صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۵۲ - ۰۶ تير ۱۴۰۱

زارع: سیاست‌های دستوری عامل اصلی شرایط اقتصادی کشور است/تولید انبوه مسکن ناجی مردم از بند تورم است

عضو کمیسیون برنامه و بودجه تصریح کرد: بانک‌های خصوصی اتفاقاً یک فرصت و قوت برای ما هستند و باید از این فرصت ها نهایت استفاده را داشته باشیم ولی سیاست‌های دستوری وضعیت اقتصاد را به این شکل درآورده است.
کد خبر : 666468

رحیم  زارع عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در گفت و گو با خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا، با اشاره به موضوع تورم زایی بانک های خصوصی تصریح کرد: من با این نظر مخالف که بانک‌های خصوصی باعث رشد تورم شده‌اند. بلکه سیاست‌های غلط اقتصادی در طی دو دهه اخیر موجب این شده که افزایش پایه پولی و نقدینگی داشته باشیم که خود این منجر به تورم می‌شود.


سیاست‌گذاری‌ بانک‌ها به صورت دستوری بوده است


او ادامه داد: بانک‌های دولتی و خصوصی یکسری وظایف و اهدافی دارند که ما هم متناسب با وظایف و اهداف‌شان با آنها برخورد نکردیم، خیلی قانونگذاری‌ها و سیاست‌گذاری‌ها برای بانک ها به صورت دستوری بوده است.
سیاست‌های دستوری در اقتصاد نتیجه‌اش همین بحران‌هایی که اکنون در کشور شاهد هستیم.


دولت قبل با خلق نقدینگی کسری بودجه جبران می‌کرد


عضو کمیسیون برنامه و بودجه تاکید کرد: اگر ما می‌گذاشتیم اقتصاد به آن عرضه و تقاضای خودش پیش برود وضعیت اقتصادی بهتری داشتیم، البته برخی از عوامل هم مربوط به تنگناها، محدودیت‌ها، تحریم‌ها و فشارهایی است که روی کشور ما بوده است به ویژه در حوزه نقل و انتقال پول. اما برخی دولت‌ها مانند دولت قبل مقاطعی که کسری داشتند با اعمالی مانند خلق پول، افزایش پایه پولی، رشد نقدینگی، استقراض از نظام بانکی و تحت فشار دادند برخی بانک‌ها وضعیت کشور را به بحرانی کردند. حالا شاید بانک‌های خصوصی هم مؤثر باشند ولی درصدش بسیار ناچیز است.


بانک‌های خصوصی یک فرصت و قوت برای کشور محسوب می‌شوند


زارع تصریح کرد:- بانک‌های خصوصی اتفاقاً یک فرصت و قوت برای ما هستند و باید از این فرصت ها نهایت استفاده را داشته باشیم ولی سیاست‌های دستوری وضعیت اقتصاد را به این شکل درآورده است.


تولید انبوه مسکن ناجی مردم از بند تورم است


او با اشاره به تولید انبوه مسکن به عنوان پیشران اقتصاد تصریح کرد: موقعی که مسکن به یک نوعی تحرک پیدا می‌کند، صنایع پیشین و پسین همزمان با آن رونق پیدا می‌کند و یکی از راه‌هایی که می‌توانیم نقدینگی را مدیریت کنیم این است که به حوزه مسکن توجه ویژه داشته باشیم که هم در کاهش قیمت مسکن موثر است و هم در رونق مسکن و هم در برآورد کردند مردم.


عضو کمیسیون برنامه و بودجه تصریح کرد: هنوز به یکسالگی دولت نرسیده ایم، اما معتقدم دولت اگر به سمت اهداف و شعار هایش حرکت کند و در این مسیر سرعت عمل خود را افزایش دهد، موفق به بهبود وضعیت اقتصادی خواهد شد، به‌ویژه در حوزه مسکن، زیرا صنایع پیشین و پسین تولید مسکن را می‌تواند به یک نوعی به تحرک وادارد و باعث کاهش نقدینگی، مدیریت نقدینگی، حفظ اشتغال، ایجاد اشغال و در نهایت برآورده کردند  نیاز مردم شود.


برخی از اقتصادانان فقط تئوری تدریس می‌کنند


زارع بیان کرد: برخی اقتصاددان‌ها فقط تئوری درس می‌دهند و تا کنون مدیریتی در حوزه قانونگذاری و اجرا نداشته‌اند. من هم در حوزه اجرا و هم در حوزه تقنین و هم در حوزه دانشگاه حضور داشته ام.


او با بیان اینکه برای بررسی وضعیت کشور باید شرایط را سنجید گفت: قبول دارم که شاید انتقاداتی باشد، معتقدم نیروی انسانی متعهد، متخصص و با تجربه عامل موثر و تعیین‌کننده در دولت‌هاست، برخی از جوان‌گرایی همین جوانی‌اش را صرفاً مورد توجه قرار می دهند. متأسفانه در برخی مقاطع تجربه جوانان مد نظر قرار نگرفته است.


تحریم‌ها و فشارهای اقتصادی در وضعیت موجود اثرگذار بوده است


عضو کمیسیون برنامه و بودجه تصریح کرد: سیاست‌های اقتصادی تا حدودی دست ماست و می توانیم و به صورت سیستماتیک آن ها را کنترول کنیم، اما برخی مقاطع به دلیل محدودیت‌ها، فشار و تحریم‌ها کنترول وضعیت از دستمان خارج می شود، خیلی‌ها می‌گویند تحریم‌ها بلااثر است ولی بالاخره ما در نقل و انتقال پول مشکلات جدی داریم.


دولت شجاعت تغییر ریل اقتصادی کشور را داشت


زارع تاکید کرد: یک کار خوب این دولت نقل و انتقال پول نفت است. دولت گذشته بر ریل استقراض از بانک مرکزی برای جبران کسری بودجه قرار داشت و دولت جدید کشور را در بر مدار این ریل تحویل گرفت، اما اکنون در حال تغییر مسیر این ریل غلط است، حتما یکسری مقاومت‌ها و انتقادها در مقابل دولت خواهد شد، مانند موضوع هدفمندی یارانه‌ها که واقعاً یکی باید نظام را نجات می‌داد که دولت با شجاعت این اقدام بزرگ را انجام داد.


او در پایان خاطر نشان کرد: زمانی که دولت می خواهد ریل اقتصادی را تغییر دهد به طور طبیعی با مقاومت ها و انتقاداتی مواجه خواهد شد. حالا من نمی‌دانم این اقتصاددانان چه انتقادی کرده اند؟ سیاسی بوده یا نبوده؟ حتما موقعی که تغییر به وجود می‌آید انتقادم و مقاومت هم وجود دارد، اما دولت باید برنامه خودش جلو ببرد و إن‌شاءالله موفق شود.


انتهای پیام/۴۰۱۳/

انتهای پیام/

ارسال نظر