجه نگیرد می‌توان گفت کادرفنی ضعیف کار کرده است.در مسابقات جهانی و گرندپری عیار مربیان تیم‌های ملی مشخص می‌شود و اگر تیم در این مسابقات خوب نتیجه بگیرد مشخص است که تغییرات به موقع بوده است. ضمن اینکه در همین مسابقات قهرمانی آسیا دیدیم که کادرفنی قبلی به برخی تکواندوکاران اعتماد کرده بود و برخی از آن‌ها را نادیده گرفته بود.


کارشناس تکواندو در پایان گفت: در بخش بانوان اعتماد دوباره کادرفنی به اکرم خدابنده و زهرا اسماعیل‌پور جواب داد و آن‌ها به مدال طلا رسیدند در صورتی که کادر فنی قبلی به آن‌ها توجه‌ای نداشت ولی اعتماد دوباره باعث شد تا آن‌ها خودشان را نشان دهند. ممکن است حتی در این میان کادرفنی به این نتیجه برسد که اعتماد به یک تکواندوکار که کادرفنی قبلی هم به او اعتماد کرده درست نبوده و باید تغییراتی ایجاد شود. این موارد آزمون و خطاست که باید کادرفنی تا برگزاری مسابقات جهانی و گرندپری به آن توجه کند.


انتهای پیام/۴۰۵۷/

انتهای پیام/

ارسال نظر