صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۳۵ - ۰۷ تير ۱۴۰۱
برترین‌های نهمین جشنواره فرهیختگان(۳۴)/ در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

شهرام حنیفیان جشنواره فرهیختگان

شهرام حنیفیانجشنواره فرهیختگان
کد خبر : 666644

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ نهمین جشنواره علمی، پژوهشی و فناوری فرهیختگان همزمان با اختتامیه نمایشگاه رویداد ملی «عصر امید» با معرفی و تجلیل از برگزیدگان جشنواره با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، معاونان و مدیران دانشگاه آزاد اسلامی و... به کار خود پایان داد.


شهرام حنیفیان فارغ‌التحصیل بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی و دانشیار و عضو هیئت علمی گروه صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز است. او در بخش «مقاله‌های برتر» نهمین جشنواره علمی، پژوهشی و فناوری فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی حائز رتبه و از وی تجلیل شد.




بیشتر بخوانید:


استفاده از پوست گردو در افزایش کارایی نانوذرات روی پارچه پنبه‌ای


«سیستم کنترلی توپ و میله» نمونه‌ای مناسب در تحقیقات هوافضا


استفاده فناورانه از ضایعات کشاورزی و شیلات ممکن است؟




زمینه تحقیقاتی حنیفیان باکتری‌های بیماری‌زای منتقله از مواد غذایی و در سال‌های اخیر، پروبیوتیک‌های بومی است. مقاله اخیر او در ارتباط با میزان شیوع گونه‌های بروسلا (عامل تب مالت) در شیرهای خام و پنیرهای سنتی منطقه آذربایجان و مقاله منتخب گروه دامپزشکی در جشنواره فرهیختگان سال ۱۴۰۱ بود.


مقاله عضو هیئت علمی گروه صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز مستخرج از پایان‌نامه آقای امیر صابرمعروف، فارغ‌التحصیل کارشناسی ارشد گروه صنایع غذایی تبریز بود که با مشاوره آقای دکتر جلال شایق، عضو هیئت گروه دامپزشکی واحد شبستر، انجام گرفت. اهمیت بهداشت عمومی و مخاطره مطالعه شده در این مقاله و انتشار آن در مجله International Journal of Food Microbiology که جزو مجلات چارک اول (Quartile ۱; IF: ۵.۲۷۷) در کاتگوری علوم غذایی است، از دلایل انتخاب مقاله در نهمین جشنواره فرهیختگان بوده است.


بروسلوز یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوانات است که انتشار جهانی دارد. اگرچه بروز بروسلوز در مناطق مختلف تفاوت چشمگیری دارد، اما هم‌چنان به‌عنوان یک نگرانی عمده برای سلامت عمومی در سراسر جهان محسوب می‌شود. هدف این مطالعه، تعیین میزان شیوع و کمیت گونه‌های بروسلا در شیر خام و پنیرهای سنتی تولید شده در شمال غرب ایران است. برای ارزیابی عوامل داخلی نمونه‌های پنیر که ممکن است بر بقای گونه های بروسلا تأثیر بگذارد، خواصی مانند pH، نمک، رطوبت و زمان نگهداری نیز مورد ارزیابی قرار گرفت. در مجموع ۵۷۲ نمونه شامل ۲۱۴ شیر خام گوسفند، ۹۲ شیر خام بز و ۲۶۶ نمونه پنیر سنتی محلی جمع‌آوری شد. بر اساس نتایج، با استفاده از روش qPCR، به‌ترتیب ۲۹/۱۷ و ۲۲/۱۵ و ۹۳/۲۲ درصد از نمونه‌های شیر گوسفند، شیر بز و پنیر سنتی حاوی گونه‌های بروسلا بودند. در مقایسه با کشت، روش qPCR حدود ۵/۳ تا ۵ برابر (۰۵/۰ > P) در تشخیص گونه‌های بروسلا حساس‌تر بوده است. نتایج نشان داد میانگین جمعیت گونه‌های بروسلا در شیر گوسفند، بز و پنیرهای سنتی به‌ترتیب ۲۲/۱، ۵۵/۱ و ۴۳/۱ واحد لگاریتمی در میلی‌لیتر یا گرم بود. هم‌چنین همبستگی مثبت بین جمعیت بروسلا و تشخیص موفقیت‌آمیز آن‌ها با روش کشت یافت شد. به‌علاوه، نوعی همبستگی (۰۵/۰ > P) بین جمعیت بروسلا و مقدار pH، محتوای نمک و دوره نگهداری نمونه‌های پنیر به‌دست آمد. اما این همبستگی با میزان رطوبت نمونه‌ها معنادار نبود. بر اساس نتایج، در هیچ یک از نمونه‌های پنیر با pH کمتر از ۵/۴ و مدت نگهداری بیش از پنج ماه، آلودگی به گونه‌های بروسلا وجود نداشت.

انتهای پیام/

ارسال نظر